Парфюмни размисли и страсти - 238

• 48 505
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Ммм, нова темичка 😊
По зададеният въпрос трябва да поразмисля малко, но имам друга чуденка.
Сега е сезона вече на кожените якета, които обичам толкова много и за това ми се иска да наблегна на парфюми, които подхождат на този вид връхни дрехи.

Ориентирала съм се към Hermes Kelly Caleche edp, но ще бъде насляпо. Мнения?

Имам оригиналният Caleche, с който се пръскам тези дни и много си харесвам.

Но този път търся парфюм, с не много изразена кожа, но да е там, да е слънчев, с лека сладост, плътен, без да е сапунест или аскетичен, но да е шик и изтънчен Bowtie
На тези критерии на за мен отговаря Veneta Eau Sensuelle. Няма такава кожа, лукс, шик и класа. На мен това ми е топ кожа в парфюм.

Благодаря за темата, Денси, по нея ще пиша като ме осени музата. Simple Smile
за коженото яке ето няколко идеи и от мен: citizen queen, iris prima - в момента даже бих избрала него на първо място:), Olympia music hall,  Envol Cartier, bvlgari black, велурената ботега Венета, habanita la cologne, al Haramain solitaire, mitsouko Aigner in leather:)

# 106
Едно велурено предложение и от мен, което стои много шик-
https://www.fragrantica.com/perfume/Robert-Piguet/Calypso-10535.html

# 107
Ммм, нова темичка 😊
По зададеният въпрос трябва да поразмисля малко, но имам друга чуденка.
Сега е сезона вече на кожените якета, които обичам толкова много и за това ми се иска да наблегна на парфюми, които подхождат на този вид връхни дрехи.

Не съм самааааа Hug Hug Hug Purple Heart
Вчера поръчах Girls can do anything точно с тази асоциация в главата. Много ми е sassy, момичешки нахакан такъв.
По спомен (!) очаквам и Twilly с този разкошен джинджифил да се впише идеално.

Предложенията ми по-скоро са с цел да се впишат в усещането, което поне на мен ми носи коженото яке, нямат и не съм търсила да имат кожа в пирамидата Simple Smile

# 108
  • Бургас
Tenue de soiree - романтичния вариант на строгата професионалистка Ботега Венета.
Палче и от мен за Тенюто, този парфюм просто е без конкуренция! Мен ме отвя веднага щом се запознахме , за него мога да кажа, че е парфюм за красива недостъпна жена.Трябва да си мега смел да поръчаш на сляпо Кели Калеш, за мен е непоносим и ми е в топ на най- нетърпимите парфюми.Няма никаква лайка или роза с билки върху мен, а само ужасии.Не искам дори да си спомням за него /моля никой да не се обижда/:bowtie:

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 20:31 от Bright Crystal

# 109
  • София
Класическият агент и lady vengeance според мен също пасват на кожено яке. Simple Smile

# 110
Tenue de soiree - романтичния вариант на строгата професионалистка Ботега Венета.
Палче и от мен за Тенюто, този парфюм просто е без конкуренция! Мен ме отвя веднага щом се запознахме , за него мога да кажа, че е парфюм за красива жена.Трябва да си мега смел да поръчаш на сляпо Кели Калеш, за мен е непоносим и ми е в топ на най- нетърпимите парфюми.Няма никаква лайка или роза с билки върху мен, а само ужасии.Не искам дори да си спомням за него /моля никой да не се обижда/:bowtie:

А къде можем да помиришем тази красота?

# 111
Колкото по-малко хора харесват Кели Калеш, толкова по-добре за нас, почитателите на тоя аромат. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Трябва да проверя дали наистина не е спрян, но преди корона кризата, го срещах в парфюмериите. Дано не е, щото ми е останал на дъното и ...

# 112
А къде можем да помиришем тази красота?
Май тук никъде. Но не си представяйте красота неземна Simple Smile аз и тук давам заден ход.

# 113
  • Балчик
Имаш Кали Келеш едт, сега имам едп, но повече ми харесва едт. Търся го и аз.

# 114
Имаш Кали Келеш едт, сега имам едп, но повече ми харесва едт. Търся го и аз.

Били ги сравнила? Защо повече клониш към edt?

# 115
  • Germany
Jeune Fille, получила си чудесни предложения. Аз също мисля, че Кели Калеш ЕДТ ще се впише в това, което си търсиш. При мен е основно чай от лайка, мускус и грейпфрут, с малко мек велур и зелени треви. Спрени са и двата варианта на Кели Калеш, но все още се открива в парфюмериите в Германия.

Предполагам, че Nomade Absolu de Parfum Chloé  ще покрие също изискванията ти.

Аз също нося много кожени якета и умирам парфюмът ми да се смеси с аромата на кожата и да ухае със седмици със собствен аромат. Най-голямата ми любов за кожено яке е Purple Heart V 5 Map Of The Heart Този парфюм е създаден за кожено яке. Тъмен, секси, голяма тежкария. Много тъмна и мека кожа, като намазана с масло, с най-сексите виолетки и сладко от череши. Убийствена база! Трайност безкрайна. Кара те да се чувстваш наистина лошо момиче!

Citizen Queen Juliette Has A Gun - аромат на истинско градско момиче, с кожено яке и развети от вятъра коси, независимо, намахано, уверено и красиво. За мен това е ароматът на най-фина кожа, посипана с ирисова пудра, мускус и най-нежната кремава роза. Върху кожено яке е особено красив.

Cara Mia Etienne Aigner Обичам го това хладно пачули със смоли и ириси, и с най-тръпчивата мандарина точно във времето на кожените якета, много му отива пролетен и есенен дъжд.

Midnight in Paris Eau de Parfum Van Cleef & Arpels - един от най-чувствените аромати с кожа. Вълшебно ухание на кожа, смоли, ириси и бадеми, аромат, който те кара да мечтаеш, да се пренасяш в Париж, и да танцуваш блус в някой от клубовете му.

Ох, размечтах се, пожелавам си да си нося по-скоро кожените якета и да си нося любимите парфюми с тях.

Парфюм за деня беше Badgley Mischka Couture   Хладно съвършенство! Най-красивият цвят гардения, прелят със зелено, хладно пачули, и най-тръпчивите горски плодове. Парфюм, който ме описва и отразява душата ми, просто прекрасен в днешния снежен ден.

# 116
Така да го обичам този парфюм Kelly Caleche (edt), мислех, че му е рано още. Ползвам го предимно в по-топло време. Пръснах, за да си го припомня и да му се радвам. И ще разкажа, не мога да се спра... сено, прясно окосено. Лежали ли сте в купа със сено в края на лятото вечер, направо под звездите? Сеното е окосено сутринта и цял ден е стояло на купчина. Отгоре е сухият слой - мирише на слънце, а за да не ви боде, обръщате изсъхналото отгоре, защото е по-твърдо и под него е по-влажен слой. Влажно, лятно сено, окосено от поляна близо до гора. На поляната са расли огряни от слънце полски цветя и билки и са се смесили със сеното. Разкошен е! Поръчах го на най-невероятната му цена в момента, защото, ако наистина е спрян, това ще е поредното убийство на един шедьовър (за мен!). Между другото в цялостната композиция не усещам отделно нито една от съставките му, посочени във Фрагрантика.

# 117
Страхотни сте, момичета! Размечтах се и аз с предложенията и на Ковачева, особено с този Midnight in Paris Heart

При първа възможност ще тествам тези, които са на разположение в магазините.
Обаче ако Kelly Caleche e спрян, мисля че ще е задължителна покупка, пък ако не ми хареса все ще се намери някой, който да го хареса.

А и бутилчето с това катинарче е толкова сладурско 😍

# 118
  • Sofia
Любими аромати в комбинация с  кожа са ми Tom ford White suede, Fan di Fendi Leather essence върху светла кожа и велур, Armani Cuir Amethyste, Jo Malone Myrrh tonka, Givenchy L ange noir, Guerlain LPRN black perfecto , Valentino donna noir absolu на черна кожа, Tom ford noir pour femme  и Dior Addict на кожа с косъм.

# 119
  • Бургас
Никога не ми е хрумвало да комбинирам целево коженото яке с кожен парфюм. То якето си мирише на кожа?! Принципно ми харесва как се комбинира неговият аромат с ванилови аромати, с амбра, пачули или с шипри.

Иначе относно търсенето на свеж кожен аромат ......... аз май нямам такъв. Имам любими, но не бих ги нарекла свежи.
С компромис ето този би ставал за пролет/есен Womanity Les Parfums de Cuir Mugler https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Womanity-Les-Parfums- … e-Cuir-16042.html, но е лимитка. Тази Зара я обожавам, https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Gourmand-Leather-43905.html
видях, че са преиздали отново цялата линиия май тази година /или в края на миналата/, безкрайно траен и прекрасен аромат, но за студено време. И още една любима кожа, но също трудна за откриване Cuir Blanc Givenchy https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Cuir-Blanc-24594.html в правилни дози вероятно също би могъл да е носим в по-топло време.

Общи условия

Активация на акаунт