За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 31 022
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Искам да попитам, от страна на мъжа ми генетично си имат проблеми като малки с пишоната и им зараства ако не се забелва. Аз забелвам, но нищо не става и напоследък детето започва да го боли, което ме принуждава да спра да забелвам.
Как стои въпросът с хирург, бързо ли зараства след това цепката? Свеки ми обяснява, че е "страшно", обаче нямало какво да направя повече от това до момента. Някакви съвети?! Много съм притеснена, не ми се иска да стигаме до хирург.

Вероятно не забелваш достатъчно добре. Неприятно е, но трябва да се забелва по-силно за да не се стига до хирург. По принцип при момченцата кожичката е срастнала по рождение и за да се отлепи трябва по-сериозен натиск. Може и да се появи кръв, което нашата педиатърка ме увери, че е нормално. После се прави промивка. Веднъж забелена докрай, кожичката трябва редовно да се забелва, защото тя пак ще зарасне. Тоест, ако смяташ, че детето ти има проблем с кожичката, то е много вероятно да няма, защото при всички тя е срастнала по рождение и може да срастне обратно, ако не се забелва(не е генетичен проблем, а просто особеност на мъжките гениталии).

Ако все пак се притеснявате да окажете натиск на мястото, идете на лекар. Ние преценихме, че сами ще правим процедурата за да не се стига до ходене по лекари и хирургични интервенции. Някои родители, пък, не правят нищо до 3-4 годишна възраст и после директно водят детето при хирург за да коригира нещата, така че преценката си е на родителите.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 13:59 от Happy_mommy

# 136
Зелено и миризливо ако може да е сигнал за гъбички или бактерия. При нас се оказа пъряо гъбички, после бактерия.

# 137
  • Пловдив
Здравейте, на моето бебче се появи олющено на китките. Това подсечено ли е?

Скрит текст:
На мен ми изглежда подсечено, но все пак се допитайте и до педиатъра на детето.

# 138
Зелено и миризливо ако може да е сигнал за гъбички или бактерия. При нас се оказа пъряо гъбички, после бактерия.
Как го лекувахте и как се е получило😐?

# 139
Здравейте, да ви питам, мога ли да прекаля и да предозирам с физиологичния разтвор за промивки в носа на бебе на 6 месеца?

# 140
Не може да се предозира, нали затова е физиологичен..

# 141
Как го лекувахте и как се е получило😐?

Така и не се разбра как са се появили гъбичките, но.. Бебо имаше диария, зелено, с мирис на яйца(извинявам се за подробното описание, но да добиете представа),не качвашв кг. Гъбичките гк излекувахме с 2 пробиотика + лекарство прсвено в аптеката по схема. А бактерията после само с пробиотици. При бактерията отново имаше лек мирис, но не чак колкото при гъбичките.

# 142
Здравейте!
Понеже от днес се разрешиха имунизациите, не спирам да се колебая какво да правя с дъщеря ми (1г.и 4м) относно МПР ваксината. Отложихме я заради грипната епидемия, а сега заради извънредното положение.
Не съм говорила с педиатърката, но и не мисля, че тя би ми наложила мнението си.
Вие как бихте постъпили? Кое според вас е по-страшно - да отложат ваксината или да я сложа в тези несигурни времена?

# 143
  • Варна
Tanq25, аз смятам да отлагам. И ние отложихме заради грипа. След като бебето е в изолация не мисля, че рискът е толкова голям да се зарази с другите болести...повече ме е страх да ваксинирам, а да не съм сигурна дали не носим безсимптомно вируса и дали педиатърката е здрава също...

# 144
Ние засега сме решили да изчакаме още 2-4 седмици докато отмине пикът(дано да отмине) и вероятно ще отидем за ваксина. Предстоят ни реимунизацията на 12 месеца(не помня точно коя ваксина беше) и след това МПР. Не ми се ще да отлагаме твърде дълго, защото не е случаен периодът, в който се слага всяка ваксина. Относно МПР, лично мен доста ме е страх от морбили, защото то е много заразно заболяване с почти 100% заразност при контакт с болен. А знаете едни определени групи от населелнието, които не се ваксинират и заради, които периодично пламват епидемии от морбили. От друга страна си го има и страхът от заразяване с коронавирус в лекарските кабинети и затова ние ще изчакаме малко докато намалеят случаите на заразени дневно. В момента те са най-много.

# 145
Аз също искам да я отложа още малко, но се и страхувам. Прави сте, че не мога да съм сигурна кой е посещавал личната, да не съм сигурна дали и аз или ММ не сме безсимптомно... Всичко това е някакъв омагьосан кръг и силно се надявам след тези дни на изолация да настъпят хубави дни!
Майчиният ми инстинкт и разума ми казват да отложа и смятам, че засега така ще е най-добре.
Благодаря ви за отговорите! Бъдете здрави!

# 146
Някъде бях чела, че не бива да се докосват и стимулират зърната на гърдите на бебетата, например при масаж, чували ли сте за такова нещо

# 147
Здравейте, някой може ли да ми каже до кога най-късно може да се даде първия прием на ротавирусната?( Ротарикс). Ние сме на 4м и 7 дни....изтървали ли сме я?

# 148
# 149
Здравейте!

Искам а попитам нещо за изследванията на 6 м, които ни предстоят другия месец.
Възможно ли е, ако помоля, да й бъде взета кръв от петичката, вместо от пръстчето, за да бъде по-малко стресиращо и болезнено ?  Чувала съм от някои майки, че в някои лаборатории практикуват така.
Мен ме е страх и сигурно ще го изживея по-трудно, отколкото бебето Sad

И друго да попитам, на 5 месеца е , остана ни последния прием на ваксините. Дали ще е твърде дълго, ако отложа до края на май, тъй като сега не ми се рискува. Страх ме е да не като стане по-голяма да ги понесе по-тежко или пък да закъснвем със слагането им...

Общи условия

Активация на акаунт