Билкова градина подръка у дома

• 23 989
  • 812
  •   1
Отговори
# 105
При първи болки в гърлото използваме вкъщи чайове, домашни отвари с лайка, правим гаргара, ядем мед и лукчета.
При кашлица правя домашен "сироп" - 10 счупени ореха с черупките, 10 лукчета, 5 кубчета локум, пръчка джинджифил и/ли листо индрише. Варя го в литър вода до разтапяне на локума и лукчетата. Прецеждам и го пием често-често.

# 106
Взимам една чашатопла вода или топъл чай от лайка . За смучене профилактично лукчета или септолепт. Но по харесвам лукчета на билкова основа

# 107
Когато усетя дискомфорт в гърлото взимам горещ душ, пия топъл чай, слагам мед и джинджифил задължително. Вкъщи всички си хапваме лукчета, превенция срещу грипни състояния.

# 108
Първото нещо е топъл чай и многооо лукчета

# 109
Пия много чай с мед и смуча лукчета .Винаги гледам да имам под ръка поне 2 различни вида от тях.

# 110
При първи симптомо веднага вземам бонбонки за смучене, лукчета, правя си топъл чай. Бонбонките с джинджифил са любими на цялото семейство.

# 111
Чай, лимони, мед, лукчета, компреси, кофлети и т. Н.

# 112
Когато имам дискомфорт в гърлото веднага си правя чай с мед и лимон. А вечер преди да си легна си правя компрес с ракия.

# 113
Чай с мед и лимон; Лукче

# 114
Когато ме боли гърло веднага вземам едно лукче, постоянно си нося в чантата. Също така и горещи чайове си правя, препоръчително е с мед.

# 115
  • София
Нещо топло. За предпочитане чай с мед и лимон. Също така и бонбон за смучене.

# 116
Пия много чай, лукчета с различни вкусове и избягвам газирани напитки и студена вода.

# 117
Обикновено цялото семейство взима лукчета, както и чай с лукчета или слагаме лукчета в обикновен чай.

# 118
Пия чайове с мед и лимон, смуча лукчета с евкалипт, понякога си купувам прополки.

# 119
  • Пловдив
Джинджифил + мед и лимон на кашичка или на чай. Лукчета също, облекчават дразненето.

Общи условия

Активация на акаунт