Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 272
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Аз течение си имам през цялата бременност.Даже сега АГ ми изписа Полижинакс да си слагам..А вие решихте ли как ще раждате?

# 136
Аз течение си имам през цялата бременност.Даже сега АГ ми изписа Полижинакс да си слагам..А вие решихте ли как ще раждате?

От течение толкова много превръзки ме съм ползвала през живота си,колкото през бременността. Полижинакса не помага,слагах. Даже някои дни отида до тоалетна,сменя превръзка и докато стигна до другата стая усещам как потича и се връщам пак. Моето в началото беше воднисто,сега си е бяло. АГ каза,че ако нямам зачервяване ,сърбеж значи всичко е ОК. Тази сутрин доста ме боли ниско долу корема и усещам все едно някой ми в закачил нещо тежко за кръста. Не знам дали е от това ,че като спя ми се насъбира урина и притиска или си е предвестник за друго. Как мислите?

# 137
  • Пловдив
Ако имате магнерот или но-шпа може да пиете и да видите дали ще се успокои...

# 138
  • Бургас
Аз от известно време съм с доста обилно течение. Даже бях сигурна, че ще се изолира някоя гъба. Но МБ ми излезе съвсем чиста преди няколко дни.

Ина, контракциите болят отпред и отзад на кръста. Тялото ти се подготвя вече и е нормално да имаш болки. Ако се усилват и станат регулярни на 4-5 мин ясна е работа. 🙂

# 139
Мен по-скоро ме притеснява, че има цвят понякога. Наистина, когато има цвят го свързвам и с болки в кръста. Взимам но шпа и спира постепенно. Знам, че кафяво и бежово и течение е нормално, но не мислех, че е такова воднисто.

# 140
Кафявото течение изисква консултация с лекар. Ако е било еднократно, едва ли е проблем. Воднистото прозрачно или светло течение е характерно за бременността и е повече от нормално. Особено в ранна бременност, може да има големи количества, защото тогава се формира слузестата запушалка(тапа). Такова течение може да има буквално до самия край на бременността.

# 141
Боля ме ниско долу и малко и кръста. Но постоянна болката,изпих едно но шпа и малко поолекна,сега съвсем леко усещам. Иначе магнезий си пия два пъти по едно на ден.

# 142
Здравейте, момичета. Имам едно питане и ще ви бъда изключително благодарна, ако някой сподели опит. От няколко дни мисля, че ми се появиха гъбички, имам парене и сърбеж, а и някакво течение, което преди нямах. Сигурна съм, че на някои от вас им се е случвало по време на бременност да имат гъбички. Какво ви посъветваха лекарите? Някакви медикаменти? Няма кого да питам сега и къде да отида, защото приемат само по смешност за преглед, пък нали няма и ЖК. За личния да не говорим...

# 143
  • София
Медикаменти се изписват само от лекар. Бременна с оплаквания - кой ще ви върне?

# 144
  • Plovdiv, Bulgaria
На мен ми се появиха гъбички преди 2м със същите симптоми. Пусках стерилна урина, чиста. После секрет- там се показаха. Слагах глобули 10 дена, но след като се видя какво е. Задължително се чуй с АГ и се разберете, с оплаквания не би трябвало да те върне.

# 145
И аз не мисля,че някой ще върне бременна със съмнения за инфекция Simple Smile И тук бях споделила преди 2-3 седмици,че ми бяха изписали Макмирор глобули , имах бяло течение, помогмаха. Доколкото рязбрах има 2-3 вида глобули, които не са противопоказни при бременнист, така че има вариант.

# 146
  • София
На мен ми се появиха гъбички преди 2м със същите симптоми. Пусках стерилна урина, чиста. После секрет- там се показаха. Слагах глобули 10 дена, но след като се видя какво е. Задължително се чуй с АГ и се разберете, с оплаквания не би трябвало да те върне.
Само за инфо една малка подробност - стандартно урината не се сее за гъби, трябва изрично да се поиска.

# 147
  • Plovdiv, Bulgaria
Само за инфо една малка подробност - стандартно урината не се сее за гъби, трябва изрично да се поиска.
Не знаех, честно казано до сега не съм имала такива проблеми и е ново за мен. Като цяло я пуснахме, защото мислех, че е бактерия някаква.

# 148
  • София
При мен в началото на моята бременност ми се наложи да пия антибиотик, защото на стерилната урина при резултатите имах ешерихия коли. После не съм имала гъбички, но не знаех, че нямам и помолих моята АГ по телефона да ми изпише нещо срещу гъбички като приключа антибиотика и тя ми каза по телефона да взимам Гино-певарил 150 мл. глобули, те са три по една вечер вагинално. След като се оправих на МБ ми излезе, че нямам нищо. Не мисля, че биха ти повлияли зле дори дискомфорта ти да не е от гъбички, но най-добре е да посетиш лекар.

# 149
Здравейте, момичета. Имам едно питане и ще ви бъда изключително благодарна, ако някой сподели опит. От няколко дни мисля, че ми се появиха гъбички, имам парене и сърбеж, а и някакво течение, което преди нямах. Сигурна съм, че на някои от вас им се е случвало по време на бременност да имат гъбички. Какво ви посъветваха лекарите? Някакви медикаменти? Няма кого да питам сега и къде да отида, защото приемат само по смешност за преглед, пък нали няма и ЖК. За личния да не говорим...

По телефона не можеш ли да обясниш какво ти е състоянието и да те прегледат? Гъбичките по време на бременност трябва да се лекуват!

Общи условия

Активация на акаунт