За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 31 018
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Мамиа си е Мамиа, независимо кой размер, аз разлика не открих. Гащи не съм ползвала, само една проба на Памперс направих - 3-ка и нищо удобно не видях лично. Гащички 3-ка, мисля, че те са най-малки. Марки - почти всяка има и гащи.Шишетата щом се харесват аз не бих сменяла марката. На колко месеца е бебето и за обикновена чашка ли говорите?

# 121
Мамиа си е Мамиа, независимо кой размер, аз разлика не открих. Гащи не съм ползвала, само една проба на Памперс направих - 3-ка и нищо удобно не видях лично. Гащички 3-ка, мисля, че те са най-малки. Марки - почти всяка има и гащи.Шишетата щом се харесват аз не бих сменяла марката. На колко месеца е бебето и за обикновена чашка ли говорите?

Благодаря! На 5 м и половина е. Иначе може би пластмасова чашка. Но не помня дали от захранването можеше вече да се дава вода в такава или трябва шише още малко.

# 122
На 6 месеца все още моите пиеха от шише с биба... По-късно взех чаша с мек накрайник.

# 123
Ползваме гащички на Памперс и съм много доволна от тях, защото са тънки и леки. Най-малкият размер от тях мисля, че е 3ка. Аз и с двете деца обикновени памперси не съм ползвала дълго, защото когато започваха да се въртят постоянно, ми ставаше трудно да го сложа. То сега на малкия и памперс гащите едва му ги слагам, но това е друг въпрос. Grinning

# 124
  • Варна
Започнах да давам вода със захранването на 6++ директно в неразливна чашка. Нямаше абсолютно никакъв проблем. Биберони и шишета не сме ползвали никога.

# 125
Вие не сте ползвали шишета, аплаус, ама жената пита дали "още малко" не трябва да е с шише, тоест тя ползва...

# 126
  • Варна
Tolly, идеята да го споделя беше, че използването на шише не е регламентирано до определена възраст и може да се преустанови във всеки момент (говорим в контекста на даването на вода). Затова дадох и примера, че малко бебе пие от чаша. "Не, не трябва" е моят отговор, щом не се разбира какво съм искала да кажа.

# 127
Здравейте,
Дъщеря ми е на 4 месеца и от седмица има червени петна по тялото, както и пъпчици. Червените петна се появяват и изчезват на различни места, но пъпчиците стоят. Изпратих снимки на педиатърката, като тя отговори, че е някаква алергия. Да преустановя мазането с крема на Юриаж за новородени и да я къпя само с вода, а след това да я мажа с Lipikar на La roche Possay.
Вече 3-ти ден няма подобрение. Появиха се петна и по главата, както и нови пъпки, а старите не изчезват. Прилагам снимки. Ако някой има идея как да се справя с това ще съм благодарна.
Да уточня, че не съм сменяла козметика нито за баня, нито за след това. Не съм сменяла и за пране препарата откакто се е родила. Не я захранвам, а от 2 месеца се храни само с Хип Анти рефлукс. От днес смених памперсите ѝ, които също използвам едни и същи от месеци, но не знам дали те биха могли да предизвикат червени петна и по главата, както и пъпки?
Давам като за пример няколко снимки, но засегнатите зони са повече.

# 128
Здравейте,
Дъщеря ми е на 4 месеца и от седмица има червени петна по тялото, както и пъпчици. Червените петна се появяват и изчезват на различни места, но пъпчиците стоят. Изпратих снимки на педиатърката, като тя отговори, че е някаква алергия. Да преустановя мазането с крема на Юриаж за новородени и да я къпя само с вода, а след това да я мажа с Lipikar на La roche Possay.
Вече 3-ти ден няма подобрение. Появиха се петна и по главата, както и нови пъпки, а старите не изчезват. Прилагам снимки. Ако някой има идея как да се справя с това ще съм благодарна.
Да уточня, че не съм сменяла козметика нито за баня, нито за след това. Не съм сменяла и за пране препарата откакто се е родила. Не я захранвам, а от 2 месеца се храни само с Хип Анти рефлукс. От днес смених памперсите ѝ, които също използвам едни и същи от месеци, но не знам дали те биха могли да предизвикат червени петна и по главата, както и пъпки?
Давам като за пример няколко снимки, но засегнатите зони са повече.

Най-добре се консултирайте с дерматолог. Мисля, че има приложение, с което можете да се свържете онлайн със специалиста срещу заплащане, да му изпратите снимки и да ви даде по-конкретна идея за какво става въпрос.

# 129
Здравейте, на моето бебче се появи олющено на китките. Това подсечено ли е?

Скрит текст:

# 130
  • Пловдив
Здравейте! Някоя ползвала ли е памперси Pipi?

# 131
Здравейте, на някой случвало ли се е акото на бебче да е зелено и с неприятна миризма на 48 дена е.

# 132
При нас акото беше зелено като го бях претоплила.
Искам да попитам, от страна на мъжа ми генетично си имат проблеми като малки с пишоната и им зараства ако не се забелва. Аз забелвам, но нищо не става и напоследък детето започва да го боли, което ме принуждава да спра да забелвам.
Как стои въпросът с хирург, бързо ли зараства след това цепката? Свеки ми обяснява, че е "страшно", обаче нямало какво да направя повече от това до момента. Някакви съвети?! Много съм притеснена, не ми се иска да стигаме до хирург.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 19:50 от Анонимен

# 133
  • Германия
Здравейте, на някой случвало ли се е акото на бебче да е зелено и с неприятна миризма на 48 дена е.
Знам от педиатърката,че акото е зелено когато има силни колики. Също и от капките против колики. Хипоалергичните млека също правят акитата зелени.

# 134
От свекърва ми аз пък знам, че е зелено, когато му е било студено на детето

Общи условия

Активация на акаунт