Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 241
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте момичета, моля за съвет .....

В почти 36 г.с съм и трябва да си направя следните изледвания преди раждането, моята АГ ме изпраща в някоя от клиниките на цибалаб, обаче аз прочетох ужасни неща за тях, някоя от вас може ли да ми даде съвет, къде мога да ги направя тези изледвания в София?

# 91
Здравейте момичета, моля за съвет .....

В почти 36 г.с съм и трябва да си направя следните изледвания преди раждането, моята АГ ме изпраща в някоя от клиниките на цибалаб, обаче аз прочетох ужасни неща за тях, някоя от вас може ли да ми даде съвет, къде мога да ги направя тези изледвания в София?
Аз съм ги правила в Рамус, но мисля, че във почти всяка се правят.

# 92
Happy_mommy, не е задължително! Имам както късогледство, така и астигматизъм Simple Smile.
Това което прави разширяването на зениците е позволява да се прегледат очните дъни под по- голям ъгъл. Ако доктора е добър, просто няма нужда от такова разширяване, просто те карат да погледнеш на ляво, надясно, или на горе Simple Smile

FBD102057..., не се притеснявай излишно и няма смисъл да ходиш пак на лекар. Ако имаше нещо щяха да го видят още на първия преглед.

# 93
G.Savova, няма да споря. Дала съм информация. Явно има причина повечето лекари да го правят. Едва ли твоят  е най-добрият, а останалите не си разбират от работата. Вероятно го правят заради по-качественият оглед на ретините, който става чрез разширяване на зениците. Целта е качествено изследване, а не претупване. Това, за което говориш ти, изглежджа точно като претупване на прегледа. Wink

Мен ме прегледа с такава леща,долепи я до окото и някакви светлини ми светеха..Ще видя дали ще ходя за мнение при друг лекар..знам ли вече започнах да се притеснявам,..

За какво се притесняваш?

# 94
  • Пловдив
Ами нормално е,оърва бременност,различни мнения,знам ли дали тази очната наистина е добра...Може и да се вманиачавам...Ама на листа тя ми писа др диоптри,по-ниски от мооите

# 95
Ами нормално е,оърва бременност,различни мнения,знам ли дали тази очната наистина е добра...Може и да се вманиачавам...Ама на листа тя ми писа др диоптри,по-ниски от мооите

Опитах се да обясня, дадох и линкове кое е проблем и кое не. Говорила съм с двама добри офталмолози по въпроса. Затова се търсят компетентни мнения. Ще кажа за последно - наличието на диптър не е предпоставка за секцио. Ако са ти правили оглед на ретините и не са открили изменения, значи няма риск да родиш нормално. Би трябвало да са ти обяснили. Ако имаш съмнения, потърси второ мнение за да си по-спокойна. Аз лично имам две нормални раждания с диоптър - 3,50. Интересувала съм се много по въпроса, чела съм статии, говорила съм с лекари. Затова и се възмущавам как някои АГ-та с лека ръка препоръчват секцио, което ако е ненужно, носи в пъти повече рискове от едно нормално раждане. Това, обаче, винаги се премълчава и реално бременните обииновено не са достатъчно информирани. Затварям темата. Мисля, че бях достатъчно изчерпателна и всеки може да прецени дали да вярва или не.

Тук има информация от едно проучване:
https://www.researchgate.net/publication/287761453_Myopia_and_de … e_and_high_myopia

Цитат
Authors concluded that spontaneous vaginal birth as a first option is an accurate mode of delivery for women with moderate and high myopia, and in those cases planned cesarean section is not justified.
Цитат
Авторите са заключили, че спонтанното вагинално раждане, като първа опция, е правилен начин на раждане при жените с умерена и висока степен на късогледство, и в тези случаи планираното цезарово сечение не е оправдано.

# 96
Ако имаше някаква нередност, едва ли щяха да я пропуснат при прегледа.

# 97
Здравейте,момичета Flowers Hibiscus Онзи ден бях на преглед, вече съм в почти 9г.с, всичко беше наред с плода, и пулса отново чух, но забелязах преди прегледа , че имах кафеникаво течение, основно след ходене до тоалетна се забелязва, доста слабо. Та изписаха ми на въпросния преглед Утрогестан 3х2 и същата доза Но-шпа за 5 дни , после ще намаля дозата. Въпроса ми е след такова течение притеснявате ли се да продължите с половия живот ? Течението за 2 дни вече го няма, но аз не виждам как спокойно ще правя секс? Нормално ли е изобщо да си мисля такива неща?

# 98
Изобщо не знам как ти минава през главата да правиш секс при положение ,че имаш кафеникаво течение и слагаш утротестан?
То само утрогестана прави мазало,и въобще секса в момента ли е приоритет или бебето ви?То не е само твое а и на бащата,той не се ли притеснява?

# 99
Изкарах цяла бременност без полови контакти точно защото ме е страх от контракции/ течения. Преживява се. Има по- важни неща. Но ако се чувстваш добре...решавай си. Аз не рискувам ! Нито с това , нито с пътувания и натоварвания.

# 100
Даа, точно това имах предвид и аз,че не виждам как ще се случи вече. Не само в момента, а и поза идващите месеци. И аз , и бащата не си го представяме и точно затова се чудех всички ли са така, но ме успокоихте. След мисед миналата година, който едва преживях със сигурност ми е най-важно здравете на бебенцето Heart Благодаря Ви!

# 101
  • Бургас
Аз имах кафеникаво течение в началото и АГ ми беше забранил секса до 12-13 г.с. След това сме имали няколко опита, но и двамата ни беше страх. Вече съм в 35 г.с., но се броят на пръсти сексуалните ни контакти. Аз и желание нямам вече, не се чувствам добре в сегашното си тяло.

# 102
Аз в началото на бременността нямах никакво желание за секс, само ми се спеше или ми се гадеше, после проимах кафеникаво зацапване в 16 г.с. и ми го и забраниха, като имах и ярко червено течение(с други екстри) в 23 г.с. и досега в 34 г.с още не са ми вдигнали забраната, евентуално накрая след 37-ма ще ми дадат, но пък дали след 3 седмици или след 2 месеца вече ми е толкова все едно. Честно свикнах, пък ММ се притеснява повече от мен. Даже се шегувам, че се надявам за почти година да не забравя как се прави. Simple Smile
Имало е моменти, в които съм имала желание, но винаги мисълта, че може нещо да се обърка ме е спирала.
Но ако твоят лекар ти позволи в един момент и ти се чувстваш добре, не виждам защо не.
Стискам палци всичко да е наред, оттук нататък.

# 103
  • Пловдив
И ав в 5 или 6 седмица, след полов контакт имах зацапване и аг каза, след 4-5 месец евентуално, като има вероятност и до финала да сме пас.
Имам желание, прави ми се, но...се въздържаме.

# 104
Усещам,че и ние ще сме така, страха ще надделява, много ви благодаря за отговорите Heart

Общи условия

Активация на акаунт