Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 275
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Кристина, ГД може да се докаже само с обременяване с глюкоза. Стандартно се прави между 24-28 г.с., но при съмнения ендокринологът може да го назначи и по друго време. Жените с ИР са предразположени към ГД, т.е. в твоя случай обременяването е направо задължително.

Наистина в някои държави е задължително това изследване, защото е възможно да има ГД и с нормална кръвна захар, изследвана на гладно. Заради това много бременни могат изобщо да не разберат, че имат такъв проблем. Не е страшно, важното е да е диагностициран за да може да се назначи подходяща диета от ендикринолога и някакви други медикаменти, при нужда, и да се следи състоянието на бременната и на плода.

Благодаря!

# 646
И аз съм с ИР, като моя аг искаше да го правя рано обременяването - към 13-14 г.с. Аз още се ослушвам обаче. Ще го направя малко след 20 г.с .
Гледам да спазвам някакъв режим. Хляб, спагети само пълнозърнести. Сладко не ям изобщо. Наблягам напоследък на протеин в диетата, защото ми излезе нисък общ белтък в кръвта също.
Ако се хване навреме ГД може да се мине само с диета. Гликиран хемоглобин при бременни и аз знам, че не се изследва. Само обременяването е показателно. На гладно глюкоза 4,5 е супер. Кристина, недей да се настройваш негативно.

# 647
Винаги ли високите стойности на захарта значат ГД? Понеже моите са високи, но доктора винаги казва, че всичко е добре.

# 648
Какво значи високи стойности? Ако глюкозата е над 5,1ммол на гладно. се прави обременяване.

# 649
Какво значи високи стойности? Ако глюкозата е над 5,1ммол на гладно. се прави обременяване.
5.61 е моята на гладно от днес.

# 650
  • Германия
Аз съм с гестационен диабет, установен след обременяване с глюкоза. Реално само стойностите на гладно са ми високи, даже не много а само на горна граница. Но въпреки това диагнозата си е сигурна - ГД. Нямам оплаквания, което е нормално, но съм на инсулин от 2 седмици. Целта е стойностите на гладно да са по-ниски и горе-долу го постигаме за сега. Тук мерят и отбелязват с други мерни единици, та и да ви кажа при мен как са няма да ви помогнат особено.
За сега най-неприятното е, че няма да ме оставят да пренося и на термин (ако не съм родила до тогав де 😉) ще предизвикат раждането.

# 651
Здравейте. Сутринта имах да свърша много неща и огладнях и си купих 1 баничка. Следобяд започна много да ми се гади и имам разтройство. В 31 седмица съм. Мога ли да взема въглен или какво да правя? Опасно ли е, ако съм се натровила? Аг засега не вдига телефона....

# 652
Ако е от непоносимост от храна, с разстройството организмът се чисти. Отминава от само себе си.
Аз като не съм бременна не вземам въглен - с него за 1 ден, без него за 24 часа съм си пак добре.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 19:37 от HappyRSmile

# 653
Здтавейте!Имам скъсена шийка,в 24г.с. съм,но ме интересува дали тази фуния ,която се е отворила от вътрелната страна е присъща за скъсена шийка,моя приятелка ми кза ,че и нейната е така,но ме притеснява дали не е започнала да се отваря.По-компетентните и виждали своите на снима могат ли да коментират

# 654
Въпросът ти е за лекар, а не за форум.

# 655
Здравекте! Имам един въпрос, който ме интересува. Хемоглобинът и желязото ми са ниски и затова пия Сорбифер Дурулес 2х1, но прочетох, че трябва да се избягват млечните храни. Закусвам сирене, кашкавал, яйца, ям кисело мляко и понякога пия прясно мляко. Какво ще ме посъветвате? Благодаря Ви! Simple Smile

# 656
  • София
Здравекте! Имам един въпрос, който ме интересува. Хемоглобинът и желязото ми са ниски и затова пия Сорбифер Дурулес 2х1, но прочетох, че трябва да се избягват млечните храни. Закусвам сирене, кашкавал, яйца, ям кисело мляко и понякога пия прясно мляко. Какво ще ме посъветвате? Благодаря Ви! Simple Smile

Яж сурови зелени зеленчуци (броколи, спанак, киселец, коприва и други). Желязото направо скача от тях, предполагам и хемоглобина. Ако не беше бременна щях да ти кажа и таблетки спирулина да включиш, но за бременни не е много ок, щото в тях има много витамин А, а той не е особено добре в големи количества, особено в първия триместър.

А таблетките, които са ти предписали, обърни внимание как се приемат. Предполагам на гладно, защото, желязото може да прави много съединения и да го изхвърлим неусвоено (поне така ми казаха, като кучето ми имаше нисък хемоглобин и трябваше да му давам хемовет/таблетки с желязо) Grinning Звучи несериозно, че давам такъв пример, но всъщност физиологийте ни са сходни.

# 657
Здравейте. Вчера бях на преглед при моя АГ, който е доста известен специалист, но за първи път ми се случи нешо такова. Прегледа ме с вагинален ехограф и видях, че не сложи презерватив, а нещо като найлонова ръкавица, даже не е тези латексовите. Дали има повод да се притеснявам за нешо и на някоя от вас случвало ли се е?

# 658
Случвало ми се е, ръкавицата прилича на тези дето ги слагат в боите за коса. Повече в частни кабинети ми се е случвало, което беше изненада за мен, при положение че плащам по 70лв за добър ден. Освен че е доста по-неприятно като усещане, не знам да има нещо притеснително. Нека и някой друг сподели!

Здравейте. Вчера бях на преглед при моя АГ, който е доста известен специалист, но за първи път ми се случи нешо такова. Прегледа ме с вагинален ехограф и видях, че не сложи презерватив, а нещо като найлонова ръкавица, даже не е тези латексовите. Дали има повод да се притеснявам за нешо и на някоя от вас случвало ли се е?

# 659
  • Пловдив
Много гинеколози използват от този тип ръкавици, вместо презервативи

Общи условия

Активация на акаунт