Парфюмни размисли и страсти - 238

• 47 805
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Това орхидеЙ на мен ми напомни на днешното сравнение. Laughing

# 526
  • при морето
Мили дами,много ми е интересно да споделите повече за новия Rochas Byzanse от 2019г.
Рових за  мнения с търсачката,но много малко е писано,да не кажа нищо.Четох и ревюто в блога на Денси,но не ме задоволи в см. за кой сезон е, по-скоро за зимата май,и трае ли .Вече схванах,че е различен от първия,това го разбрах.Но явно и новия се харесва.Ще се радвам да прочета повече мнения!Бутилката е страхотна!

# 527
На косъм съм да взема новия Byzance насляпо. Съзерцавам и EL Modern Muse Nuit с премрежен поглед.
Възпира ме полу-провала с Jimmy Choo Fever. Не е никак лош, ОК е. Прилича малко на VR Bonbon, но с кафе. ☕
Същата категория е като Sofia Vergara Sofia, и Sofia Vergara Love.
И двата са много сполучливи за категорията си аромати, не знам защо очаквах повече от Jimmy Choo.
За в къщи по пижама и Нетфликс става.
Не искам да купувам повече ОК аромати.
Липсва ми взрива на сетивата.
И ми се носи нещо различно. Студени билки например. Перлите на Лалик? Хм.....

# 528
Цоп и аз в новата тема, едвам ви насмогнах от предишната! 😊
По темата, от изолацията насам се сдобих (наново) само с едно Burberry Body, този път интенз.
Десет любими:
MaDame JPG - щастие, усмивки, коктейли на плажа и флирт
Sahara Noir TF - тъмна нощ, мистерия и перверзии
Mémoire d'une Odeur - спокойният артист интроверт
La Belle JPG - безгрижна сладка кокетка
Burberry Body -  пиперливо-дървесен, уверена топла жена, skin scent, велур
Love in Paris Nina Ricci - класическа елегантна женственост с аромат на роза
The Rouge Bvlgari - екзотична ваканция, уютен подправков чай
Velver Orchid TF - интелектуалката
Spice bomb for him V&R - нетипичният party animal
The Noir Bvlgari и Boss Bottle Boss Intense - слагам и двата под общ знаменател заради подобната емоция на опушен ууд, сила, заземеност и увереност. Изкушавам се по темата с уудовете тук да добавя и Estee Lauder Wood Bouquette - обожавам го, шедьовър. Доста по-нахален и "женски" от горните два

Иначе тия дни довършвах упорито едно бутилче She Wood Velvet Forest на DSqared2. Мисля че бих подновила предната му версия She wood по някое време, ако искам да разнообразява теменужeния ми асортимент у дома отвъд Insolence 😊

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 14:32 от tuali

# 529

Не искам да купувам повече ОК аромати.
Липсва ми взрива на сетивата.

Точно това си мислих, когато се опитах да подредя 10 любими аромата; оказаха се 15тина от които обичам много и около 25 които ми създават емоции. Останалите са ми ОК или не ОК и така си стоят или периодично ги давам на някого и после допълвам с подобни.
Последно огромно удоволствие за сетивата ми донесе: Chloé Nomade Absolu de Parfum (и за джоба - благодарности на Bright Crystal). От първо помирисване до сега това е парфюмът, който най-често ми се носи и се наслаждавам през целия ден на аромата му (подновявам на обяд за удоволствие). Една от най-успешните ми покупка без тест, а се съмнявах в джанката дали няма да ме отблъсне, а в действителност я усещам добре и ми е идеална в целия букет на аромата.
Сега с тези постоянни промоции все се изкушавам да поръчам нещо, но Nomade Absolu ми дигна летвата и не смея много да взема нещо което не съм тествала.

# 530
  • София
Чела съм, че Том Форд пресъздал в орхидеята аромата на мъжки чатал ... Но неговото възприятие е различно
Karen - Явно затова, преди години, като подадох пробичка на Черната Орхидея на жена ми, тя възклина във възторг:
 - Ооо, това ми е много познато!
Аз - На какво ти прилича?
Тя: Миии, на нещо твое, но и от други мъже съм го усещала Satisfied

От феновете на ЧО съм и го намирам за един от най-хубавите и интересни парфюми на Форд.

# 531
Не ме бийте с камъни, но аз Ч. О. я асоциирам с мутреса. Нахална, нагла, шумна и невъзпитана. Със скъпи дрехи и бижута, а изглеждаща евтино и кичозно. С груби маниери и арогантно държание.
Виж, върху мъж е друга работа. Стои някак скъпарско и изискано, представям си богат и успял мъж, носещ в ежедневието си скъпи костюми, а в свободното си време е с дънки и кожено яке. Но и в този си небрежен вид, от него лъха на стил, класа и лукс. Върху себе си не мога изобщо да го понеса. Близък с него ми е Van Cleef Arpels Collection Extraordinaire Precious Oud. Него имам и харесвам, въпреки, че рядко слагам. Той също има звучене на лукс, но за мен е по-носим, обран и елегантен. Звучи изискано и скъпо, без да е нахален и обсебващ.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 12:22 от Sysly

# 532
Черната орхидея е класика. Не е моят и трудно бих намерила случай да го нося, но мога да оценя качествата му. За мен не е от парфюмите, който обират комплименти, твърде характерен е и то по начин, който, ако не ти пасва на натюрела и моментното излъчване, парфюмът ще носи теб, вместо ти него - което е, за съжаление, по-честия случай, заради което и много хора го недолюбват.

# 533
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Light-Blue-pour-Homme-1068.html
Здравейте!
Извинете, че нахлувам така в темата, но нямам възмоцност да я следя...
Моля да споделите мнение за този парфюм, би ли се харесал на човек който харесва versace fraiche, eros, bvlgari agua marine, atlantique, ck reveal..
И има ли възраст на която не подхожда ? Мисля го за 16 год и 36 г-ен ?

# 534
  • София
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Light-Blue-pour-Homme-1068.html
Здравейте!
Извинете, че нахлувам така в темата, но нямам възмоцност да я следя...
Моля да споделите мнение за този парфюм, би ли се харесал на човек който харесва versace fraiche, eros, bvlgari agua marine, atlantique, ck reveal..
И има ли възраст на която не подхожда ? Мисля го за 16 год и 36 г-ен ?
Да, вярвам, че би се харесал без проблем. Simple Smile Универсално свежо ухание, пред което няма никакви ограничения.

# 535
  • София
Близък с него ми е Van Cleef Arpels Collection Extraordinaire Precious Oud. Него имам и харесвам, въпреки, че рядко слагам. Той също има звучене на лукс, но за мен е по-носим, обран и елегантен. Звучи изискано и скъпо, без да е нахален и обсебващ.
Да и аз в негово лице открих по носимата версия на Черната Орхидея. Честно да си призная, чернаат бутилка ме привлече повече от самият аромат на ЧО. Дадох я на мъжа ми, защото в началото реших, че нещо съм объркала и това си е не унисекс, а чисто мъжки парфюм. Той го сложи на китката и каза - не това си е женски тежък парфюм. Отказа категорично да го носи. Размених го!

# 536
.... Той го сложи на китката и каза - не това си е женски тежък парфюм. Отказа категорично да го носи. Размених го!
И за мен е чисто дамски, сладък аромат. Не съм го срешала на мъж,стана ми малко странно като ви чета...как би стоял на мъж Thinking

# 537
Преди не можех да понасям ЧО, но от миналата зима започна една любов ♥ Имам и VCA Precious Oud, който е достоен и прекрасен заместник. И трюфели много обичам😂
На мъж го усетих за първи път преди няколко месеца и му седеше невероятно. Не можах да повярвам.

# 538

Пачули и смокиня - интересно ми е какво се е получило.

# 539
Бихте ли описали на кратко KENZO JUNGLE ELEPHANT? Благодаря! 🌺

Общи условия

Активация на акаунт