Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 215
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • София
anastasiqnen, привет и добре дошла.
Имаш добър план, не се шашкай, пренатестовете са сигурни, така че правилно си се ориентирала, още в 9-та - 10-та си направи пълен пакет (малко е скъпичко) и това е относно възрастта ти; Другите рискове са като и при по-младите жени. Както казва колегата ми ''100 неща могат да се объркат в една бременност и повече от половината не зависят от нас''. На същият жена му роди първото чедо на 37 и второто на 40. Живи и здрави прекрасни деца са Grinning

В първи триместър май само дългите разходки пеша са препоръчителни. Но ако си опитна плувкиня и имаш мускулна памет - що пък не.
На мен ми е първа бременност и съм на 30 без малко, но и аз много се психирах от виждането на двете черти в края на 4та седмица до края на 8ма като чухме пулса. Ще ти мине скоро Heart

# 706
Анастасия, на 40 си съвсем млада Simple Smile. Гледай позитивно на нещата и не се стресирай излишно.

# 707
Опитвам се да не допускам лоши мисли в главата си,но нали знаете човека как е устроен. На първо място му идва най -страховития сценарий. ☺️😊

# 708
В такъв случай по- добре не посещавай форума Simple Smile.

# 709
  • София
Екстра си е тя.
Аз също мисля най-страшното първо, но на мен форума ми се отразява добре. Даже направо ме спаси, предвид колко бях стресирана първите седмици и нямаше с кого да говоря (по-скоро не исках). Човек просто трябва да чете критично.

# 710
Честно казано, благодарна съм, че през времето през което съм правила опити за инвитро не съм влизала във форума Simple Smile

# 711
  • София
Хахаха еми да, може би и аз ако бях в процес на бебеправене по-скоро щях да съм пас, но за демиджконтрол е супер Sweat Smile

# 712
Демиджконтрол? Това пък какво е Simple Smile.

# 713
Анастасия, хич не се притеснявай. Аз родих през януари, първа бременност на 41 😉
Имах изключително лека бременност, болничен съм била само 45 дни преди раждане, а работата ми е свързана с много движение.
На 40 или на 20 проблемите са едни и същи, всичко е индивидуално.
Единствено бих си позволила да те посъветвам да не си правиш БХС 11-13г.с в Майчин дом. На мен въпреки УЗ в норма всичко ми изкараха резултат за Даун 1:45 и за малко да ми правят и хорионбиопсия, повторих и потретих БХС на друго място и резултата беше съвсем друг. Бебето ми е на 3 месеца и е абсолютно здрав.
Лека бременност ти пожелавам 😉

# 714
Къде другаде може да се прави БХС?

# 715
Не знам да не е реклама, освен да отговоря на лично 😁

# 716
Здравейте ,аз съм нова в тази група .Април месец навърших 41 години и съм бременна в 6 седмица . Бременността е желана ,но и доста стресираща за мен . Първото ми раждане беше преди близо 18 години . Дъщеря ми навършва 18 декември месец .Сякаш беше преди цяла вечност.  Хем съм щастлива ,хем съм под стрес .Мъжа ми ми се кара ,че чета прекалено много глупости в нета и се психирам от това . Чувствам се добре общо взето ,освен че ми се гади леко по цял ден и ме болят гърдите ,но това е неизбежно .  Имам час на 22 май на АГ за пулса на бебо . Има ли нещо по специално за препоръки на моята възраст? Решила съм да си направя ранните тестове за аномалии на плода ,за да съм спокойна . Пренатест . Споделете мнение ,дайте съвети ,препоръки ,какви спортове са полезни ,защото ми се иска да ходя на плуване по време на бременността . Също съм решила да се свържа със  д-р Светослав Славчев от окръжна и да говоря с него за раждането живот и здраве ,той да ме изражда . Личната ми го препоръча .Иначе си ходя при Шопов във градска . Общо взето съм шашната и не мога да спра да мисля дали всичко ще е ок . Как да се отърва от лоши мисли ,не знам . Някой ако си е правил тези ранни тестове да сподели . Благодаря предварително! Приятен ден !
Явно си от Варна,може да направиш БХС в Терапията при д-р Левекова,ако искаш ще разровя за тел ,аз не съм правила но там си е генетична лаборатория и е безплатно.
Правих Пренатест за Даун,Едуардс и Патау,понеже го считам за най-надеждно .Става за 5 дни и при положителен резултат ти осигуряват амниоцентеза и среща с генетик,на Cells4good е моя тест.

# 717
  • Бургас
Аз пък съветвам изобщо да не се прави БХС, а само ехографския преглед. Това ми е толкова измислено изследване и само стрес може да донесе. На мен ми даде риск за Даун 1:53, въпреки че ехографа беше перфектен. Такъв ужас изживяхме. Направихме Пренатест, но докато излезе резултата се пукнах от притеснения. За щастие бебето ни е напълно здраво.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 18:16 от Мария

# 718
  • София
Аз лично не бих ходила на плуване, не заради нещо друго, а заради някоя бактериална и гъбична инфекция, която човек би могъл да си “лепне” и това да доведе до усложнения на бременността.

# 719
На 16 съм и се оказа май,че съм бременна пиша май,защото още не съм ходила при специалист да потвърди. Имам само два теста с две чертички,които и на двата втората чертичка е по-бледа. Менструалния ми цикъл не е идвал от два месеца(март и април), а не помня и февруари точно на коя дата ми дойде. От доста време се оплаквам от болки в стомаха, гади ми се, повръщам и не бях яла два дена нищичко. Каквото хапна го повръщам и все още съм така,но всякаш се оправям повръщам по-малко и сега се опитвам да хапна по-малко,но все пак нещичко. Не мога да кажа кога се е случил акта,защото ние с моя приятел въобще не сме и разбрали. Не сме гледали дали е скъсан презерватив никой от нас не разбра. Всичко почна когато започнах да се влошавам и накрая си направих един тест,а днес и втория,мисля да направя още един за всеки случаи. Не съм казала на никого освен на него. Не знаем какво да направим! Аз не искам да казвам на никого! Ако наистина съм бременна и двамата сме на решение да го махнем,обаче и ние не знаем още как,аз не искам да бъде оперирана и така да ми бъде махнато детето,ако имате някои идеи как да се махне без операция споделете. Какво да направя,ако тези два теста не лъжат и съм бременна как трябва да постъпя и какво да направя? Ще съм Ви благодарна,ако ми дадете съвети!

Общи условия

Активация на акаунт