Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 266
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Аз бълбукане усещам от рано. Ама в 22 г.с си е вече на по- високо. Като хапна сладко или пия нещо и се активизира. Основно на вечеря Wink

# 121
Хапнах малко шоколад и няколко глътки кола,легнах и тя почна да мърда много.Ох,олекна ми!По принцип съм си спокойна,ама днес се сдухах нещо.

# 122
  • Пловдив
АЗ пък много го усещам,Постоянно шава,рита,мърда,виждам му движенията//В 34 седмица съм

# 123
АЗ пък много го усещам,Постоянно шава,рита,мърда,виждам му движенията//В 34 седмица съм
Всички притеснени имахме нужда от това,мерси.

# 124
Винаги при лягане по гръб се усещат по-отчетливи движения, така че при липса на движения известно време е най-добре да се полежи по гръб. Но наистина с напредване на бременността може да има намаляване на движенията - бебето е голямо, а мястото - малко. Също така, през последните два месеца в повечето случаи бебето вече е надолу с главата и спира да се върти, както преди това. Още повече, последния месец по някое време главичката вече слиза ниско и се фиксира в таза(по-познато като смъкване на корема). Тогава движенията също може да намалеят.

Относно усещането на първи движения, това много варира. Може да се усетят за първи път, както в 15-16г.с., така и към 25г.с. Първите движения може изобщо да не бъдат забелязани от бременната жена. Аз ги определям като бълбукане(както при газове) или като потрепване на мускул. Някои жени ги определят като гъделичкане или пърхане на пеперуди. Grinning С първата бременност бях със задна плацента и усещах тези ранни леки движения, макар че в съвсем в началото не бях сигурна дали е бебето. Втората бременност бях с предна плацента и изобщо не усетих тези ранните движения, а направо осезаеми силни движения и ритници. Така че, според моя опит, плацентата наистина е от значение.

# 125
По записки първи бълбукания съм усетила 15 седмица ,преди това също усещах нещо ,но си мислех че са газове 😁 От както съм почнала да го усещам не е спирал да рита,да се върти,да се мята,да ме рита в ребрата и да ми спира въздуха. Не знам с каква плацента съм ,нито следящата ме АГ ми е казвала,нито на ФМ лекаря ми е казвал. 36+4 дни съм ,преди два дни АГ каза,че бебето е слязло надолу,аз и го усещам де ,че повече ми тежи. Каза след 8.04 да го чакаме по всяко едно време,иначе термина е 28.04. Последно на 28.02 на ФМ вървеше месец напред . Лекаря мери главата 4 пъти за да е сигурен. Не се притеснявайте,някои бебета са по активни ,някои не. Нашето се оказа от много активните ,изобщо не се спира . От време на време имам менструални болки за кратко и това е. Надявам се след Великден да реши да излиза.

# 126
Нашето днес явно беше решило да си вземе почивен ден.
Напречно е разположена,доктора каза че има време да се обърне.Много се надявам да стане,за да мога нормално да родя.

# 127
Напречно е разположена,доктора каза че има време да се обърне.Много се надявам да стане,за да мога нормално да родя.

Ще се обърне. Щом е напречно, значи е тръгнало в правилната посока. Не го мисли.
36+4 дни съм ,преди два дни АГ каза,че бебето е слязло надолу,аз и го усещам де ,че повече ми тежи. Каза след 8.04 да го чакаме по всяко едно време,иначе термина е 28.04. Последно на 28.02 на ФМ вървеше месец напред . Лекаря мери главата 4 пъти за да е сигурен.

Ох, това съм го намразила, да дават прогнози, че ще се роди по-рано. Като чуеш това, и се настройваш малко или много, и времето спира да тече. А според статистиката, при спонтанните раждания бебетата най-често се раждат от 5те дни преди термина до 5те дни след него. Размерът на бебето или слизането надолу не са определящи за по-ранно излизане.

Аз,например, бях с 4 см разкритие 10тина дни преди термина и лекарят каза да очаквам всеки момент. Да, ама не. Grinning След това имах и всички признаци за раждане всеки момент, но пак не родих. Satisfied

# 128
Моето рано сутрин, на вечеря и късно преди сън е активно. Ако хапна шоколад..ох, мале.

# 129

Ще се обърне. Щом е напречно, значи е тръгнало в правилната посока. Не го мисли.
36+4 дни съм ,преди два дни АГ каза,че бебето е слязло надолу,аз и го усещам де ,че повече ми тежи. Каза след 8.04 да го чакаме по всяко едно време,иначе термина е 28.04. Последно на 28.02 на ФМ вървеше месец напред . Лекаря мери главата 4 пъти за да е сигурен.

Ох, това съм го намразила, да дават прогнози, че ще се роди по-рано. Като чуеш това, и се настройваш малко или много, и времето спира да тече. А според статистиката, при спонтанните раждания бебетата най-често се раждат от 5те дни преди термина до 5те дни след него. Размерът на бебето или слизането надолу не са определящи за по-ранно излизане.

Аз,например, бях с 4 см разкритие 10тина дни преди термина и лекарят каза да очаквам всеки момент. Да, ама не. Grinning След това имах и всички признаци за раждане всеки момент, но пак не родих. Satisfied
Поне таткото се шашна и почна да оправя детската стая ,че всичко прави в последния момент . Това беше плюса от прогнозата. Ами аз нямам никакви болки, стягания или контракции . Просто почнах доста долу да го усещам пък и видимо корема ми слезе надолу,но пък има 24 дни до термин . Все си мисля ,че ще изчака до тогава. Поне се разбързахме с подготовката както казах,че нищо нямахме купено общо взето.

# 130
  • Бургас
Ина, започнало е обратното броене при теб. Нека действа таткото. А ти почивай, доколкото можеш и леко раждане! 🙂

Аз имах големи планове за момента, в който изляза в майчинство. Поради ситуацията сега се провалиха и ми беше много криво. Ама такъв мързел му ударих. Като не мога да излизам по разходки и задачи се търкалям на дивана. И ще вземе да ми хареса. 😁 Друга възможност за такава почивка и нищоправене едва ли ще имам. 🙂

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 21:48 от Мария

# 131
Дано случиш на дете и можеш да си почиваш повече, Мария.
Ох, като ходих на работа бях в кондиция. Спрях се у дома и се залежах и само за болежки мисля Sad хубаво си мислех да работя до април ама..друг прави плановете явно.

# 132
  • София
Ina_Ih, и моя термин беше на 28число, младежа реши, че ще излиза на 8 Simple Smile

# 133
Дано случиш на дете и можеш да си почиваш повече, Мария.
Ох, като ходих на работа бях в кондиция. Спрях се у дома и се залежах и само за болежки мисля Sad хубаво си мислех да работя до април ама..друг прави плановете явно.
Тъкмо казвах на моя колежка, че вече не мога и искам да се върна на работа Simple Smile
В къщи съм само от 6 дена и вече ме боли кръста от залежаване.

# 134
Момичета, да ви попитам нормално ли от време на време да имам воднисто течение? Извинявам се за описанието, но изтича точно като вода, прозрачно е, но някои път се случва да е много бледо бежово, а 1 път беше кафяво. Възможно ли е да се околоподни води? Притеснявам се, но няма как да се свържа с аг? В 13 г.с. съм.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 09:39 от RoseBlossom

Общи условия

Активация на акаунт