Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 245
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
С първата ми бременност след дълъг път по ужасни пътища влязох в болница за седмица. Месец след това след полов акт пак влязох в болница. И повече не рискувах. Докато съм бременна секса е мираж. Неписан закон е у дома.

# 106
Днес много слабо я усещам,рита през големи интервали,но по-слабо.В 34 г.с. съм.Защо се получава така?

# 107
Тъкмо се чудех кога ще почна да усещам бебето и какво точно ще усетя? Вече съм 19 седмица, но нищо. Чета в нета какво се усеща но тцъ Simple Smile, слагам ръка на корема, но пак нищо. Днес изведнъж се втвърди от едната страна сякаш се облегна на нея страна, но знам ли.

# 108
Към 20 г.с се активизират.
В 34 може да му е тясно вече на детето

# 109
Към 20 г.с се активизират.
В 34 може да му е тясно вече на детето
Мерси!Тя беше преди 5 дни 2.5 кг и 30 см,може и да е големичка вече.

# 110
  • София
И аз днес съм малко шашната, не го усещам както други дни - пак има движения, но не толкова отчетливи. Боля ме главата снощи и днес до обяд, кръвното беше ниско, сега е добре. По препоръка на доки пих един парацетамол. В 19+6 съм.

Като цяло мисля, че по-скоро се филмирам, но поне да си излея притесненията Blush

# 111
  • Denmark
Тъкмо се чудех кога ще почна да усещам бебето и какво точно ще усетя? Вече съм 19 седмица, но нищо. Чета в нета какво се усеща но тцъ Simple Smile, слагам ръка на корема, но пак нищо. Днес изведнъж се втвърди от едната страна сякаш се облегна на нея страна, но знам ли.
При мен започна тогава като нещо подобно на бълбукане долу ниско, после сякаш рибка плуваше вътре (не знам защо така си го опреличих😂)и сега вече в 23 г. с. видимо ми се мърда корема и се усеща отчетливо. Сигурно го усещаш, но още не знаеш, че е бебчо. Simple Smile
И аз днес съм малко шашната, не го усещам както други дни - пак има движения, но не толкова отчетливи. Боля ме главата снощи и днес до обяд, кръвното беше ниско, сега е добре. По препоръка на доки пих един парацетамол. В 19+6 съм.

Като цяло мисля, че по-скоро се филмирам, но поне да си излея притесненията Blush
Буболеса, пробвай да му пуснеш музика. Моето на пиано се активизира. 😅

# 112
G. Savova, с първата бременност, бях с предна плацента и усетих нещо като бълбукане чак в 21 г. с, но и до ден днешен не съм сигурна, дали това беше първото движение. С втората бременност, със задна плацента ясно и отчетливо, 100 % съм сигурна, че усетих бебето още в 18 г. с., та зависи... скоро и ти ще усетиш нещо.

# 113
  • София

Буболеса, пробвай да му пуснеш музика. Моето на пиано се активизира. 😅

Пуснах му, поразмърда се наистина Grinning И моят обича пиано! После пак се кротна. Ще чакам да огладнея, тогава настава истинка дискотека в корема Grinning

# 114
  • Бургас
Тази бременност три пъти ходих по спешност на преглед, защото не усещах движения повече от 12 часа. Последния път в 25-26 г.с. Аз съм с предна плацента, бебето е дребно (върви с десетина дни назад) - това ми изтъкна единия дежурен лекар, който ме гледа. Вече наближам деветия месец и очаквам скоро да намалеят движенията, защото и мястото намалява. И предполагам, че пак ще се филмирам 🤦‍♀️ 🙂
При мен най-голям ефект има лягането по гръб - веднага се раздвижва бебето.

# 115
Мария,като легнах одеве тя се размърда,наистина  дано е голяма просто.На прегледа всичко беше ок-води,доплер,плацента,тя върви напред малко .

# 116
G. Savova, с първата бременност, бях с предна плацента и усетих нещо като бълбукане чак в 21 г. с, но и до ден днешен не съм сигурна, дали това беше първото движение. С втората бременност, със задна плацента ясно и отчетливо, 100 % съм сигурна, че усетих бебето още в 18 г. с., та зависи... скоро и ти ще усетиш нещо.
Задна е. Чета тук че при първа бременност се усещало по- късно и уж се успокоявам, но се изкушавам да отида да ме видят на ехограф.

# 117
  • Бургас
Bobchita от това ще е. Щом всичко друго е наред. Аз така се успокоявам. 🙂
Кога ти е термина? Моята госпожица в 34 г.с. я измериха 1930 гр, все е на долната граница. Щом вашата мома върви по-голяма сигурно й отеснява вече.

# 118
На 25.05 е термина,но мисля че ще я родя към 10-15,шесто чувство.Ние сме високи ,аз 180,той 193.Та затова мисля ,че и тя ще е големичка.

# 119
Аз първото движение усетих в 23+ няколко дни даже, със задна плацента съм. И то беше, когато вече и през корема се усещаха ритниците.
Откакто минах 30 г.с. и при мен движенията станаха по-слаби и по-бавни, няма ги почти силните ритници, а аз повечето ги усещам все едно цялото телце се размърдва като вълна от главата до петите, или съвсем леко побутване.
Понякога и мен ме притеснява, но си мисля как тоновете, доплера са добри и не трябва да се паникьосвам.

Общи условия

Активация на акаунт