Към кого да се обърна

• 516
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте.Бременна съм в 8г.с, в лабораторните изследвания имам нисък фебриноген, в тези за теомбофилия, които направих понеже имам 1 биохимична бременнпст, имам повишен фибриноген.Аг заключи че имам наличие на тромбофилия  и да пия по 1 аспирин протект.Наличието на нисък фибриноген ме притеснява, ако започна да пия аспирин да не започне кървене.Може ли съвет какво да правя.Благодаря

# 1
  • София
Да слушаш гинеколога си. Ако не му вярваш, просто да го смениш.
Иначе тромбофилията - хематолог е специалиста.

# 2
  • Sofia
... в лабораторните изследвания имам нисък фебриноген, в тези за теомбофилия... имам повишен фибриноген.

Изследванията за тромбифилия са генетични и не показват повишен фибриноген, а генетична предразположеност към повишен фибриноген.

Консултирай се с хематолог, който работи с бременни (има и такива, които консултират онлайн през Healee или Medrec). За хематолог не ти трябва физически преглед, те не правят такъв.

Много от АГ не са наясно с всички мутации. А и проблемите с кръвосъсирването са работа на хематолозите (за това са учили, това ряботят). АГ могат само да следят кръвоток, но тяхната специалност е друга.

# 3
Консултирах се с хематолиг,  казаха че имам само 1 мутация, нискорискова, затова лечение с аспирин протект е подходяща, както Аг ми предписа.

# 4
  • Sofia
Когато има мутации за тромбофилия, бременността се следи както от АГ, така и от хематолог.
Хематологът пуска изследвания и ги коментира. Той какво казва за този нисък фибриноген?

# 5
Когато има мутации за тромбофилия, бременността се следи както от АГ, така и от хематолог.
Хематологът пуска изследвания и ги коментира. Той какво казва за този нисък фибриноген?
Да го изследвам пак, възможно е да е лабораторна грешка, понеже аптт е в норма, ако е нисък да преустановя приема на аспирин докато се нормализира. Ако е нисък пак ми каза какво да изследвам.

Общи условия

Активация на акаунт