Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 242
  • 766
  •   2
Отговори
# 660
Да, така е.

Не виждам какъв е проблемът и кое е притеснителното да е ръкавица. Rolling Eyes Нали и двете са гумени.

# 661
Дс ви питам- при планирано секцио кога и как се пукат водите?
Аз предния път пак бях със секцио , но водите сами се пукнаха преди това.

# 662
Здравейте,
В момента съм 23г.с, записана съм на ЖК и се следя на частно, също така лекарят, който ме следи ми издава и болничните.
Взех си направление от ЛЛ и имам желание да се следя и  по ЗК, като също така да мога да използвам изследванията, които ми се полагат.
Дали би представлявало проблем и дали има лекари , които отказват 🤔?

# 663
Здравейте бъдещи мамита Simple Smile Бихте ли ми казали 16свдмица и 3дни на кой месец отговаря, че на всякъде го пише по различни начини ? Благодаря

# 664
  • София
Здравейте бъдещи мамита Simple Smile Бихте ли ми казали 16свдмица и 3дни на кой месец отговаря, че на всякъде го пише по различни начини ? Благодаря

Този калкулатор можеш да ползваш. Разликите обикновено на различните “системи” са по няколко дни, така че реално няма голямо значение Simple Smile
https://calcuworld.com/pregnancy-calculators/convert-weeks-into-months/

# 665
Дс ви питам- при планирано секцио кога и как се пукат водите?
Аз предния път пак бях със секцио , но водите сами се пукнаха преди това.

Аз раждах планирано секцио през януари тази година. Никой не ми е пукал водите предварително. Легнах си на операционната, поставиха ми спинална, катетър и извадиха бебчо. 😁

# 666
  • София
Ако цикълът ти е на 28 дни, мда, 05.01.2021.
Сега трябва да се водиш 4г.с. (реално около 2 седмици бременност), но се води 4г.с. и така можеш да намериш инфо в нета какво е характерно за седмицата.
На док най-добре иди направо в 8г.с., ако нямаш някакви оплаквания или особености. Честито Heart

Vikinedyalkova, като каза катетър... уринарен предполагам, на всяко сексио ли слагат? @_@ Аз не знаех за това. Ужас... Много ме е шубе е от катетъра, не е ли много неприятно слагането и махането или нещо бъркам?

# 667
Слагането на катетъра аз не съм го усетила,защото бях  с пълна упойка, но махането е ужасно.

# 668
Поставянето на катетъра е доста неприятено, обаче на мен ми беше по-гадно самото усещане от него, докато ме хване упойката - беше все едно, че ми се пишка постоянно и имаше едно леко парене. Махането стана толкова бързо, че докато ти стане гадно и започва да отшумява усещането.

# 669
Калкулатор на термин - http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

Така ще се ориентираш най-лесно и сама ще си го сметнеш и проследиш нещата. )

# 670
Ако цикълът ти е на 28 дни, мда, 05.01.2021.
Сега трябва да се водиш 4г.с. (реално около 2 седмици бременност), но се води 4г.с. и така можеш да намериш инфо в нета какво е характерно за седмицата.
На док най-добре иди направо в 8г.с., ако нямаш някакви оплаквания или особености. Честито Heart

Vikinedyalkova, като каза катетър... уринарен предполагам, на всяко сексио ли слагат? @_@ Аз не знаех за това. Ужас... Много ме е шубе е от катетъра, не е ли много неприятно слагането и махането или нещо бъркам?

Родих секцио със спинална упойка без катетър, след операцията имах превръзка, на четвъртия час ме раздвижиха и си ходех до тоалетна.

# 671
Това по- скоро е изключение. Катетъра при секцио е необходим. Така могат да следят колко урина отделяте, което е много важно когато има кръвозагуба.

# 672
  • Бургас
На мен ми сложиха катетъра преди упойката и наистина беше доста гадно. Но свалянето не го усетих.

# 673
Постъпили са малко гадно.  По принцип се слага след упойката, така че да спестят поне малко неудобство.

# 674
  • Бургас
И аз очаквах да е след упойката. Но докато го сложат и ме приспаха, та дискомфорта продължи около минута.

Общи условия

Активация на акаунт