Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 074
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ами назначава те на нова длъжност с изпитателен срок и после теосвобождава по чл. 71. Тогава не се дължи обезщетение за оставане без работа 30 дни.
Друг вариант е да си избере по кой чл. с право на борса да те освободи. Ако се налага обезщетение - ще го увериш, че само ще се подпишеш на ведомостта, но няма да вземаш парите. Или ако превеждат заплатите на карта - ще го изтеглиш и върнеш на ръка. Но това е при полу подмасова фирма.

# 121
  • София
Как да взема ПИК код от НОИ?

# 122
  • София
Като отидеш в НОИ на бул. Стамболийски.

# 123
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Вътре в НОИ , има машинка за теглене на номер. Избираш за издаване на ПИК, и почти веднага идва твоя ред, подписваш се на една декларация и получаваш ПИК кода.

# 124
Aisha, благодаря ти Simple Smile Ако е вторият вариант фирмата ще дължи и осигуровки. Точно това искаме да избегнем, но може би няма как.

# 125
По чл. 328, ал. 1, т. 12 КТ - при обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор -
- работодателят дължи ли обезщетение на служителя?
- при прекратяване на д-р със служител от фирмата по този член, ще има ли право работодателят да получи компенсации 60/40 за останалите служители?
Благодаря.

# 126
За 60/40 всекидневно се приемат промени и се уточнява. Не знам кой би се наел с отговор в момента.

# 127
Здравейте,

Искам да попитам в, случай на прекратяване на трудовите правоотношения по чл.327 ал.1 т.2, има ли право на обезщетение от Бюро по труда лицето, в зависимост от стажа, на 60% от получаваното възнаграждение?

# 128
Дама от морето, много съжалявам, че пак си без работа. Sad
Успех в търсенето, бъди здрава!

# 129
  • София-Младост
Здравейте,

Искам да попитам в, случай на прекратяване на трудовите правоотношения по чл.327 ал.1 т.2, има ли право на обезщетение от Бюро по труда лицето, в зависимост от стажа, на 60% от получаваното възнаграждение?
Да.

# 130
Ако е спазено условието за 3-те години.

# 131
Здравейте,ако някой е ходил до НОИ в София за ПИК ,да сподели има ли мн хора и бързо ли се минава.Алтернативата е ел.подпис и ако има големи опашки,може би ще  се наложи да я ползвам.

# 132
dharka, става точно за 2 мин. Теглиш номерче за издаване на ПИК, влизаш, взимаш го и това е.

# 133
Здравейте,
Тъй като и на мен ми се налага да се присъединя към групата на безработните бих искала да споделя какво научих и да Ви питам това, което не ми е ясно.
Вчера успях да се свържа по телефона с БТ Възраждане София, от където ми обясниха, че мога по имейла  bt101@mbox.contact.bg да им изпратя попълнена Заявление-Декларация, Приложение №1
https://www.az.government.bg/pages/priemane-na-zayavleniya-i-reg … hti-rabota-litsa/
и да чакам от тях отговор също по имейл.
Относно регистрацията в НОИ ми казаха, че е най-добре да си изпратя заявлението по куриер с обратна разписка, тъй като нямам нито електронен подпис, нито ПИК.
https://www.nssi.bg/forusers/forms/120-unemployment
Това което не ми е ясно е какви други документи трябва да изпратя до НОИ освен Заявлението?
Ще ви бъда благодарна, ако някой сподели опит по регистрация в НОИ!
Ето какво намерих по темата-изслушайте аудиозаписът
 https://bnr.bg/post/101255168/vsichki-srokove-za-registracia-v-b … truda-sa-udaljeni
Доколкото аз разбрах,двете заявления се изпращат на  адресът на БТ

# 134
dharka, става точно за 2 мин. Теглиш номерче за издаване на ПИК, влизаш, взимаш го и това е.
Благодаря, в централата  на Стамболийски ли ходихте или в някой клон-питам,защото наистина нямам време да седя по опашки.

Общи условия

Активация на акаунт