Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 952
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • Велико Търново
Dream Team, ето тук е описано.

Silverstone, не.

# 166
Мерси,DamaPika!

# 167
  • София
Както и предполагах днес ми прекратиха договора. Имам 5 месеца оставаща борса. Разбрах, че може да си подам онлайн документите за подновяване на правата. Трябва ли ми обаче ПУК  или ПИК, или както там му се казва, за да мога да свърша тая работа?

# 168
  • София
Да, трябва ти ПИК код от НОИ.  За цяла София се взема от централата на бул. Стамболийски.  Ако имаш ел. подпис - може и с него.

# 169

Благодаря Simple SmileFlowers Hibiscus

# 170
  • София
Да, трябва ти ПИК код от НОИ.  За цяла София се взема от централата на бул. Стамболийски.  Ако имаш ел. подпис - може и с него.
Благодаря! На сайта им пише, че във всеки клон на НОИ дават ПИК.
Днес от две места ми казаха, че в момента документи се подавали и без ПИК онлайн. Вече съвсем се оплетох.
Съща така има новооткрити временни офиси в София за регистриране на безработни.

# 171
  • София
За да се регистрирам по електронен път като безработна тези стъпки ли трябва да следвам?Или това е за друго?
Скрит текст:
Оооо, Дама от морето, съжалявам много! А с такова желание започна там (доколкото съм разбрала).
От предишната регистрация нали имаш повече от 3 години? Ако да - пълна борса, разбира се. И дано да успееш да си намериш работа - желая ти го от все сърце и стискам палци!

А за тези, които искат и могат да се възползват:
Онлайн регистрация в БТ с ПИК на НОИ

Скрит текст:
Всяко изображение е линк:

в най-долната чат на страницата:

След като сте в профила си в системата (тук вече няма линкове):

Отива се към страницата, в която се подават документите и заявлението

# 172
  • Велико Търново
Не е ли много повече от очевидно?!
"Онлайн регистрация" = "регистриране по електронен път".
"БТ" = "Бюро по труда".
В БТ обикновено се регистрират безработни.

# 173
  • София
Извинете за невежеството ми.Не се бях сблъсквала до сега с такъв род проблеми...
И отново:Стигам до : "Автентикация с Персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ за достъп до документи за парично обезщетение за безработица"
Там се иска да се попълни поле с "идентификатор" и ПИК.ПИК-а го имам,но на "идентификатор" какво трябва да напиша?
Отново се извинявам.

# 174
  • Велико Търново
ЕГН

Да, това е мой пропуск, че не съм го посочила.
Но принципно сайтовете на НАП и НОИ, където се използва ПИК, предлагат избор за "идентификатор" - ЕГН за български граждани или ЛНЧ за чуждестранни.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:22 от DamaPika

# 175
Аз го взех от НОИ Люлин преди 2 години

# 176
  • София
И накрая PDF файл по който разбира се неможе да се пише,трябва да се принтира,сканира и прикачи обратно.Е много удобно са го направили това регистриране онлайн,няма що...

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 18:50 от Магика

# 177
  • Велико Търново
Това какво се случва нататък при регистрацията, няма как да го знам, защото не съм го правила.
И каква е целта на този .PDF-файл? Полага се подпис ли, че трябва да се сканира?
Ако е това, ти предлагам нещо - подпиши се някъде на бял лист, снимай с телефона, прехвърли на компютъра и така подписът ти ще стане "картинка", която евентуално ще можеш да "вместиш" в полето, предназначено за него. Предварително обаче ще трябва да направиш от .PDF-файла също "картинка" (.JPG-файл), а след това пак да го обърнеш в .PDF-формат.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 00:03 от DamaPika

# 178
Позната ми каза, че се е опитвала да се регистрира онлайн с ПИК код и не става. Ставало само с електронен подпис.

# 179
Регистрирах се онлайн преди около 10 дни с ПИК без проблем, свалих пдф файла на компютър, попълних, прикачих и на другия ден се свързаха с мен, че всичко е наред, получих час за подпис.

Общи условия

Активация на акаунт