За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 659
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • Германия
И ние сме на Лефакс, аз определено виждам, че помага. Да, вечер си плаче и мрънка 2-3 часа, но в един момент изкарва насъбрания въздух, успокоява се и заспива. Според мен ефекти или има малко след даването или няма изобщо, и държи до следващото хранене или до вечерта когато всичко започва отново 🤷🏻♀

# 616
На нас за коликите много ни помогна това
https://apteka24.gr/mobile/product/details?Id=2685&langId=0
Ефектът се усеща след няколко мазания,но е напълно безвреден и ако сте постоянни коликите изчезват напълно.

# 617
При дъщеря ми помогна малко Лефакс, а при сина ми - Инфакол. Но говоря за съвсем леко облекчение. И двете са със Симетикон, но на различните бебета действат по различен начин. И не е задължително коликите да продължат месеци. Дъщеря ми имаше много слаби колики първите около 2 месеца и нещо, а сина ми имаше доста силни колики 40 дни. Simple Smile

# 618
При нас с втория син също не бяха продължителни, около месец.Като последната седмица намаляваха кризите постепенно докато се успокои напълно детето.
И всичките роднини, гледали бебета ми казаха " Ами нормално, с коликите е така 20тина дена"
С първото момче не сме имали никакъв дискомфорт и затова не знаех колко е мъчно за бебчето

# 619
  • Пловдив
При нас колики има рано сутрин и то за кратко ,но той се успоколява най-много като ми виси на гърдата,хахахах...Някой път вечер иска с часове да виси там...ама знам,че е нормално..

# 620
Някой давал ли е Хексалгин?
Дете на 2 години има температура Панадол не смъква. Алергична е към Нурофен.
По мътни спомени май беше капка на килограм. 🤔
След няколко часа ще я заведа на лекар.
За сега дадох минималното обозначено на листовката смъкна температурата.

# 621
Кик, капка на кг, но после се делеше на някакво число. Мисля 2. Обаче се обади на педиатъра, задължително.  Хексалгинът може да предизвика и алергична реакция.

# 622
Не съм го пробвала, но ето съвет от съфорумка по въпроса

# 623
Значи,първото е пълна глупост и е опасно.
Редуват се през 4 часа, не се дават едновременно. Това всеки лекар - педиатър или на спешен прием ще ви го каже.
Моля ви, не си правете експерименти с децата.

С компресите е така - слагат се на места, през които минават големи кр.съдове,  за да охладят тялото - сгъвките на слабините, врат, мишници.

# 624
  • Германия
Значи,първото е пълна глупост и е опасно.
Редуват се през 4 часа, не се дават едновременно. Това всеки лекар - педиатър или на спешен прием ще ви го каже.
Моля ви, не си правете експерименти

Ще ме прощаваш, но не се изказвай неподготвена. Има изследвания, които потвърждават написаното. Всеки да си прецени какво и как да дава на детето си, но да твърдиш че нещо е “пълна глупост” без да си наясно с фактите е смешно. Пък лекарите, особено педиатрите, които не са си опреснили знанията последните 30-40 години, също не ми се коментират.

Аз също винаги първо бих дала само едно от двете, но при остра нужда и много висока темепратура няма да чакам да минат 4 часа преди да дам и другото с надеждата да свали темепратурата и да я задържи ниска.

Нека човек си има информацията, тя не вреди.

# 625
Прощавам те.
За съжаление,  със сина ми обиколих не малко спешни кабинети, частни и държавни, както и педиатри - млади, стари, частни и държавни. Така, че явно всичките са неподготвени и аз покрай тях.
Кой педиатър ще препоръча да се дадат едновременно?
Освен това, освен през устата има и други форми на температуропонижаващи лекарства.
Който иска да си прави експерименти, не ме топли. Ама експерименти с малки бебета не бива.

# 626
Не се заяждам - дайте да ги погледнем тия изследвания, които доказват, че е безопасно да "атакуваш" черен дроб и бъбреци на бебе едновременно? Явно и аз посещавам млади и стари, неопреснили знанията си от преди 30-40 години... Някои от които тъкмо са се раждали тогава.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 10:29 от Tolly

# 627
Сестра ми работи в детско онко хематологично отделение и постоянно ходи  в чужбина на обучения. И когато малката вдигна температура  ми каза да ги редувам понадол и нурофен на не по-малко от два часа при Много висока температура. Иначе през четири часа.

# 628
Момичета, бебчетата всеки месец ли ходят на консултация при личната лекарка? Ако да, до кога е така?

# 629
  • София
Поне до 13месеца.

Общи условия

Активация на акаунт