За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 648
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Здравейте.Моят син е на 42 дни,но от няколко дни пак е нещо несппкоен,иска да е постоянно на гърда...Реве много,,спи в количката само,у нас много рядко следобед и то за малко.Предишни вечери си заспиваше,събуждаше се в 2 да си хапва и пак заспива..Сега трябва на гърда да го държа,за да заспи..Колики има малко,давам му Лефакс..Той си и лакомник де,за 1 месец от изписването качи 1500.но знам,че те първите месеци качват много..На други случвало ли им се е и как ги успокоявате//

# 661
  • Германия
Деси, може да минава през скок в ръстежа (универсалното оправдание защо бебето е неспокойно 😉) - първият е около 5 седмица, като се гледа термина, а не кога действително е родено бебето

Аз успокоявам винаги и само с гърда. Дундуркам малко и ако няма ефект давам гърда и така докато се успокои и евентуално заспи

# 662
Десислава, колко още такива периоди ще има... Grinning При бебетата постоянно се менят режим на спане и навици, периодично стават кисели и раздразнителни и т.н. Все пак, те тепърва се адаптират към света и растат много бързо, заради което имат много неразположения. Не можем да очакваме, че винаги ще са спокойни. Решението е често кърмене за успокоение.

# 663
Много често ергономичните раници с приставки за новородени са трик на производителите за повече продажби. Да не говорим, че има кенгуру, които ги пишат за ерго раници. А ортопедите не правят разлика между кенгуру и ерго раница, но ги препоръчват на невежите - за съжаление дори и на новородени. Затова най-добре към консултант по бебеносене. Има утвърдени марки раници, които са препоръчителни - другото е кенгуру. Аз не бих си сложила бебето в ерго раница, ако ще да я дават с не знам каква си приставка...Само слинг до 4м. Но всеки си решава сам. Надявам се да не се обидите. Искам да помогна. Все още много майки не са наясно и им е пълна Индия тая тема и се доверяват на етикета в магазина или на ортопеда, дето не знае, че има разлика в носилките /този при, който ходихме ми вика "Браво, че я носите в кенгуру - много е подходящо за тазобедрените стави" - аз бях с ерго раница Исара стандарт/.

@Десислава Стоева, напълно нормално поведение на бебе. Аз така се чудих до 4м скок ли е, кърмаческа стачка ли е, струята ли не му харесва, тих рефлекс ли е - не разбрах кое от всичките. Но бях упорита и не съм стигала до там да давам АМ или изцедена кърма в шише. Просто много често се сменят периодите. Има 2-3 дни безоблачни между периодите и после пак - я гърчене на гърдата, докато яде; я отказва едната или двете, вечерно време реве и не можех да закача бебето - та в кви ли не пози опитвах /права с полюшващи движения, футболна топка,  с гушкане и люлеене../. Поне вечерта хапваше без проблеми. Трябва да сте по-инат и по-упорита от бебето. След 4м ги надрастват тия периоди и номера при кърменето и е супер приятно след това. Е, има и изключения - всяко бебе е различно. Но НЕ се отказвайте и важното е да сте спокойна. Често слагане/предлагане на гърда и много гушкане. Бързо ще минат 4м Simple Smile
Да, има много информация за бебеносенето. Аз лично си купих ергономична раница за новородено, нося сина ми от 40тия ден в нея! Много съм доволна, даже ортопеда каза, че тази е подходяща за толкова малко дете. Не се притеснявай да питаш и да търсиш информация

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:55 от Miya_73

# 664
Разбира се че ще има още такива дни ние    сме на 5 месеца днес на обяд не е спала от 12,30 се криви плаче и аз незнам какво да я правя... на ръце друскане, хапва, вода пи... Колики вече няма!Всичко опитах сега я връчих на баща й малко смяна😀

# 665
Опитайте бавно да танцувате на тиха и нежна музика. Затъмнете стаята, да е съвсем спокойно

# 666
Мими,при нас действа безотказно да я взема при мен на леглото ,да я гушна и да се направя на заспала. Понякога търси да суче мъничко,но винаги заспива.

# 667
  • Пловдив
Miya_73.така е...Но без да искам се изнервям..Е ,днес е спокоен,навън като сме и на 2 ч яде...Аз няма да предлагам АМ.,но си се цедя и навън му давам от шише..Говорих с консултантки и те ме успокоиха,че първите месеци е напълно нормално и до 2 кг да качва..Ще се постарая да не се изнервям и да си го гушкам сега,че после вече няма да дава Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 16:59 от AnMary

# 668
Честно казано до сега не бях въобще наясно за кенгуруто. Попитах защото го имаме, подарък ни е и мислех да го ползвам като ходя до магазина, за да не мъкна количка. Но след изчетеното се отказвам. Много благодаря за отговорите

# 669
Здравейте! Дъщеря ми е на 6 месеца и от скоро се надига да гледа какво се случва около количката. Дали е времв за лятна количка? Зимният кош се трансформира в седалка, но тя все още не седи седнала стабилно. Не съм запозната, но летните колички от каква възраст са подходящи за ползване?

# 670
Ако има пълно легнало са след 6-я месец. Въпрос на усещане е, моето дете беше спокойно и сложих летния на 8-я месец, приятелка го сложи на 5-я. И времето навън оказва влияние, летния кош като цяло е по-прохладен

# 671
Здравейте, моята дъщеря прави 6м на 1ви юли. Прочетох тук в тази тема нещо за сядането и ми стана объркано.
Слагаме я да седне в скута от месец и нещо, в ъгъла на дивана, той е доста наклонен назад, а от една седмица и във високото столче за маса (не я захранваме, но тя обича да ни гледа докато ядем). Държи главата много стабилно, като цяло от 2рия месец си държеше добре главата, но сега е много стабилна. Обръща се сама по корем, даже се и повдига на пръсти и се побутва напред малко. От няколко дена седи за малко седнала подпряна на двете ръце напред. Когато лежи се понабира като за коремна преса до 30-40°, ако и хвана ръчичките се набира до седнала.
Аз нямах представа че не се слагат децата да седят седнали преди сами да могат да се изправят до седнало положение. Живеем в Шотландия, тук никой не ни е казвал да не я слагаме седнала или нещо такова изобщо. Консултаций с ортопед няма, единствено ЛЛ прави преглед на 6 седмици за ставите на крачетата и това е.
Въпроса ми е да спра ли да я слагам седнала в скута ми примерно или на дивана, вредно ли е това? Не намирам много информация на английски, а в сайта на тукашното здравно министерство пише единствено проходилки да се избягват, но нищо за седнало положение.

# 672
Fiona8 моето дете е на 6месеца и половина, от 5м е в летния кош, до 6м само на легналото положение, което е около 45гр,а от 6м и на по седналото. Дори да няма пълно легнало положение съвсем спокойно може да я возиш в летния кош ило лятна количка. Друг е въпроса, че летните колички май при всички детето не гледа към теб, а на от другия край. Според мен те са малки за това.
Nanaharps преди това не е било препоръчително да я слагате подпряна на възглавници, а само във вашия скут, но сега вече не е проблем да я оставяте за няколко минути на възглавници. Като цяло се препоръчва детето само да седне, но не е и крайно грешно да се слага подпряно или да се набира на ръцете ви. Simple Smile

# 673
Момичета,
Малката повърна преди час (на 1 год). Няма температура, да бягаме ли в спешното 🙄
Опитва се да си, но много е неспокойна и се върти.
Дали може да е от преяждане ( в 20:00 тиквена крем супа, в 21:20 си търсеше млялото преди заспиване)

# 674
И тя е човек. За едно повръщане не бих водила малко дете по спешното, като знам каква е лудница. Да не говорим, че не се знае къде биха те взели. Обади се падиатърката като стана по-нормално време.

Общи условия

Активация на акаунт