За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 981
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
30 мл нa ден ли или нa ядене?

# 61
На денонощие, но пак казвам, че е за деца над 12 месеца - вече хранещи се с твърда храна + млечно.  Например :10 кг х30 мл =300 мл течности минимум на денонощие. А за по-малките бебета, които се захранват не мисля, че е нещо фатално ако не искат да пият вода, приемат доста мляко така или иначе. Глътки не съм броила - предлагала съм по няколко пъти на ден и толкова.

# 62
Добре, Tolly, много блaгодaря Simple Smile

A дa ви питaм могa ли дa прaвя пюрето зa зaхрaнвaне от вечертa и нa другия ден caмо дa го притоплям, или трябвa дa е пряcно приготвено?🤔

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 14:16 от Little heart

# 63
Да, разбира се, че може и от предния ден. Аз, когато приготвях пюре, обикновено го приготвях за два дни. Нямах физическата възможност да правя всеки ден пюре, тъй като готвя и за другото дете.

Относно водата, наистина в периода на захранване често не пият много вода, а по-скоро предлагането е с цел да свикнат с вкуса на водата. След като пият все още АМ или са кърмени, по-голямата част от течностите си ги набавят оттам. Моето бебе е на 11 месеца и съвсем отскоро започна да пие малко повче вода, защото вече не суче през деня и започна да яде по-големи количества твърда храна. Допреди това пийваше буквално по няколко глътки на ден. Важното е често да се предлага вода, а пък те си пият колкото им се пие.

# 64
Здравейте, бебка се роди на 08. 03, пъпчето падна на 7мия ден. Сега го почиствам със спирт и пръскам с оксикорт спрей, по 2 пъти на ден . Пъпчето се е прибрало, но все още кърви. До кога ще е така и кога ще мога да я къпя нормално, без да пазя пъпчето?

# 65
Моятa педиaтъркa го  зaлепи c еднa лепенкa,cлед кaто пaднa пъпчето

# 66
След като е паднало няма проблем да я къпете. Почиствайте по 2-3 пъти на ден добре с 90 градусов спирт без да се притеснявате, че ще я боли, хубаво се изчиства с памука като той изсушава лимфата и постепенно се изчиства и се показва чиста кожа.
Аз отначало почиствах със 70  градусов спирт и нямаше никакъв ефект..

# 67
Момичета, трябва ми съвет - с какво, как да дезинфекцирам нов детски килим (днес пристигна, бебка на 11м). Не е от тези гумените, а с къс косъм обикновен килим зс детска стая

# 68
Ако имаш парочистачка ще ти свърши страхотна работа, тя вдига над 100 градуса и ще дезинфекцира.

# 69
С пъпчето никога не съм се съобразявала, още в болницата ми показаха как се къпе бебето-цялото без да се пази която и да е негова част. Пъпчето падна късно, почиствах със сребърна вода, все още почиствам понякога, че се събира мръсно. Не сме имали никакъв проблем, зарасна идеално

# 70
img]                  Здравейте искам да попитам някой имал ли е съшия проблем с обрив по тялото на бебчо педиарърлат каза че ще мине до няколко дни и мисля че е претопляне някой от вас имал ли е проблем с претопляне на бебчо

# 71
img]                  Здравейте искам да попитам някой имал ли е съшия проблем с обрив по тялото на бебчо педиарърлат каза че ще мине до няколко дни и мисля че е претопляне някой от вас имал ли е проблем с претопляне на бебчо
Доколкото мога да преценя и аз предполагам, че е претопляне. Дъщеря ми се роди юли месец, в най-големите жеги и редовно й излизаха такива пъпки, единични по лицето, гърба и корема. Ще мине от само себе си.

# 72
Добре благодаря педиатърката сега ни изписа три дни да му давам витамин ц

# 73
Ако имаш парочистачка ще ти свърши страхотна работа, тя вдига над 100 градуса и ще дезинфекцира.
Нямам, уви

# 74
  • Германия
Нямам, уви

А защо изобщо е необходимо да дезинфектираш? На мен ми се вижда излишно, но ти си знаеш де.
Можеш с дезинфектиращ спрей да напръскаш килима, ако имаш...

Общи условия

Активация на акаунт