Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 238
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Но пък, и много лекари го препоръчват от 2 до 9 месец. Не знам дали конкретно магнерот, смятате, че не се препоръчва,  или въобще някакви добавки с магнезий?! Доколкото зная, може само да помогне.  Simple Smile
Здравейте, момичета. Пак съм аз 😊 В 7Г.С. съм и още от преди забременяването имах леки мускулни схващания и взех да пия магнерот. Но след 2-3 седмици разбрах, че съм бременна и не посмях да го продължа. Попитах АГ който ще ме следи каза, че няма смисъл все още да го пия. Но имам мравучкане на върха на палеца на крака, леко стягане в прасеца, не е типична крампа но е неприятно. От скоро по съвет на позната фармацефтка взех да го пия вече 3 ден, но някак си ми е притеснено дали трябва въпреки думите на лекаря, че не ми трябва. Вие какво ще кажете.

# 691
  • София
Благодаря. Дали ще е проблем тези няколко дни в които съм го пила

НЕ!:)

# 692
Магнезият,  се приема за пидтискане на съкращенията на матката, която првдставлява гладка мускулатура.  Те на пациентки със силни контракции,  им го наливат венозно, така че тия хапчета са смешни . По-скоро, жената има някакво прищъпване на клон на седалищен нерв, щом има мравучкане в палеца. Тогава магнезият е безполезен. Да обърне внимание дали няма странно усещане от външната страна на бедрото и странично по дупето.

# 693
Магнезият,  се приема за пидтискане на съкращенията на матката, която првдставлява гладка мускулатура.  Те на пациентки със силни контракции,  им го наливат венозно, така че тия хапчета са смешни . По-скоро, жената има някакво прищъпване на клон на седалищен нерв, щом има мравучкане в палеца. Тогава магнезият е безполезен. Да обърне внимание дали няма странно усещане от външната страна на бедрото и странично по дупето.
Ако мравучкането е в палеца, това не е ишиясния нерв Wink. Възможно е да е феморалния, като болката минава отпред на бедрото и стига до палеца.

# 694
Не:heartpulse:

# 695
Ако мравучкането е в палеца, това не е ишиясния нерв Wink. Възможно е да е феморалния, като болката минава отпред на бедрото и стига до палеца.
Нямам никакви други болки никъде, дори това в палеца не е болка, а мравучкане и то на моменти. Просто понеже съм си хипохондричка реших че имам множествена склероза и се уплаших зверски, за това и реших да пиша тук

# 696
Охххх не си втълпявай глупости Simple Smile.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 19:40 от G.Savova

# 697
Ние няма как да диагностицираме от какво е.
Аз имах спазми в началото на бременността, но не толкова рано. Магнезий ми предписаха чак към 4-ти месец, като се оплаках на АГ. Не вярвам няколко таблетки магнезий да навредят с каквото и да било.

# 698
  • София
На мен също ми предписаха магнезий 400мг (диаспорал добавката) съвсем в началото на 4ти месец, но за сега си пия моите витамини, в които има по-малко к-во. Нямам никакви оплаквания. Ще засиля магнезия по-натам.

Водоарзтворимите витамини влизат, организмът си взима каквото му трябва и другото го изпишкваме. Освен ако не се друсаш с по 2-3 магнезиеви цитрата по 800мг+,  е окей да предозираш малко.

Витамин Д обаче е важно никога да не се взима повече от стандартния дневен прием. С него има опасност от предозиране вече.

# 699
За Д зависи от какво ниво започваш. Ако е остър дефицит, както бях аз, може да пиеш по-високи дози. Но всеки си решава за себе си.
На мен ми бяха предписали Диаспорал от 2х300, ако помня правилно. После го спрях, пак се появиха контракции и приемам този от 400 по веднъж на ден. Има връзка между приема на магнезий и този на вит. Д. Пречи на усвояването му.

# 700
  • София
Брей, ти да видиш.
Magnesium assists in the activation of vitamin D, which helps regulate calcium and phosphate homeostasis to influence the growth and maintenance of bones. All of the enzymes that metabolize vitamin D seem to require magnesium, which acts as a cofactor in the enzymatic reactions in the liver and kidneys.

Не знаех. Случайно дадох вит Д за пример, без да знам за връзката му с магнезия.
Иначе да, ест ако има човек дефицит може повече. Ако няма, по-добре не.
Значи освен да слушам док и да почвам да си взимам Диаспорала и аз Grinning

# 701
Същото важи за калция, който не се усвоява добре без Вит Д.

# 702
В 23 г.с съм и съм записана на ЖК при АГ на часнтно, коята ми издава и болнични.
Проблем ли ще е сега да се запиша при АГ по ЗК?

# 703
Скрит текст:
Магнезият,  се приема за пидтискане на съкращенията на матката, която првдставлява гладка мускулатура.  Те на пациентки със силни контракции,  им го наливат венозно, така че тия хапчета са смешни . По-скоро, жената има някакво прищъпване на клон на седалищен нерв, щом има мравучкане в палеца. Тогава магнезият е безполезен. Да обърне внимание дали няма странно усещане от външната страна на бедрото и странично по дупето.
Нямам никакви други болки никъде, дори това в палеца не е болка, а мравучкане и то на моменти. Просто понеже съм си хипохондричка реших че имам множествена склероза и се уплаших зверски, за това и реших да пиша тук
Не си навредила на ембриона по никакъв начин с прием на магнезий 3 дни. Но наистина в начална бременност лекарите не го изписват, защото няма доказани ползи от него в ранна бременност, а от друга страна тече органогенезата и не е ясно как ежедневният прием на магнезий ще се отрази и дали няма да има негативни последици. Но магнезият действа с натрупване, т.е. нито нещо ще му стане на ембриона от няколко таблетки, нито, обаче, ще ти помогне за твоя проблем! Аз дори съм пила антибиотик в ранна бременност, а ти се притесняваш за няколко таблетки хранителна добавка. Simple Smile

По време на бременност нищо не се пие на своя глава(освен фолиева киселина- тя е задължителна), а винаги след консултация с лекар. Занапред се консултирай само с лекар, а не с фармацевти и др.

Ако имаш хипохондрични наклонности, най-добре моментално спри да пишеш тук и спри да четеш в интернет. Такива наклонности и тревоги се засилват по време на бременност, а информацията в интернет е противоречива и само може да ти навреди и да прекараш цяла бременност в страх и тревоги. В интернет се чете само, ако можем качествено да отсяваме източниците и мненията, които четем, и ако имаме здрава психика. Лека бременност.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 08:57 от Happy_mommy

# 704
Здравейте ,аз съм нова в тази група .Април месец навърших 41 години и съм бременна в 6 седмица . Бременността е желана ,но и доста стресираща за мен . Първото ми раждане беше преди близо 18 години . Дъщеря ми навършва 18 декември месец .Сякаш беше преди цяла вечност.  Хем съм щастлива ,хем съм под стрес .Мъжа ми ми се кара ,че чета прекалено много глупости в нета и се психирам от това . Чувствам се добре общо взето ,освен че ми се гади леко по цял ден и ме болят гърдите ,но това е неизбежно .  Имам час на 22 май на АГ за пулса на бебо . Има ли нещо по специално за препоръки на моята възраст? Решила съм да си направя ранните тестове за аномалии на плода ,за да съм спокойна . Пренатест . Споделете мнение ,дайте съвети ,препоръки ,какви спортове са полезни ,защото ми се иска да ходя на плуване по време на бременността . Също съм решила да се свържа със  д-р Светослав Славчев от окръжна и да говоря с него за раждането живот и здраве ,той да ме изражда . Личната ми го препоръча .Иначе си ходя при Шопов във градска . Общо взето съм шашната и не мога да спра да мисля дали всичко ще е ок . Как да се отърва от лоши мисли ,не знам . Някой ако си е правил тези ранни тестове да сподели . Благодаря предварително! Приятен ден !

Общи условия

Активация на акаунт