Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 945
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,регистрирах се онлайн в БТ,през страницата на ДАЕУ,но заявление за парично обезщетение към НОИ,не мога ли да подам пак през ДАЕУ-не намирам такава услуга. В сайта на НОИ ли трябва да търся?

# 181
Писаха, че Бюрото по труда ще придвижи информацията към НОИ. Срокът и преди за подаване в НОИ беше 3 месеца. Преди ИП ставаше с ПИК код от НОИ така:
В сайта на НОИ, noi.bg вдясно се избира 1."Електронни административни услуги, въпроси, сигнали, жалби"
2. Избира се от падащото меню града ви, т.е. Териториално поделение ТП-..... град,
3.Кликва се на e-парични обезщетения за безработица
4. Подаване на Заявление за отпускане на парично обезщетение за безработица на осн.чл.54а КСО
5. Мисля, че се попълва номерче, което е дадено от Бюрото по труда, IBAN се въвежда, и подписването става с бутон  Идентификация.

Така ставаше преди извънредното положение, може да пробвате.

А как подадохте в Бюрото по,  труда, става ли без КЕП, през Edelivery? И какво получихте като знак, че е успешно всичко?

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 15:24 от kristinia

# 182
Писаха, че Бюрото по труда ще придвижи информацията към НОИ. Срокът и преди за подаване в НОИ беше 3 месеца. Преди ИП ставаше с ПИК код от НОИ така:
В сайта на НОИ, noi.bg вдясно се избира 1."Електронни административни услуги, въпроси, сигнали, жалби"
2. Избира се от падащото меню града ви, т.е. Териториално поделение ТП-..... град,
3.Кликва се на e-парични обезщетения за безработица
4. Подаване на Заявление за отпускане на парично обезщетение за безработица на осн.чл.54а КСО
5. Мисля, че се попълва номерче, което е дадено от Бюрото по труда, IBAN се въвежда, и подписването става с бутон  Идентификация.

Така ставаше преди извънредното положение, може да пробвате.

А как подадохте в Бюрото по,  труда, става ли без КЕП, през Edelivery? И какво получихте като знак, че е успешно всичко?
Благодаря, служебно се придвижва само,ако е подадена на място в БТ ,за онлайн регистрация не пише,а и не съм приложила заявление за обезщетение.ЩЕ потърся в сайта на НОИ.
ПОдадох с ПИК,нямам подпис,през ДАЕУ,то самата Агенция по заетостта,няма е-услуги и затова не може през техният сайт
                 https://eauthn.egov.bg:9445/eAuthenticator/loginQesTypeChooser.s … master4?cid=91462
,,Как ще получа резултата?
Търсещите работа лица, желаещ да се регистрират ще получават обратно на профила си в системата за сигурно електронно връчване, от който са изпратили заявлението си - Регистрационна карта с регистрационен номер и посочена дата за следваща среща или разговор с трудов посредник.

Отговор ще получават и лицата, които нямат право на регистрация, с посочени причини за отказ, а при необходимост от допълнителна информация служители ще се свързват с лицето на телефонния номер, посочен в заявлението.

Телефон/ електронна поща или профил в ССЕВ ще се ползват и за последваща комуникация с бюрото по труда, поради което е важно те да са коректно попълнени
 Сега го подадох,ще очаквам отговор.

# 183
  • Велико Търново
Става с ПИК на НОИ. КАК - вижте първия пост на темата.

# 184
  • ...на безопасно
Освен заповедта за освобождаване, документ за самоличност, трудова книжка, други неща  трябва ли да нося за регистрация?
Дипломи?

# 185
Да, и дипломи.

# 186
  • ...на безопасно
Да ги копирам ли? Екземпляр ще им трябва ли?

# 187
Не, не трябва копие, само ги показваш.

# 188
  • Велико Търново
Позната ми каза, че се е опитвала да се регистрира онлайн с ПИК код и не става. Ставало само с електронен подпис.
Ето на тази "стъпка" става изборът дали да е с КЕП или с ПИК:

# 189
  • София-Младост
А когато се подава заявлението по ел. път с ел.подпис от временните...прикачва ли се заповед, ТК, диплом, лична карта..?

# 190
  • София
IBAN за превеждане на обезщетенето?

И аз да попитам пак нещо. При положение, че ми прекъснаха трудовия договор по време на изпитателния срок, пак ли трябва да нося дипломи, банкова сметка и т.н. в борсата?

# 191
IBAN за превеждане на обезщетенето?

И аз да попитам пак нещо. При положение, че ми прекъснаха трудовия договор по време на изпитателния срок, пак ли трябва да нося дипломи, банкова сметка и т.н. в борсата?
Мисля, че няма нужда, но аз бих ги носила за всеки случай.

# 192
  • ...на безопасно
Аз няма да ползвам обезщетение. Колкото да ми вървят осигуровките. Надявам се месец, два само ще ми трябват.
Ако се закучи положението и не мога да започна работа, ще трябва да търся вариант с назначаване за определен срок, за да имам право на пълна борса.
Срокът за регистрация го удължиха от 7 на колко дена?

# 193
  • София
Аз няма да ползвам обезщетение. Колкото да ми вървят осигуровките.

Срока е удължен до 14 дни след отмяна на ИП.
Не съм сигурна, но май ако не ползваш обезщетение и ЗО няма.

# 194
  • София-Младост

14 дни след края от извънредното положение

Общи условия

Активация на акаунт