За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 659
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, бебчетата всеки месец ли ходят на консултация при личната лекарка? Ако да, до кога е така?

Всеки месец до навършване на 1 година.

# 631
Мисля че споменах алергична е към Нурофен няма как да редувам.

# 632
Може да ви се стори смешно, но напоследък детето /година и два месеца/ спи доста. Ще си кажете "Ее, мечта"...
Сутринта става към 9 и нещо /до скоро едва изкарваше до 7/ и в 11:00 отново й се спи. За последното денонощие е спала общо 16 часа. Миналата седмица беше болна и от тогава забелязвам промяната в съня. Погледнах хемоглобина в изследването в норма е. Дали е някакъв период 🙄

# 633
След навършване на 1 година консултациите са на всеки 3 месеца-така ми каза ЛЛ.                                                              Kikair, щом е алергична и не сваля - Хексалгин, ако нямаш връзка с педиатъра - дозировката в листовката гледаш. Ако не сваля и с него, и с компреси- на лекар, спешен кабинет ако е вечер.

# 634
Може да ви се стори смешно, но напоследък детето /година и два месеца/ спи доста. Ще си кажете "Ее, мечта"...
Сутринта става към 9 и нещо /до скоро едва изкарваше до 7/ и в 11:00 отново й се спи. За последното денонощие е спала общо 16 часа. Миналата седмица беше болна и от тогава забелязвам промяната в съня. Погледнах хемоглобина в изследването в норма е. Дали е някакъв период 🙄
Нашето момиче след възстановяване от някаква настинка има период на наваксване на съня, който не е бил пълноценен през болестта. Отделно във възрастта,която е вашето дете е възможно да си сменя режима на сън. На тази възраст нашето спеше по 2 пъти на ден и постепенно мина само към 1 път.

# 635
Здравейте! Simple Smile
Сигурно е обсъждано, но не можах да го намеря.
До колко месеца стерилизирахте приборите за храненето на бебчето?

# 636
Задължително ли е бебето да се къпе вечер по едно и сищо време?
Може ли например да я къпя към обяд и привечер да я извеждам навън, когато времето си стане лятно разбира се

# 637
Теодора, акушерките в болницата ми казаха, да къпем вечер късно. Към 22:00 - 23:00 часа.
Но в самата болница правиха тоалета по обяд или в ранния следобяд.
Аз лично предпочитам да къпя преди последното хранене за вечерта, за да знам, че спи “на чистичко”. Simple Smile

# 638
Аз където родих ги къпеха в 7.30 сутринта.
Ние я къпем към 7 вечерта,или следобед .

# 639
22-23ч 😲 децата не трябва ли да спят по това време.
Най-добре според мен е преди последното хранене, когато са с по изграден режим и не ядат в 12часа вечерта. Обикновено това хранене е 8и30-9и30, тоест преди него. А когато са още на 1-2 месеца между храненията в 18ч и 21ч.
Като цяло няма такова задължително къпане в еди колко часа си. То дори не е задължително да къпете детето всеки ден,попринцип. Има се предвид да се къпе всеки ден в един и същи час и преди сън, защото децата (уж) спят по-добре след сън и защото като е всеки ден в един и същи час им се създава рутина рутината ги прави по-спокойни и свикват, че след баня идва млякото и след млякото дългия сън. Естветвено, това,че не е спазено това някоя вечер, не значи, че задължително ще развали настроението/режима на бебето.
Теодора, акушерките в болницата ми казаха, да къпем вечер късно. Към 22:00 - 23:00 часа.
Но в самата болница правиха тоалета по обяд или в ранния следобяд.
Аз лично предпочитам да къпя преди последното хранене за вечерта, за да знам, че спи “на чистичко”. Simple Smile

# 640
Момичета,
Колко е максимално да не ака бебе (1год), моята бебка днес и е трети ден и мисля да слагам клизма 😕🙄

# 641
Наблюдавай детето. Ако е спокойно и не дава признаци, че го боли опитай първо с нещо друго (последно ми казаха за вода от варене на овесени трици)

# 642
Наблюдавай детето. Ако е спокойно и не дава признаци, че го боли опитай първо с нещо друго (последно ми казаха за вода от варене на овесени трици)
Не е много подуто, овесени, сливи, тикви и тн за съжаление не действат...
От вчера и давам овесени з закуска, сливи, тиквички, карфиол и нищо 😕

# 643
Според вас от каква възраст може да се носи бебето на кенгуру, дали на 1 месеце прекалено рано. На самото кенгуру пише, че става и за новородено, но все пак.

# 644
Не е много подуто, овесени, сливи, тикви и тн за съжаление не действат...
От вчера и давам овесени з закуска, сливи, тиквички, карфиол и нищо 😕
И ние бяхме така и клизма не ни помогна изписаха ни лактулоза сироп Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт