Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 234
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • Plovdiv, Bulgaria
Катетър ми слагаха след упойката на мен. Нито това съм усетила, нито махането беше гадно, става за секунди реално. Не съм имала и после проблем. Та не е задължително да боли, а си е необходим, все пак не можеш да ставаш доста часове, няма как да се ходи до тоалетната, а те си следят и урината.
Води не са ми пукали предварително.

# 676
На мен явно при всичките ми операции ( не само раждането) са го слагали след упойката и не съм усещала нищо. Махането е за минута. На една от операциите не очаквах , че ще имам и като се събудих се стъписах ама се преживява Wink

# 677
Vikinedyalkova, като каза катетър... уринарен предполагам, на всяко сексио ли слагат? @_@ Аз не знаех за това. Ужас... Много ме е шубе е от катетъра, не е ли много неприятно слагането и махането или нещо бъркам?

[/quote]

Ако кажа, че е приятно ще излъжа, но на мен ми го сложиха след спиналната анестезия и нищо не усетих. Махнаха го точно преди да ме изведат от реанимация, буквално за 30 секунди, не се усеща  болка, по - скоро подръпване и дискомфорт, но е за секунди.
Няма как без катетър, защото реално не контролираш тялото си от кръста надолу. 
И мен много ме притесняваше катетъра, но наистина не е кой знае какво 😉

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 09:59 от Vikinedyalkova

# 678
В 23:30 вечерта влязох в болницата с болки и 1 см разкритие,на другата сутрин ми направиха спешно секцио. Със страшни болки,силни контракции и много силни напъни ,никой не ми сложи нищо обезболяващо,но пък катетър не забравиха ... Тъкмо щеше да ми го слага сестрата и ми дойде пак контракция,казах и да изчака да отмине,а тя ми заяви ,че нямала време,защото още едно момиче чакало да го подготвят за секцио.... Ами изненадващо не ме болеше  слагането,нито махането и дрена от операцията също. Бях с пълна упойка и казаха ,че нямало време и тръба за дишане да ми слагат. Да подчертая,бебето не беше тръгнало да излиза,защото беше едро,а таза ми малък за да мине. Нищо ,че на края и пари ми проси едната лекарка ,защото ми била спасила бебето,иначе щяло да умре... Както и да е и без упойка и със болки от контракциите,може би ми беше дошло в повече и за това не съм усетила катетъра,просто исках вече болките да приключат.

# 679
Vikinedyalkova, като каза катетър... уринарен предполагам, на всяко сексио ли слагат? @_@ Аз не знаех за това. Ужас... Много ме е шубе е от катетъра, не е ли много неприятно слагането и махането или нещо бъркам?

Ако кажа, че е приятно ще излъжа, но на мен ми го сложиха след спиналната анестезия и нищо не усетих. Махнаха го точно преди да ме изведат от реанимация, буквално за 30 секунди, не се усеща  болка, по - скоро подръпване и дискомфорт, но е за секунди.
Няма как без катетър, защото реално не контролираш тялото си от кръста надолу. 
И мен много ме притесняваше катетъра, но наистина не е кой знае какво 😉
[/quote]

Разбира се, че има как без катетър, аз бях без и всички жени с мен в реанимация също. Зависи от практиката на болницата.

# 680
То че може без катетър може, но няма как да си контролираш уринирането. От това което съм виждала, смея да твърдя, че след операцията повечето жени имат поне едно 150 мл урина в торбата на катеръра. Ако си със спинална упойка ще минат поне 3-4 часа докато премине и можеш да чувстваш кога ти се ходи до тоалетната и до тогава какво? Ще лежиш мокра ли?

# 681
Може и така да е, при мен беше точно обратното всички бяхме с катетър.
Мои приятелки, които са раждали секцио в други болници също са били с катетър.
Идеята на катетъра е не само защото първите няколко часа не си контролираш краката, а и да се следи количество отделена урина, цвят, наличие на кръв и т. н.

# 682
  • София
Цитат

Разбира се, че има как без катетър, аз бях без и всички жени с мен в реанимация също. Зависи от практиката на болницата.
А коя е болницата?

Мерси за инфото на всички!

# 683
Майчин дом Варна
Не съм била и за секундаа мокра с памперс бях.

# 684
Здравейте, момичета. Пак съм аз 😊 В 7Г.С. съм и още от преди забременяването имах леки мускулни схващания и взех да пия магнерот. Но след 2-3 седмици разбрах, че съм бременна и не посмях да го продължа. Попитах АГ който ще ме следи каза, че няма смисъл все още да го пия. Но имам мравучкане на върха на палеца на крака, леко стягане в прасеца, не е типична крампа но е неприятно. От скоро по съвет на позната фармацефтка взех да го пия вече 3 ден, но някак си ми е притеснено дали трябва въпреки думите на лекаря, че не ми трябва. Вие какво ще кажете.

# 685
В начална бременност, мисля,че на никой не изписват магнерот, набляга се на долиевата киселина и вече по-нататък го включват.

# 686
Има лекари, които споделят мнението, че е по-добре магнезий да не се приема, ако не се налага разбира се - например при контракции. Аз до края на 8-ми месец не съм го пила въобще. Чак в края на 8-ми започнах да го приемам заради чести контракции. Най-добре послушайте лекаря си.

# 687
Благодаря. Дали ще е проблем тези няколко дни в които съм го пила

# 688
Не мисля, че е проблем, че сте го пила няколко дни. По-скоро не е добре да се прекалява с него без сериозна причина затова.

# 689
Не мисля, че е проблем, че сте го пила няколко дни. По-скоро не е добре да се прекалява с него без сериозна причина затова.
Взех го заради мравучкане в палеца на крака. Но сега се притесних да не съм навредила с приема му

Общи условия

Активация на акаунт