Пролапс на митрална клапа

• 677
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! Имам пролапс на митрална клапа и цял живот от време на време получавам сърцебиене, придружено със силна умора, причерняване и неспособност да остана права. Не е свързано с притеснение или тревожност, чисто механичен проблем е. Започва рязко при някое по-особено движение и спира рязко при подходящо друго движение. Дори се научих да си го спирам сама, но покрай бременността вече не мога да си свия корема, и не става. Трае между няколко секунди и няколко часа. В момента, в който спре, изведнъж всички други симптоми изчезват. Била съм при много кардиолози и са ми правени всякакви изследвания с резултат "сърцето ти е здраво, нищо ти няма".
Сега, като съм бременна, се случва много по-често. На следващия преглед ще говоря с лекаря. Въпросът ми е по време на това сърцебиене дали има проблем с достигането на кислород до бебето? Това ми е единственото притеснение. Моята логика е, че щом аз съм жива, значи получавам достатъчно кислород, значи и бебето би трябвало да получава. От друга страна, не знам. Дали не е възможно кислородът в кръвта по време на сърцебиене да е твърде малко и да доведе до мозъчно увреждане на бебето?

# 1
И аз имам пролапс на митрална клапа и пиех Тромкардин през цялата бременност. Родих напълно здраво голямо бебе. Вече е почти на 5 дъщеря ми.

Общи условия

Активация на акаунт