Парфюмни размисли и страсти - 238

• 48 489
  • 740
  •   1
Отговори
# 150

Момичета, моля ви споделете с мен как си държите парфюмите, ако може със снимки. Знам, че доста от вас са с масивни колекции, така че може да споделите и как е било в началото. Хем искам да са на показ и да им се радвам, хем искам да ги съхраня от слънцето.

Bambinnah,
Всички парфюми държа в оригиналните кутии, прибрани в  големи кутии (Икеа), в гардероба. Най-новите държа в чекмедже, за да имам бърз достъп до тях.
На етажерка, и отделно на стъклен поднос с краче слагам ароматите избрани за месеца (10-12), после прибирам по кутиите.
Системата работи идеално за мен.  Въртя си наличните, нося нови и стари любимци, правя си тематични месеци/седмици, и така.

# 151
  • София
Моите са под 50, т.е. не са като на някои потребителки, но си жертвах удоволствието да не им се радвам визуално. В чекмедже са някои, другите са в шкаф. Нямам парфюм без кутия и са в тъмната част на стаята.
Ако смяташ да повтаряш парфюми и са ти много оборотни, може най- ползваните да си ги държиш отвън.

/ Поне един ден в седмицата си правя "изложение". Вадя, душкам си, пръс фъс от това, от онова, унасям се и после се душа. Laughing

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 11:48 от The Catcher in the Rye

# 152
  • Sofia
В момента държа 10 оборотни на тоалетката отгоре. Не ги пече директно слънце. Simple Smile
Другото е прибрано на тъмно в шкафове.

# 153
  • София
Deetron, много ти благодаря! Заинтригува ме с липсата на сладост и плодове. Жалко, че в момента няма къде да го тествам, но си го слагам в списъка.
Благодаря! Simple Smile
За нищо Simple Smile
То и без короната не знам къде може да се тестват свободно монтали, та сега съвсем шанса е нулев, особено за по-старите издания, какъвто мисля, че е Greyland.
В тази връзка, една идея от мен. Сетих се за един парфюм, който за моя вкус е по-добър вариант от Greyland във всяко отношение, а и ценово е около 60лв. за 100мл. Става дума за Ajmal Black Onyx
Скрит текст:
Защо ми харесва повече от Greyland - на Black Onyx звученето е по-изискано и тънко, ароматно,  с прекрасни нюанси на мек и дъхав тъмно зелен мъх, и има далеч по-фини разработки. Запазва това мрачно дървесно усещане от Greyland, но парфюма е по-носим и рафиниран.
С работещи молове, Black Onyx го има за тестове в София.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 12:02 от Deetron

# 154
..
То и без короната не знам къде може да се тестват свободно монтали, .....
Аз успях да тествам много нишови аромати в магазина на Нотино в Парадайс МОЛ! Може би има и Монтали,аз се захласнах по Байредо и Насомато и забравих да разгедам,но имаше още много НИШ ( от почти всички в сайта им)  Simple Smile

# 155
Привет на всички четящи и пишещи тук. Чета че доста от вас имат по много парфюми. Например sunattraction има 10 на тоалетката и няколко прибрани. Бихте ли уточнили как ги съхранявате? Отворените са ясни, но тези back up шишенца вероятно са ви неотваряни, произведени скоро и ги пазите за като ви свършат тези в момента?
Много се колебая когато купувам парфюми и ме притеснява като правя голяма колекция дали няма да се развалят преди да преполовя шишето.

# 156
  • Sofia
Всичките ми парфюми са отворени, 99% от тях са различни, броят се на пръстите тези, които ми се повтарят и потретват /те също са разпечатани/.
Оборотните ги държа отгоре, неизползваемите прибрани в шкафа на тъмно, някои в кутии, други не, това е.
Досега един развален не съм имала, надявам се и да нямам. Simple Smile)
Съхраняваш ли ги правилно, няма от какво да се боиш. Simple Smile

# 157
Deetron Монтали съм тествала преди години във Виена  в Le Parfum. Последно тествах в една много приятна парфюмерия в Прага, където се влюбих в дивата круша.

И моите парфюми са в оригиналните опаковки. Държа ги в шкаф, на тъмно. Вадя, пръскам, прибирам.

# 158
  • София
При мен всичко е отворено, държа си ги в оригиналните кутии в едно крило на гардероба с рафтове, рафта на нивото на очите го водя оборотния и размествам местата само , но нищо никога не държа извън шкафа и кутията , освен за няколко часа, ако си разнасям бутилката с мен. Имам доста стари парфюми, но развалени нямам.
При правилно съхранение парфюмите могат да си запазят отличните качества десетилетия.
При грешно съхранение могат да се развалят и за няколко месеца, миналата година моя приятелка си разнасяше парфюма в жабката на колата през лятото, ами познайте дали оцеля дълго.

# 159
  • София
Аз разнасям няколко из чантата. Но пък повече от година няма да ми се задържат, тъй че си пръскам на воля.
Вчера ми се случи нещо много интересно. Нали Alien е реформулиран и вече не е същото чудовище. Но явно пролетно време на моята кожа му харесва все пак и като се пръснах сутринта, сложих маска (това беше ключовото) и по едно време ми стана толкова задушно, така се напои, че седях час и нещо опиянена.

# 160
Аз имам останали около 50 от 100 мл Alien от времето когато не беше реформулиран, от 2016г. Не мога да го пръсна повече от 1 път. Толкова е силен. Не е мръднал аромата. Без кутия в един шкаф седи. Но ми е силен доста.

# 161
И аз имам стар ЕДП лилав. Рядко го нося, но си ми харесва и го обичам. Ангел ЕДП обаче не нося, само Шоколадовата версия и то два годишно в сняг.

# 162
  • София
Имах предвид, че бързо ги изпръсквам някои и не ги "пазя" повече от година. Иначе имам парфюми и на 10г. Нищо им няма.
Да, помня стария Alien. Има си edge все още, но не е същото.

# 163
  • Милано, Италия
В момента Том Форд и Диор..
Следващият на прицел: Pushpin

# 164
  • Франция
densi, благодаря за темата Flowers Rose
Не купувам нищо в момента, доизпръсквам бутилки.
След пандемията ще съм готова изцяло да си обновя гардероба Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт