За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 659
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Теодора, новородени не се носят в кенгуру. Тук има тема за бебеносенето, влез и прочети. Има много полезна информация.

# 646
Според вас от каква възраст може да се носи бебето на кенгуру, дали на 1 месеце прекалено рано. На самото кенгуру пише, че става и за новородено, но все пак.

На никаква според мен. Кенгурото е вредно. Ако смятате да си носите детето си вземете ергонимична раница, втора ръка се намират на добри цени. Гледайте самп да не е реплика.
И пак е от 5+ месеца. За началото само слинг.

# 647
Момичета, препоръчайте ми лосион за тяло, който да е с по-лека формула предвид жегите, които се очакват. Дъщеря ми е на 18м.

# 648
Според вас от каква възраст може да се носи бебето на кенгуру, дали на 1 месеце прекалено рано. На самото кенгуру пише, че става и за новородено, но все пак.

На никаква според мен. Кенгурото е вредно. Ако смятате да си носите детето си вземете ергонимична раница, втора ръка се намират на добри цени. Гледайте самп да не е реплика.
И пак е от 5+ месеца. За началото само слинг.
Да, за толкова малко бебе изобщо не е препоръчително използването на кенгуру. На тази възраст най-подходящо е носенето в слинг.

Момичета, препоръчайте ми лосион за тяло, който да е с по-лека формула предвид жегите, които се очакват. Дъщеря ми е на 18м.
Аз препоръчвам никакъв. Grinning По принцип съм против цапотенето с разни безсмислени мазила, а особено в жегите е ужасно, когато се изпотят и са намазани с нещо.

# 649
Бебето ми е на 5 навършени месеца( без 3 дни)хваща ми палците ,набира се иска да сяда,кърпата след баня също придърпа снощи за опора 😀...когато е в люлката шезлонг където може се захваща и иска да сяда рано ли е?
То даже е от по рано така 😀

# 650
Mimi, щом самичко едно бебе има силата да се издърпа, значи може да го оставяш да го прави.Но не да го поддържаш да седи на дупето дълго, а да си прави упражненията и да заяква още повече Hug

# 651
Бебето ми е на 5 навършени месеца( без 3 дни)хваща ми палците ,набира се иска да сяда,кърпата след баня също придърпа снощи за опора 😀...когато е в люлката шезлонг където може се захваща и иска да сяда рано ли е?
Моето момченце също много рано искаше да сяда. Сега е на 6 месеца и сам сяда, когато реши. Не е много стабилен за повече време, но все пак се научи самичък. Не съм го спирала, защото смятам че щом го прави няма проблем. Друго е ако аз го насилвам или подпирам с възглавници

# 652
Потърсете повече информация преди да бебеносите. Гледайте видео за правилно поставяне на бебе в слинг/раница. Свържете се с консултант по бебеносене за насоки, съвети и каквито въпроси имате. Ако сте в голям град - може на място да пробвате различни носилки. За по-малки градове изпращат по куриер.
Хубаво е да изчакате бебето да стане на 4м, въпреки че най-добре да е на 6м, за да се носите в раничка.
Ето разлики между кенгуру и ергономична раница : https://www.google.com/search?q=разлика+между+кенгуру+и+ергономи … rc=fISjjgWLxXQe9M

# 653
Търся отзиви за някой от следните невролози:
Скрит текст:
[\spoiler]

Искам да направя онлайн консултация с Хийли, някой може ли да обясни как се случват нещата?

# 654
Ние сме на същата възраст, не искат да стоят легнали в шезлонг, постоянно се набират да сядат. В люлката е същото положение. Във всяка поза, в която са малко по изправени искат да се повдигат. Даже и на мрежата в коритото се опитват.

# 655
Съвсем нормално е на тази възраст бебетата да се набират напред. Но изцяло седнало положение с опора е добре да е след 6тия месец. На 5 месеца може да се слагат в полуседнало положение и така могат и да си разглеждат наоколо, когато са в количката.

# 656
Мами, на ухапано ли ви прилича? Захранваме се. Въвеждам глутен с овесена каша от 2 дни.

# 657
Не ми прилича.Моя син сега го хапе нещо нощно време и са едни петна червени, без да ги чеше минават за няколко дена

# 658
Не ми прилича.Моя син сега го хапе нещо нощно време и са едни петна червени, без да ги чеше минават за няколко дена

Благодаря. Тази сутрин вечв ги няма. Най-ввероятно нещо го е налазило. Вчера, преди да станат пъпчиците, беше едно голямо червено петно с пъпчица вътре. После избледня и станаха тези.

# 659
Да, има много информация за бебеносенето. Аз лично си купих ергономична раница за новородено, нося сина ми от 40тия ден в нея! Много съм доволна, даже ортопеда каза, че тази е подходяща за толкова малко дете. Не се притеснявай да питаш и да търсиш информация

Общи условия

Активация на акаунт