Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 194
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Анастасия, на подобна късна възраст съм, направих първо пренатален тест  на Вижън пълния пакет, покрива най-много неща. След това - ранния скрининг. Резултатоте от БХС дори не погледнах, защото те могат в такава ситуация само стрес да докарат. Но първо пренаталния тест и след него - скрийнинга.

# 721
На 16 съм и се оказа май,че съм бременна пиша май,защото още не съм ходила при специалист да потвърди. Имам само два теста с две чертички,които и на двата втората чертичка е по-бледа. Менструалния ми цикъл не е идвал от два месеца(март и април), а не помня и февруари точно на коя дата ми дойде. От доста време се оплаквам от болки в стомаха, гади ми се, повръщам и не бях яла два дена нищичко. Каквото хапна го повръщам и все още съм така,но всякаш се оправям повръщам по-малко и сега се опитвам да хапна по-малко,но все пак нещичко. Не мога да кажа кога се е случил акта,защото ние с моя приятел въобще не сме и разбрали. Не сме гледали дали е скъсан презерватив никой от нас не разбра. Всичко почна когато започнах да се влошавам и накрая си направих един тест,а днес и втория,мисля да направя още един за всеки случаи. Не съм казала на никого освен на него. Не знаем какво да направим! Аз не искам да казвам на никого! Ако наистина съм бременна и двамата сме на решение да го махнем,обаче и ние не знаем още как,аз не искам да бъде оперирана и така да ми бъде махнато детето,ако имате някои идеи как да се махне без операция споделете. Какво да направя,ако тези два теста не лъжат и съм бременна как трябва да постъпя и какво да направя? Ще съм Ви благодарна,ако ми дадете съвети!
Консултирай се с лекар по-бързо.
На първо време ще ти предложи медикаментозен аборт (с хапчета), ако е късно за него, ще трябва кюретаж. Други начини няма.
И на 16 няма как вашите да не разберат. Мисля, че е нужно тяхното съгласие, ако се стигне до кюретаж.

# 722
  • Пловдив
Анастасия, в чудесна възраст си. Имам чувството, че само тук на бременните след 35 се гледа като на полезно изкопаемо.
Нищо специално не чета, във форума съм си в някои теми, имах в един момент притеснения покрай едно зацапване,  но си казах, че всичко е божа работа и да се филмирам излишно няма смисъл. Понеже се оказа, че съм го получила от полов акт, директно отказах цитонамазка на лекарката си, след няколко опаковки но-шпа си го спрях сама. Правя нещата по усет и не се съобразявам с общоприети правила.

При закъснение евентуално от 2 месеца не вярвам лекар да предложи медикаментозно премахване на плода.

# 723
Нищо не се знае, ако девойката е имала късна овулация, може да не е много късно и да стане медикаментозно. Въпросът е да не се губи време.

# 724
Деси, ако реално има толкова дълго закъснение, тестовете ѝ ще са отчетливи, а не с бледи чертички. Тя не знае и февруари кога ѝ е дошло, та съм склонна да мисля, че може и след това да ѝ е идвало, ама да не е обърнала внимание.

Иначе, да, няма кой да ѝ предложи медикаментозен...То на такова закъснение, ако последно февруари ѝ е идвало, вече ще е в трети месец, че и може да го премине. Тогава и кюретажа няма да ѝ предложат.

# 725
Не мога да ви кажа точно на коя дата имах цикъл,но помня,че беше към края на февруари. Другите месеци съм нямала,имах признаците болки в корема,главоболие,но цикъла не идваше и не дойде вече сме май, а аз за март и април не съм била в цикъл. Има ли някакъв шанс ако съм в третия месец да не ми позволят да направя аборт и да трябва да родя? В стомах нямам разлика нито ми е голям нито нищо както си го помня е.

# 726
Value, разбирам, че си много притеснена, но наистина най-добре да кажеш на майка ти. Така или иначе, ако трябва да се направи аборт ще трябва нейното разрешение. Не те съветвам да търсиш други начини! Освен това ще имаш и нейната подкрепа, която в този момент ще ти е нужна! Успех и умната!

# 727
Добре,благодаря на всички,че ми дадохте някакви съвети. Ще кажа на майка ми колкото и да ми е трудно и може би ще ви споделя как са се развили нещата след това. Хубава вечер!❤

# 728
Добре,благодаря на всички,че ми дадохте някакви съвети. Ще кажа на майка ми колкото и да ми е трудно и може би ще ви споделя как са се развили нещата след това. Хубава вечер!❤
Направи го бързо, защото ако наистина си бременна може да е късно за аборт, иначе на 16 е нормално цикъла да не е регулиран още и да прескача месеци. Успех

# 729
До колко месеца ми е позволено да направя аборт?

# 730
До колко месеца ми е позволено да направя аборт?
До 10-12 седмица,мисля.
Трябва да знаеш дата на последна менструация за да се изчисли евентуално в коя седмица си.

# 731
Добре,обаче аз не си знам датата как ще се разбере откога съм бременна?

# 732
Направо не разбирам как може д амислиш, че си бременна, да скаш да махнеш детето и да чакаш на някакви дами във форум да ти помогнат, а не идеш на лекар. Всеки ден е важен. Независимо искаш ли или не детето.
Аз не бих давала никакви съвети за аборт, защото осъзнавам колко жени тук пишат, след ин витро, след опити за дете с години и на тях им е болно как не могат да имат деца, а друг, който вероятно има иска съвет как да го махне .
Трябва ти майка ти и докторът ти. Ако си отговорна към себе си, здравето си и евентуално детето- отиваш на лекар и водиш разговор като възрастен с майка ти. Щом си  голяма да правиш секс, си голяма да ходиш на лекар.
Прощавайте,  ако съм малко рязка!

# 733
Вижте разбирам Ви,обаче аз съм на 16 малко съм за дете. Когато кажа на майка ми нейното мнение ще е същото почти съм сигурна, искам да завърша и да се развивам направо съм грешка и си признавам искам да поправя тази грешка и просто да продължа напред. Да знам не е хубаво да убивам нещо,което е вътре в мен,но не съм готова, а и не искам да гледам дете когато аз самата съм дете. Ще ми е много трудно помислете,ще загубя мечтите си и надеждите си,ще загубя най-важното нещо образованието си,а без образование къде ще работя,как ще изхранвам това дете, а себе си. Просто няма как да го задържа може и да съм виновна за това,че искам да махна това дете,но аз мисля за най-важното нещо за себе си,за моето бъдеще оттук нататък.

# 734
Като си дете защо правиш секс?

Общи условия

Активация на акаунт