Парфюмни размисли и страсти - 238

• 48 515
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Tenue de soiree - романтичния вариант на строгата професионалистка Ботега Венета.

# 91
Но този път търся парфюм, с не много изразена кожа, но да е там, да е слънчев, с лека сладост, плътен, без да е сапунест или аскетичен, но да е шик и изтънчен Bowtie
Кели е прекрасен, но не отговаря на търсенето ти. Има доста кожа, роза, билки. По-скоро е кожен камшик, а не меко велурено портмоненце. Ако все пак си решила, вземи ЕДТ, а не ЕДП. Вторият е много по-кожен и жесток, много хора не понасят животинското в него.
Аз имам кожен любимец, който за мен точно отговаря на търсенето, но не е бюджетен: https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Hermessence-Osmanthe-Yunnan-2674.html
Уникална красота е и е точно шик, слънчев и игрив.

# 92
Мисля че YSL Libre ще е идеален за кожено яке.
Моите любими за кожено яке са Sicily, Traversee du Bosphore, Jour Absolu, LPRN, Shalimar Parfum Initial, SPI L'eau, Coromandel....
И рози- Stella, Caligraphy Rose, Safran Troublant, Nina L'Extase.

Аромат за деня- LolitaLand.
Ултра сладка, вкусна ванилия. Децата тестваха на кожа, и се произнесоха: "Много хубав! Истински ягодов мармалад." 😂
Обявявам го за Хоум офисен парфюм, и ще го изпръскам до края на май. Бас държа. Хубав е, но за мен е за домашно ползване. Много детски, но ефектът е търсен, според мен. Затова шишето е като каляската на Пепеляшка, а капачката като от Сънят на напушената принцеса.

# 93
Ммм, нова темичка 😊
По зададеният въпрос трябва да поразмисля малко, но имам друга чуденка.
Сега е сезона вече на кожените якета, които обичам толкова много и за това ми се иска да наблегна на парфюми, които подхождат на този вид връхни дрехи.

Ориентирала съм се към Hermes Kelly Caleche edp, но ще бъде насляпо. Мнения?

Имам оригиналният Caleche, с който се пръскам тези дни и много си харесвам.

Но този път търся парфюм, с не много изразена кожа, но да е там, да е слънчев, с лека сладост, плътен, без да е сапунест или аскетичен, но да е шик и изтънчен Bowtie
Hermes Kelly Caleche edt нося аз с коженото яке. Едп не отговаря на това което се търси мисля. Калеш класическия е съвсем различен аромат. При мен Кели Калеш едт  е лайка, роза, лека кожа, елегантен, траен безумно, немасов и разкошен. Има характер. Едп също има характер, на за него трябва и мотор предполагам- а аз съм без.Stuck Out Tongue Winking Eye Едт е по-женствен все пак. За мен.

# 94
Аромат за деня- LolitaLand.
Ултра сладка, вкусна ванилия. Децата тестваха на кожа, и се произнесоха: "Много хубав! Истински ягодов мармалад." 😂
Браво на децата! 🌺 Казах ви аз, че е мармалад 😀

# 95
^^ "Едп също има характер, на за него трябва и мотор предполагам"

Chocolat, много ме разсмя този твой коментар. Много красноречив 😁

Зачетох се във фрагрантика и там твърдят, че Edp- a е по-закръглен и мек, к лека сладост от цветята. Едт го дават по-остър...

# 96
  • София
Като спомена лайка, аз съм в търсене на такъв аромат, но да не е като запарка, а точно поляна осипана с лайка. Кели калеш ЕДТ наистина е чудесна лайка, по едно време бях планирала бутилка, но все нещо друго го изместваше и така си и останах без него.

# 97
Kelly Caleche edT не е за на сляпо каквото и медено описание за него да прочетете. Може да ви докара и позиви за... 🤢 Изобщо не може никой да очаква, че ще го очарова, защото аз го намирам за лятна поляна през август и купа сено, друг за прекрасна лайка или роза с билки. Той е толкова многолик, че сигурно е най-изненадващия парфюм (поне според мен)! На всеки може да покаже различна страна от себе си и рядко тя е пленяваща завинаги. Ако не го познавате, нищо от това, което ще помиришете за пръв път като го пръснете, няма да отговаря на представата ви за него, изградена само от описания, бутилка, цвят на сока, бранд, реклама. Повече хора май са ужасени от него, отколкото тези, които го харесват, а да го обичат са единици. Заговори се за него, но... внимателно!
Едп не ми е познат.

# 98
Здравейте. Заинтригувах се за ароматите за кожено яке. Давайте идеи за проби, някак си асоциация правя кожено яке с парфюм за детството ми. Майка и татко много ми миришеха на нещо уникално. Само татко казва, че Ван клиф е ползвал, но не знае кой е точно е бил. Не помни такива подробности.
И да не е спам, парфюм на деня Blooming bouquet, ходих да хвърля боклука и се чувствах все едно съм на моден подиум.

# 99
Вместо запис..

Аромат на годината:

# 100
Скрит текст:
Ммм, нова темичка 😊
По зададеният въпрос трябва да поразмисля малко, но имам друга чуденка.
Сега е сезона вече на кожените якета, които обичам толкова много и за това ми се иска да наблегна на парфюми, които подхождат на този вид връхни дрехи.

Ориентирала съм се към Hermes Kelly Caleche edp, но ще бъде насляпо. Мнения?

Имам оригиналният Caleche, с който се пръскам тези дни и много си харесвам.

На тези критерии на за мен отговаря Veneta Eau Sensuelle. Няма такава кожа, лукс, шик и класа. На мен това ми е топ кожа в парфюм.

Благодаря за темата, Денси, по нея ще пиша като ме осени музата. Simple Smile

# 101
Сега майка ми ми спомена парфюмите които е ползвала, интересно ми е някого има ли ги, знае ли ги? Просто ми е любопитно дали ги има на пазара искам да ги помириша. Та....Gregory de Valdes-Pulsions, а другия е Masumi? Извинявам се, че се отклоняваме от темата, но някак си ми е интересно и ще се радвам да помогнете ако има как?

# 102
.... а другия е Masumi? Извинявам се, че се отклоняваме от темата, но някак си ми е интересно и ще се радвам да помогнете ако има как?
Може би е Masumi Coty.
https://www.fragrantica.com/perfume/Coty/Masumi-14141.html

Среща се по сайтовете ...около 20-30 лв

# 103
Имах Kelly Caleche edT преди много години. Не можах да го нося, мъчен ми беше, труден и все изискваше нещо, настроение, емоции, време или друго. Размених го, но понякога ми се приносва. Обаче е веднъж два пъти годишно и не съм го купила. Някъде май прочетох, че е спрян и трябва да го взема, преди да е изчезнал. Знаете ли нещо по този въпрос?

# 104
Сега майка ми ми спомена парфюмите които е ползвала, интересно ми е някого има ли ги, знае ли ги? Просто ми е любопитно дали ги има на пазара искам да ги помириша. Та....Gregory de Valdes-Pulsions, а другия е Masumi? Извинявам се, че се отклоняваме от темата, но някак си ми е интересно и ще се радвам да помогнете ако има как?

Т.нар. Пулсион беше голям хит в края на 80-те. Една колежка го имаше. Всички познавахме от къде е минала, такава диря оставаше след себе си. Ето го.
https://www.parfumo.net/Perfumes/Gregory_de_Valdes/Pulsions
Мазуми също беше хит, но в по-ранните 80.

Общи условия

Активация на акаунт