Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 323
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Аха, щом от това са ти нервите - оставяй валериана:) Всичко ще бъде наред; Говори с приятелки по телефона за живота, ходи на дълги разходки, намери си хоби за вкъщи. Гледай и комедии:))
И аз не знам честно казано от какво точно са ми нервите. Първо преди 1 месец направих татуировка, на която явно направих лека алергична реакция(обрив) и се вкарах в страшен филм, че с тая епидемия не исках да се бутам по болници. След това разбрах, че съм бременна. От месец и половина почти само вкъщи седя, излизам рядко по работа и това също сигурно ми се отразява, много се залежах а в  общи линии няма къде да се излезе в момента, чета, гледам тв, гледам да се разсейвам.

# 571
Стресираш се излишно:-). Какво ще правиш после ако недай си боже почнат неразположенията и се чувстваш все едно си болна?

# 572
  • София
Разбирам те. И аз бях във филм в седмиците 5,6,7 и 8. Бях притеснена по друг повод, но в един момент усетих, че е важно да спра да се притеснявам, за да е по-добре на гъсеничката.
Имам куче и всеки ден го разхождам по 3-5 км. Това много ми помага на мен лично.

# 573
Аха, щом от това са ти нервите - оставяй валериана:) Всичко ще бъде наред; Говори с приятелки по телефона за живота, ходи на дълги разходки, намери си хоби за вкъщи. Гледай и комедии:))
И аз не знам честно казано от какво точно са ми нервите. Първо преди 1 месец направих татуировка, на която явно направих лека алергична реакция(обрив) и се вкарах в страшен филм, че с тая епидемия не исках да се бутам по болници. След това разбрах, че съм бременна. От месец и половина почти само вкъщи седя, излизам рядко по работа и това също сигурно ми се отразява, много се залежах а в  общи линии няма къде да се излезе в момента, чета, гледам тв, гледам да се разсейвам.
А изледвания правила ли си някакви допълнителни предвид историята ти?

# 574
А изледвания правила ли си някакви допълнителни предвид историята ти?
Относно забременяването или проблемите с дишането?

# 575
Забременяването и съответно износването.

# 576
Хайде сега само след един неуспех и вече да се юрне да прави изследвания. Няма нужда. Няма нужда да се стресира излишно, и без това вече са и предписали валериан.

# 577
Забременяването и съответно износването.
Нещо по задълбочено не, от АГ гледна точка не се откриваше никакъв видим проблем. Доста време не следяхме овулация и карахме наслуки, започнах да следя и пак нищо. Реално стана последните два месеца без следене на Ову и без регулярни сексуални контакти, покрай обстановката изобщо не съм мислела за такива неща. Явно не е бил момента, когато не се е получавало.
  Пусках скоро ПКК, вит. Д и щитовидна. Много нисък хемоглобин, почти никакъв вит Д, но като цяло другото беше в норма, не знам до колко се е повлиял от това организма ми относно забременяване.

# 578
И аз съм чакала много. Първо имам прекъсната бременност в 20 г.с. , коеот си беше чисто раждане и се преживява доста трудно. После ме диагностицираха с рак, съответно ми казаха да забравя да имам деца някога. На 5тата година от болестта забременях и нямах търпение да се убедя ,че всичко е наред. Но изчаках до 7ма седмица и отидох на преглед и се видя точката. А бях много стресната, защото седмица преди закъснението бях на инжекции, поради много сериозно боледуване. Слава Богу, роди ми се здрав син. Сега чака второто си дете. Почти планувано. т.е знаехме, че искаме дете, просто не сме правили целенасочени опити. отидох в 6та седмица. нищо не се видя. Отидох в 7ма и вече имаше потвърждение, че всичко е наред.
Всеки води своята битка. Никой не подценява страховете и желанията на другата. Но просто за ваше спокойствие е хубаво да с еотиде поне в 7ма седмица, за да не си създавате излишна паника от сега. 9 месеца са дълъг период. А като се роди детето...ставаш истински хипохондрик.
Лека бременност на всички!

# 579
  • Пловдив
Цикълът ми е швейцарски часовник, като минаха два дена закъснение знаех, че с таткото сме се справили. Отидох на първи преглед в 5г.с., всичко беше наред, в 8 чух пулс.
Някои "зрели" хора не знам как им хрумат толкова нелепи въпроси. Не се заяждам, няма някой който да знае всичко и да разбира от всичко, но по дяволите Анджелина някой ден ще стане майка и ще трябва да възпитава дете, което ще задава въпроси, чиито отговори тя самата не знае. Това са неща, които се учат 7-8 клас, не искам до повярвам, че млад и интелигентен човек наистина пита дали след дошъл цикъл е бременна Confused

# 580
Много жени имат неуспешни бременности, дълго чакана бременност и т.н., и е нормално да искат лекарят по-скоро да им потвърди, че всичко е наред. Само че преди 10тия ден закъснение обикновено не се вижда нищо и е напълно безсмислено да се ходи, защото този преглед ще създаде излишни тревоги. Да отидеш по-рано, като знаеш че нищо няма да се види, е все едно да пипнеш горещия котлон за да се убедиш, че пари. Wink

Затова по-нетърпеливите могат да отидат на преглед на около 10тина дни закъснение, а по-търпеливите - направо за пулс около 15-20 дни закъснение. Аз лично съм предпочитала да ходя по-късно за да се види направо сърдечна дейност, защото така или иначе наличието на плоден сак не потвърждава развиваща се бременност, т.е. този най-ранния преглед едва ли е щял да ми донесе кой знае какво спокойствие. Но всяка жена сама преценява дали иска да отиде по-рано, просто преди 10тия ден закъснение е напълно безсмислено.

PeacockLove, дано всичко да е наред и с твоята втора рожба. Hug

П.П. Момичета, относно търпението, аз преди да имам деца бях ужасно нетърпелива. Исках всичко да се случва незабавно. Но децата ме научиха да съм по-търпелива, като първият ми урок дойде при първото забременяване, което се случи след почти година опити. Да, не е толкова много на фона на жените, които чакат с години, но въпреки това аз се бях настроила, че ще забременея от раз и това незабременяване известно време беше доста неочаквано и шокиращо за мен. Тогава разбрах, че не всичко се случва сега и веднага и за хубавите неща човек трябва да е търпелив. Simple Smile

# 581
Здравейте отново момичета. Бременна съм в 6г.с и имам малки камъчета в двата бъбрека. След консултация с уролога ми каза че мога да взимам но шпа и бусколизин. За но шпа знам, че нямам проблем гинеколога също ми каза, че нямам проблем да взимам, когато имам леки придръпващи болки. Но сега видях в листовката, че не се препоръчва бусколизин в първитв три месеца и малко се притесних. Някоя от вас имала ли е опит в това. Преди няколко дни пих пак две таблетка след консултацията с уролога и днес след обяд още една, понеже имах болки в бъбрека. Дали ще има някакъв проблем за бебето? Благодаря ви предварително

# 582
Здравейте отново момичета. Бременна съм в 6г.с и имам малки камъчета в двата бъбрека. След консултация с уролога ми каза че мога да взимам но шпа и бусколизин. За но шпа знам, че нямам проблем гинеколога също ми каза, че нямам проблем да взимам, когато имам леки придръпващи болки. Но сега видях в листовката, че не се препоръчва бусколизин в първитв три месеца и малко се притесних. Някоя от вас имала ли е опит в това. Преди няколко дни пих пак две таблетка след консултацията с уролога и днес след обяд още една, понеже имах болки в бъбрека. Дали ще има някакъв проблем за бебето? Благодаря ви предварително
Аз в 6г.с. бях в болница с кървене, биха ми и бусколизин, и но-шпа мускулно, като след стационарното лежане, в продължение на поне още месец пих орално и двете лекарства. Вече съм 27 г.с. и за бебо няма никакъв проблем.

# 583
И аз съм чакала много. Първо имам прекъсната бременност в 20 г.с. , коеот си беше чисто раждане и се преживява доста трудно. После ме диагностицираха с рак, съответно ми казаха да забравя да имам деца някога. На 5тата година от болестта забременях и нямах търпение да се убедя ,че всичко е наред. Но изчаках до 7ма седмица и отидох на преглед и се видя точката. А бях много стресната, защото седмица преди закъснението бях на инжекции, поради много сериозно боледуване. Слава Богу, роди ми се здрав син. Сега чака второто си дете. Почти планувано. т.е знаехме, че искаме дете, просто не сме правили целенасочени опити. отидох в 6та седмица. нищо не се видя. Отидох в 7ма и вече имаше потвърждение, че всичко е наред.
Всеки води своята битка. Никой не подценява страховете и желанията на другата. Но просто за ваше спокойствие е хубаво да с еотиде поне в 7ма седмица, за да не си създавате излишна паника от сега. 9 месеца са дълъг период. А като се роди детето...ставаш истински хипохондрик.
Лека бременност на всички!

Много се радвам за теб, мисля че бяхме заедно в една тема август 2017 Simple Smile и аз чакам второ Simple Smile както и при първата бременност изчаках до 10г.с, защото съм много панирана и ще се притеснявам най вероятно без причина...

# 584
Аз по- скоро бях в темата за Октомври 2017 ., Но сигурно сме се засичали някъде " по пътя".
Лека и безпроблемна да е бремеността ти!!

Общи условия

Активация на акаунт