За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 31 009
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • София
 Meliiii ,моето дете спираше да яде,когато му избиват зъби,караше само на мляко.
Polikseni   ,препоръчвам ”Умно бебе” на Ива Александрова.
https://www.book.store.bg/p219310/umno-bebe-pytevoditel-za-ranno … aleksandrova.html

Darry_157   , нашето е това на Hauck ,синът ми е на три и си го ползва,седи без табла заедно с нас на масата и е много практично.Ползва си го и като “learning tower “ качва си се като на стълба и ми помага в готвенето и.т.н.
Точно като стълбичка става,като се махне таблата,а детето може да седи от рано с родителите заедно на масата,което за мен е голям плюс.

https://www.baby.bg/hauck-darven-stol-za-hranene-beta-naturcheck.html

# 106
Понякога ако отказва лъжица, давам с пръсти и си хапва. Става голямо мазало, но хапва с кеф. Давам и тя сама да се опитва да си вземе и яде повече по този начин. На 9м + е, но не е от "ящните"деца.

# 107
Моето бебе е на 5 месеца и отказва да пие вода а яде кисело млеко и по малко бисквитки  и Банат незнам кво да и правя опасно лие като не пие вода а си яде по малко

# 108
  • Пловдив
За мен е по-опасно, че на 5 месеца яде кисело мляко, банан и бисквити, а не само кърма/АМ.

# 109
Кисело мляко се дава най-рано на 9-10 месеца.

До 6тия месец бебетата имат нужда само от кърма или АМ. Вода изобщо не е необходима. Ако все пак се предлага, се дава по малко, колкото бебето да свиква с вкуса, а не да се налива. Ако пие много вода, то ще намали приема си на мляко.

# 110
Момичетa, a вие имaте ли от тези поcтелките зa подa, които ca кaто пъзел и кaк ги почиcтвaте? Вчерa cи взех тaковa нещо, но не cъм cигурнa кaк дa го дезинфетирaм, и ме е cтрaх, че ще го пррцaкaм. Cъc caпун и водa могa ли?

# 111
Момичетa, a вие имaте ли от тези поcтелките зa подa, които ca кaто пъзел и кaк ги почиcтвaте? Вчерa cи взех тaковa нещо, но не cъм cигурнa кaк дa го дезинфетирaм, и ме е cтрaх, че ще го пррцaкaм. Cъc caпун и водa могa ли?
Да, може поне аз така съм ги мила и после със спирт съм пръскала

# 112
Здравейте мами,
Моите две момичета са почти на 3 месеца и още от раждането са със запушени носове. Педито казва, че е нормално и че е достатъчно да промивам с физиологичен разтвор,но не виждам особена разлика. Ползвахме капки Тобрекс заради сълзене на едното оченце, слагахме от тях и в носа и пак същата работа, а уж са с антибиотик. Чудих се някоя от вас дали е ползвала сребърна вода на спрей за нос, чувам много добри коментари за нея, едва ли е по вредна от антибиотичните капки ...

# 113
Кок е влажността на въздуха в стаята ми, да не би да е ниска? Тобрекс каза ли ви педи да слагате и в носа, понеже АБ за проба не се прилага.. Сребърна вода не съм слагала, но при нужда пръскам ФитоНазал спрей или маз за носле Низита, която отпушва (и двете неща са 0+ месеца).

# 114
Влажността винаги е между 45-60 %.Тобрекс ни изписа заради запушен слъзен канал и в окото и в носа. Аз очаквах да повлияе и на запушването но уви ...

# 115
60 % е ок, Тобрекс просто за запушен нос не знам защо са ви изписали, че и едновременно в окото и в носа (за окото разбрах, явно сте опитали с масажи и не се е получило). Разгледайте нещата, които ви предложих, толкова време със запушени носове си е мъка, овлажнете лигавиците.

# 116
Здравейте мами,
Моите две момичета са почти на 3 месеца и още от раждането са със запушени носове. Педито казва, че е нормално и че е достатъчно да промивам с физиологичен разтвор,но не виждам особена разлика. Ползвахме капки Тобрекс заради сълзене на едното оченце, слагахме от тях и в носа и пак същата работа, а уж са с антибиотик. Чудих се някоя от вас дали е ползвала сребърна вода на спрей за нос, чувам много добри коментари за нея, едва ли е по вредна от антибиотичните капки ...
Микробиология прави ли ли сте, моя син доста време хъркаше с нослето, лекарката викаше, че е нормално, но отидох да му направим изследване и се оказа, че има стафилококи от болницата още и изписаха гентазон

# 117
Казах и и аз, че се притеснявам за стафилококи, тя ми каза че почти винаги ги прихващат в болницата и пак да си пръскам физиологичен разтвор. Колкото до капките ги слагахме в окото и в носа, за да може от носа да повлияем на слъзния канал. Масажите сега ги правя да видим дали ще помогне.
Ще пробвам тази мас за носа и ще пусна по една микробиология на своя глава. Благодаря ви.

# 118
Моето бебче също има проблем с нослето, пръскам със Стеримар и после ползвам аспиратор със засмукване. Сополките излизат. Когато заспи в ръцете ми започвам да чопля нослето с бебешли клечки за уши и изкарвам коричките които виждам.

# 119
Здравейте! Искам да попитам за пелеми Мамиа размер 4 (от 9 кг нагоре). Доволни ли сте от този размер специално? Мамиа до сега като цена и качество ни устройваха, затова се чудя пак за тьх.
Всъщност от колко кг са пелените тип гащички? Thinking Ако са от 9 кг, може ли и от тях да препоръчате марки? Може би ще са по лесни за слагане.

И още нещо - започваме да захранваме малката сега и ще сменям шишетата. Тя е на кърма, но има вероятност да минем на АМ, затова моля да ми препоръчате марки шишета. До сега бяхме с др Браун и сме доволни, мислех с тях да продължим, но да питам все пак.
А водата съм чувала, че може да се дава от чашка, така ли е и препоръчително ли е?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт