Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 817
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
  • 1st floor
От вчера вече и аз имам решение. Открих го на сайта на НОИ, имейл нямам.

# 346
От вчера вече и аз имам решение. Открих го на сайта на НОИ, имейл нямам.

Къде го намерихте решението с конкретната сума, от няколко часа си блъскам главата и не успявам.

# 347
  • 1st floor

Влизаш от подчертаното. После на реда на отпуснатото обезщетение има дати от - до, а в дясно два бутона. На един от тях се отваряше по-пълно описание заедно с отпуснатата сума на ден.

# 348
Много благодаря, Непокорна! Тъкмо влизах да пиша, че съм се ориентирала и да обясня къде.

# 349
още не се появява нищо при мен. нито пък имейл пращат. хора след мен регистрирали се си го получиха и на хартия даже Grinning

ако имаш 8 м. използваш 3 и започнеш работа, после при повторно приключване на работа в следващите 12 м. пак си ги доизползва 5-та месеца при същите условия?
Освен ако няма хипотеза при която дори по-добри условия да получи (възможна ли е теоретично)?

# 350
Не, няма по-благоприятна хипотеза.
Използваш остатъка на вече определеното обезщетение.

# 351
че по едно време мислех че ако са ти дали решение до 01.08 да взимаш пари това буквално означава че от 02.08 си аут от всякакви обезщетения.

# 352
Срокът работодателят да внесе осигуровките за март е 25 април. Ако ги внесе по-рано от 25 април, от НОИ ще ви сметнат по-бързо обезщетението.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 17:02 от kristinia

# 353
Срокът работодателят да внесе осигуровките за март е 25 април. Ако ги внесе по-рано от 25 април, от НОИ ще ви сметнат по-бързо обезщетението.
По-скоро да си подаде декларациите. Дали ще ги плати не играе роля.

# 354
щом колегите ми получиха хем на хартия, приемам че за всички ни са подадени декларациите вече.

# 355
  • София-Младост
При положение, че обезщетението се изчислява на база "за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването"...защо толкова много ги чакате тези подадени Д1 за м.03? Апропо, крайният срок за подаването им е в понеделник.

# 356
Ако е прекратен тр.договор в април, нали доходът от март назад се взема. А срокът за подаване на д1 е до 25число, НОИ винаги гледат декларациите дали са подадени.

# 357
Здравейте,ако може да ви помоля за мнение!Преди година и половина бях съкратена от работа  по чл.328,поради закриване на фирмата и се регистрирах на борсата.Дойде ми решение,бях 1 месец ,след което я прекратих,защото почнах работа в друга фирма.Тогава поради недостатъчна компетентност или незнам точно,аз и моя колежка  бяхме сгрешили едно и също нещо(за което нямам спомен) в документацията.Тя си оправи нещата,като пусна наново някакъв документ в НОИ и получи обезщетение,но аз така и не получих.Почнах работа и се отказах да се занимавам,нямаме НОИ в града,липса на време и т.н..,както и да е..сега пак  се налага да отида на борса ,като пак съм освободена по същия член.Та въпроса ми е дали мога да взема пълно обезщетение ,макар да нямам 3 г.или ще взема минимална борса,въпреки че не съм получила плащане при предишната.Извинете за дългия пост и благодаря предварително!

# 358
Минимално обезщетение ще получаваш. Минали са повече от 12 месеца от отпуснатото ти обезщетение, така че е изгоряло, а няма три години от отпускането му, за да може да имаш право на ново пълно обезщетение.

# 359
Ако се регистрираш само в БТ,  без НОИ, тази регистрация гледа ли се при следващо обезщетение?
Или се брои от последната в НОИ, за обезщетение.

Общи условия

Активация на акаунт