Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 22

 • 9 863
 • 287
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 432


Здравейте!

Заповядайте в новата тема. Спорна 2021 за наематели и наемодатели!

Старата ни тема: https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1245808

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 13:44 от :::

# 1
 • Мнения: 17 714
Благодаря за новата тема и понеже бях почнала да пиша отговор, прехвърлям го тук:

Панелките ще надживеят сегашното ново строителство. Особено от 2005 насам качеството е под всякаква критика с малки изключения, които обаче могат да си позволят единици.

Но пък следващите пенсионери би трябвало да са с по-високи пенсии и да могат да си позволяват повече неща.

Голям виц каза..... Не е ясно дали за пенсионерите след 20-ина години ще има и толкова, колкото за днешните.

# 2
 • София
 • Мнения: 705
Ех, защо трябва да сме толкова черногледи. Нали сега пенсиониралите се са със значително по-високи пенсии. Има втори стълб на пенсионно осигуряване, знам ли за мен това време е толкова далече, че чак ми се вижда нереално, но искам да вярвам, че ще бъде по-добре Simple Smile

# 3
 • Мнения: 4 537
Алекс, не мога да повярвам, че това са ви казвали за панелките в училище?!?!!! Не че не ти вярвам на теб, не мога да повярвам какви лъжи са преподавали.
Линейките в София винаги идват бързо за деца, децата винаги са с най-висок приоритет. Така че това не може да бъде критерий.

Те сегашните пенсии са по-високи, но и цените растат.

# 4
 • Мнения: 3 534
Всички разсъждения са логични, но не отчитат Ковид - кризата и изобщо новото вече време, в което живеем. Едва ли наемния пазар ще се запази в същия вид. Вероятно ще има промени за в бъдеще. Както и в живота на пенсионерите, на учениците, на всички.

# 5
 • Мнения: 17 714
Каквито и промени да има, те не могат да променят основната човешка нужда от подслон. Неслучайно се казва - основни потребности, които са храна и покрив над главата.

Плюс това прогнозите са за стабилизиране през лятото, поради поставени ваксини и като цяло укротяване на вируса. Да не говорим и за голямото преекспониране, което не знам как и защо се получи. При птичия и свинския грип също е имало много заразени и починали, а дори не сме разбрали, но....това е друга тема. Не казвам, че няма вирус, който наистина е опасен, но медиите подсилиха и преекспонираха дотолкова, че хората дори не смеят да идат на лекар с други болести.

# 6
 • Мнения: 2 087
В тоя ред на мисли е от значение дали и човек има нещо извън София, защото в противен случай се натиска и живее под наем или в скъп апартамент до Околовръсното, гледайки прозорците на съседите пред него.

# 7
 • Мнения: 10 163
Като незабавна последица от ковида виждам, че започнаха да се търсят по-големи апартаменти, вкл. за под наем, в които могат да се обособят места за работа на родителите и за ДО на децата, без да си пречат много-много. Скоро не съм чувала аргумент "за какво ти е по-голям апартамент, като там се прибирате само да спите". Също започнаха да се ценят големите тераси и дворчетата към партерните етаж на новото строителство.

# 8
 • Мнения: 4 537
И това ще е до време. Естествена човешка реакция е, но лошото се забравя.

# 9
 • Мнения: 657
Ако човек взима що-годе сносна заплата, съвсем нормално е след определено време да започне да мисли за собствено жилище. Най-малкото за да има дом, направен по свой вкус и при малко повече късмет да е на място, което го устройва като местоположение.

Здравните услуги и чисто финансовите сметки са много странни доводи, за да не си купиш апартамент в София. Не знам къде е тази прекрасна бърза помощ извън столицата, ама аз съм ходила на няколко места, хем в големи градове и бих казала, че положението е трагично. Добри тесни специалисти има навсякъде, но ако ти потрябва нещо спешно - жална ти майка.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 17:34 от Mimi Rose

# 10
 • София
 • Мнения: 27 830
Да, и аз се опитвам да прокарам тази идея за голям апартамент под наем.

Наблюдения от тия дни - в Студентски град има трима човека, които дават апартаменти за нощувки. Всички обяви са техни. Но се оплакват, че много се чупи. /По едно време и аз имах такава идея, значи отпада/.

# 11
 • София
 • Мнения: 3 819


Панелките ще надживеят сегашното ново строителство. Особено от 2005 насам качеството е под всякаква критика с малки изключения, които обаче могат да си позволят единици.

Това как го преценихте, или просто сте засегнати от мнение за панелките?
Защото новото строителство е стоманобетонна конструкция, която с времето става дори по-здрава. След време се сменя покрива и се боядиисва отвън и на външен вид си е като ново пак. А конструктивно няма какво да се случи.
Този стиропор, който се слага по панелките може да е всичко друго, но не е саниране. Стотици блокове са с компроментирани връзки. Стотици блокове са с махнати стени в апартаментите, които носят конструкцията. На такива неща съм се нагледала преди 10 години, коггато се занимавах с това, че оттогава не влизам в панелка.
Пък вие си вярвайте че е по-здраво от ЕПК или монолитно...

# 12
 • Мнения: 17 714
Изобщо не съм засегната, не ми дреме дори кой какво купува. Вземайте ново строителство,  нямам против.

# 13
 • Varna
 • Мнения: 22 475
Айде пак на панелките. Не схвахте ли, че само който живее в панел си го хвали. А пък в темата за наемите си е направо смешно да хвалим панелни жилища на по 70 години.
Благодаря за темата.

# 14
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 403
Критериите за купуване и вземане под наем въобще не са едни и същи. Под наем доста хора ще търсят да е по-евтино, докато намерят нещо за постоянно. Това дали панелът ще издържи още 70г няма значение, като си под наем няма да го предаваш на децата си. Ако ще купуваш е съвсем друг избора.

Общи условия

Активация на акаунт