Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 194
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
Упойката се поставя, защото апаратът се долепва до окото. Не боли, но е леко неприятно усещането.

# 61
  • Пловдив
Упойката се поставя, защото апаратът се долепва до окото. Не боли, но е леко неприятно усещането.
После се вижда размазано,нали?Лещи няма да мога да сложа няколко часа..

# 62
Да, размазано е после поне няколко часа. Понякога отнема и повече време зениците да се върнат в нормалното състояние. При мен се оправи зрението след около 5-6 часа. Лещи сложих чак на другия ден.

И задължително трябва да се ходи с придружител на прегледа, защото човек трудно ще се прибере сам. Grinning

На мен дори ми се доспа от упойката и поспах доста блажено след прегледа.

# 63
Здравейте отново, имам пак чуденка - в болницата, след секциото ми вливаха антибиотик Уназин три пъти на ден, в продължение на 3 дни. Чудя се дали е възможно от него да се развият гъбички, защото естествено не беше предвидено противогъбично лекарство?

# 64
Не е  е обходило да се разширяват заниците. Проверяват ми налягането на всеки два месеца!
Просто оглеждат дъната и мерят налягането или с въздух, или със същия апарат с който оглеждат дъната.

# 65
Според мен е възможно да се развият гъбички

# 66
  • Пловдив
Да, размазано е после поне няколко часа. Понякога отнема и повече време зениците да се върнат в нормалното състояние. При мен се оправи зрението след около 5-6 часа. Лещи сложих чак на другия ден.

И задължително трябва да се ходи с придружител на прегледа, защото човек трудно ще се прибере сам. Grinning

На мен дори ми се доспа от упойката и поспах доста блажено след прегледа.
Прегледът колко време продължава?Аз даже и очила нямам ...

# 67
Прегледа е не повече от 5 Мин.
Това са апаратите с които мерят налягането, а с първия оглеждат и очните дъна. С първия апарат се мери най- прецизно.

Упойката е локална! Просто капки за очи, които няма как да те приспят. Желателно е да има някой с вас, само ако ви разширяват заниците, защото трудно ще виждате, особено ако е слънчево.
В случаите когато не разширяват зениците, не ви трябва придружител.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 22:38 от G.Savova

# 68
  • София
Здравейте момичета...
В 35 г.с съм и утре на женска консултация по график на две седмици, поредната. Не ми оставя много до раждането, но ми е за първи път и въпреки, че четох доста, много се обърках. Та искам да попитам, обмислям , ако бебето тръгне само да излиза да се опитам естествено и при нужда чак да родя секцио, но нямам представа дали ще се справя, та относно тези обезболяващи или предвид годините ми (36 години) дали не е по опасно естествено. Утре ще говоря с лекарката ми и не знам кое е по правилното и кое се преживява по лесно? Ще се радвам, ако ми отговорят момичета минали вече през това?

# 69
  • София
Здравейте,
много се рових и чудих къде да си задам въпроса, но съм нова във форумния формат и трудно се ориентирам още, затова ще стрелям тук, пък ако съм сгазила лука, моля ви пощадете ме и ме пратете в правилната тема Relaxed

Някоя от вас да познава и има впечатления от д-р Светослав Виденов младши? (гр. София)

Той работи в Шейново като специалист по рискова бременност и има АГ кабинет в Лозенец - ''Вера'', който не работи със здравна каса.
Той единствен от 5 позвънявания ми обърна внимание на 18ти март и се нави да ме прегледа (в тогава 8г.с.).
Сега се чудя дали да остана на консултации при него. Той ме посъветва да си направя ранен БХС в Майчин дом другата седмица и да се върна при него с излседванията и за ултразвук.

Благодаря Heart

# 70
  • Пловдив
Това са апаратите с които мерят налягането, а с първия оглеждат и очните дъна. С първия апарат се мери най- прецизно.

Упойката е локална! Просто капки за очи, които няма как да те приспят. Желателно е да има някой с вас, само ако ви разширяват заниците, защото трудно ще виждате, особено ако е слънчево.

Минах го преглед,но ми разшириха зениицте...На този първия уред бях аз..Според лекарката можела съм да раждам нормално,но гинеколожката ме посъветва за секцио..тъй като на едното око ми е -3,75,на другоот -3,50...

# 71
Здравейте,
Може ли пускането на болничен от ЛКК в края на 5 месец да се счита като официално уведомление към работодателя за бременността и ако не какъв точно документ се представя, от кого се издава, какво съдържа и как изглежда?
Предварително благодаря.

# 72

Минах го преглед,но ми разшириха зениицте...На този първия уред бях аз..Според лекарката можела съм да раждам нормално,но гинеколожката ме посъветва за секцио..тъй като на едното око ми е -3,75,на другоот -3,50...
При условие, че нямат съмнение за глаукома или отлепена ретина,  просто е излишно това разширяване на зениците, но щом са решили.
След като офталмолога казва, че няма проблем да родиш с тези диоптри, значи едва ли има проблеми.
Друг е въпроса, че гинеколозите гледат да точат системата, за сметка на страховете на пациентите.
Моя преглед е след две седмици.

# 73
  • Пловдив

При условие, че нямат съмнение за глаукома или отлепена ретина,  просто е излишно това разширяване на зениците, но щом са решили.
След като офталмолога казва, че няма проблем да родиш с тези диоптри, значи едва ли има проблеми.
Друг е въпроса, че гинеколозите гледат да точат системата, за сметка на страховете на пациентите.
Моя преглед е след две седмици.
Ами според АГ над 2 диоптъра всички очни пишели за секцио и се очуди...И вика ще решим какво ще правим...дали и на друг лекар да ходя

# 74
  • София
Здравейте,
Може ли пускането на болничен от ЛКК в края на 5 месец да се счита като официално уведомление към работодателя за бременността и ако не какъв точно документ се представя, от кого се издава, какво съдържа и как изглежда?
Предварително благодаря.
Трябва да подадеш писемно уведомление до работодателя, че си бременна, заедно с документ от АГ. И зъдължително си искаш входящ номер.

Общи условия

Активация на акаунт