Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 906
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
  • Пеликания
Както е написала Aisha ако не получаваш обезщетение от НОИ осигуровките не са ти покрити. Аз съм рег. в БТ без обезщетение и сама си ги плащам. То ако беше така ...

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 10:53 от MarieSt

# 196
Точно така е.
Без обезщетение си плащаш сам здравните вноски.

# 197
  • ...на безопасно
Това не го знаех.
От април месец имам 4 дена работени.
Брои се за цял месец, нали? Някой го уточни назад в темата.

# 198
Да. И 1 ден да е, имаш осигуровки за месеца.

# 199
  • Пеликания
Точно не знам как е, но ще кажа при мен как беше. На 24.10.19 ми приключи ТД и до този дата имах платени ЗО от работодателя. При което отидох следващия месец като си подадох Декларация 7 и имах за плащане за периода от 24.10.19 до 31.10.19.

# 200
Не е задължително да се плати за цял месец.
Дама Пика обясни, че статуса е платена/неплатена вноска. Не суми.

# 201
3дравни осигуровки се плащат от безработните за дните, в които не са платени от НОИ. Ще ви висят за плащане дори и 1 ден да имате само.

# 202
При промяна на банкова сметка имаше ли заявление за промяна на обстоятелства в НОИ? Дали може онлайн да се подаде?

Имат някакъв проблем със сайта на НОИ

500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 17:39 от Dream Team

# 203
  • София
Успях най-накрая да направя регистрация онлайн!Кажете сега какво трябва да следя.Боже...Боже...

# 204
  • 1st floor
Някой, подал около първи април документи, дали е получил решение (или там както се казва) за обезщетение от НОИ?

# 205
Някой, подал около първи април документи, дали е получил решение (или там както се казва) за обезщетение от НОИ?

Онлайн ли ги подаде?

# 206
  • 1st floor
Не, в БТ.

# 207
  • Велико Търново
Магика, най-после! А в НОИ подаде ли?

3дравни осигуровки се плащат от безработните за дните, в които не са платени от НОИ. Ще ви висят за плащане дори и 1 ден да имате само.
Това откога е?

Допълнение (за да се разбере защо задавам този въпрос)
Ето тук можете да проверите здравноосигурителния си статус. Услугата е само по ЕГН, няма нужда от ПИК.
А ето тук има здравноосигурителен калкулатор, с чиято помощ може да се изчисли дължимата сума, ако на някого са му спрени здравноосигурителните права. Както  се вижда, никъде няма дати от-до, има само месеци с неплатени вноски.
Скрит текст:

Ако притежавате ПИК на НАП, може да си влезете в профила и да влезете в линка към здравноосигурителния калкулатор. Тогава на него ще са отбелязани месеците, за които има внесени здравноосигурителни вноски. На "моя" са отбелязани И месеци, в които имам по-малко работни дни, напр. 3, 7, 16 и т.н.
Скрит текст:
Та, ако има някакви промени по отношение на отчитането на здравноосигурителните вноски, то те ще са направени в по-скорошни години.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 22:21 от DamaPika

# 208
ПИК код само от централата на НОИ ли може да се вземе? бях там в петък, но имаше огромна опашка, и след чакане 30 мин, нито един човек преди мен не влезе...

# 209
Някой следил ли е кога излизат платените осигуровки в НОИ за предходния месец?

Общи условия

Активация на акаунт