Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 194
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • Германия
Стига де, не я нападайте! Направила е грешка, осъзнава го, сега няма какво да ѝ се караме!
Има толков жени, които и на 20 и на 30 са правили аборт защото не са искали детето, правилно или не! А тя на 16 съвсем не е на вълна бебета! Сигурна съм че осъзнава, че това няма да мине и да замине и да го забрави все едно никога не се е случвало!

Value, говори с майка ти веднага, потърсете АГ възможно най-бързо и вижте какво е положението, нямаш време за губене!

# 736
Аз ясно казах - да говори с майка си и с лекаря си. Щом си дете, е време да пораснеш. За едно нещо си дете, за друго - не. Не съм казала да задържиш бебето, защото ми е ясно , че е обречено на лишения. Казвам , че е време да спреш да си дете и да постъпиш като възрастен и да отидеш на лекар. Те са видяли 2 и 200!

# 737
Не нападайте така момичето! Може да се случи на всяко момиче в тази възраст. Много е важно сега да отидеш на лекар. Ако нямаш финансова възможност, отиди при личния си лекар и помоли за направление за гинеколог. Нека те види доктор и да каже каква е ситуацията. По принцип е трудно такива неща да се обсъдят с майка, ако не сте достатъчно близки. Но е вярно, че е най-добре да се обърнеш към родител. Недей да се напрягаш, обвинявайки се едва ли не в убийство. Сега е важно да вземете най-правилното решение, но това може да се случи само след поставена ясна диагноза. Затова смело говори с майка си и отиди на лекар. Пожелавам ти успех. Това, че има жени с репродуктивни проблеми, не означава, че трябва да си го изкарват на такова младо момиче. Докато няма сексуално образование и нормални семейни взаимоотношения такива неща ще се случват. Когато се научим да говорим открито с децата си за секса, ситуацията ще се промени. За момента обществото ни е виновно!

# 738
Като си дете защо правиш секс?
Не знам Вие на колко сте започнали,но аз съм решила,че на 16 мога да опитам грешката в мен е,че по невнимание съм забременяла,най-важното е,че искам да си поправя грешката. Честно да Ви кажа има момичета,които от още по-малка възраст почват. Аз си споделих моята така да се каже драма и исках просто от вас съвет, а не критика, критиката мога да я получа винаги. Аз искам разбиране, съвет и доброта спрямо мен и благодаря на тези,които ми я дадоха, а тези които са по-строги и критични и на Вас благодаря ще се справя и ще Ви запиша тука резултата ми.
Не нападайте така момичето! Може да се случи на всяко момиче в тази възраст. Много е важно сега да отидеш на лекар. Ако нямаш финансова възможност, отиди при личния си лекар и помоли за направление за гинеколог. Нека те види доктор и да каже каква е ситуацията. По принцип е трудно такива неща да се обсъдят с майка, ако не сте достатъчно близки. Но е вярно, че е най-добре да се обърнеш към родител. Недей да се напрягаш, обвинявайки се едва ли не в убийство. Сега е важно да вземете най-правилното решение, но това може да се случи само след поставена ясна диагноза. Затова смело говори с майка си и отиди на лекар. Пожелавам ти успех. Това, че има жени с репродуктивни проблеми, не означава, че трябва да си го изкарват на такова младо момиче. Докато няма сексуално образование и нормални семейни взаимоотношения такива неща ще се случват. Когато се научим да говорим открито с децата си за секса, ситуацията ще се промени. За момента обществото ни е виновно!
Благодаря Ви, за коментара вдигнахте ми малко настроението. Ще направя тези стъпки и ще пиша тук какво се е случило. Лека вечер от мен и много Ви благодаря!

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 12:07 от AnMary

# 739
На 16 съм и се оказа май,че съм бременна пиша май,защото още не съм ходила при специалист да потвърди. Имам само два теста с две чертички,които и на двата втората чертичка е по-бледа. Менструалния ми цикъл не е идвал от два месеца(март и април), а не помня и февруари точно на коя дата ми дойде. От доста време се оплаквам от болки в стомаха, гади ми се, повръщам и не бях яла два дена нищичко. Каквото хапна го повръщам и все още съм така,но всякаш се оправям повръщам по-малко и сега се опитвам да хапна по-малко,но все пак нещичко. Не мога да кажа кога се е случил акта,защото ние с моя приятел въобще не сме и разбрали. Не сме гледали дали е скъсан презерватив никой от нас не разбра. Всичко почна когато започнах да се влошавам и накрая си направих един тест,а днес и втория,мисля да направя още един за всеки случаи. Не съм казала на никого освен на него. Не знаем какво да направим! Аз не искам да казвам на никого! Ако наистина съм бременна и двамата сме на решение да го махнем,обаче и ние не знаем още как,аз не искам да бъде оперирана и така да ми бъде махнато детето,ако имате някои идеи как да се махне без операция споделете. Какво да направя,ако тези два теста не лъжат и съм бременна как трябва да постъпя и какво да направя? Ще съм Ви благодарна,ако ми дадете съвети!
Медикаментозен аборт - имам два / единия по медицински причини /, сега съм бременна отново. Ако си от София пиши на лично, за да ти дам коирдинати за добър специалист. Побързай обаче, медикаментозния се прави до 10 г.с, а най-добре максимално рано.

# 740
Не знам Вие на колко сте започнали,но аз съм решила,че на 16 мога да опитам грешката в мен е,че по невнимание съм забременяла,най-важното е,че искам да си поправя грешката. Честно да Ви кажа има момичета,които от още по-малка възраст почват. Аз си споделих моята така да се каже драма и исках просто от вас съвет, а не критика, критиката мога да я получа винаги. Аз искам разбиране, съвет и доброта спрямо мен и благодаря на тези,които ми я дадоха, а тези които са по-строги и критични и на Вас благодаря ще се справя и ще Ви запиша тука резултата ми.
На 18 почнах ,знам че е 12годишни правят секс,но не го намирам за нормално.
Просто изказването ти"аз съм дете"ме провокира,щом си решила че си готова за полов живот,значи и за последствията трябва да си готова.Научи се как да се предпазваш и бъди отговорна другия път,съвсем добронамерено ти казвам.
Сега е ясно,кажи на родителите си и отивай на лекар,не си прави експерименти сама.

# 741
Дори и да имам информация за светилА в медикаментозните аборти никога не бих я дала във форум. Защото аз разбирам колко е сериозно положението. И къде е проблема- че едно момиче предпочита да получи нужната информация от непознати, вместо да седне и дс проведе разговор като възрастен със собствената си майка и тя да ѝ помогне. Абсолютно безотговорно е това поведение.
Но аз ще звучат като мрънкаща леля, защото не разбирам милото момиче.

# 742
  • София
Value,
не чети вече форума и не отговаряй за момента, защото губиш много ценно време, много е важно да отидеш на гинеколог още утре, ама наистина още утре, за да ти каже в коя седмица си и ако имаш шанс за медикантозен аборт да го направите, защото е много по-щадящ за теб.
Не се притеснявай за майка ти, дори да ти се ядоса и да се скарате, това ще мине и замине и тази ситуация даже ще ви направи по-близки.
Дерзай и то веднага.

# 743
Дори и да имам информация за светилА в медикаментозните аборти никога не бих я дала във форум. Защото аз разбирам колко е сериозно положението. И къде е проблема- че едно момиче предпочита да получи нужната информация от непознати, вместо да седне и дс проведе разговор като възрастен със собствената си майка и тя да ѝ помогне. Абсолютно безотговорно е това поведение.
Но аз ще звучат като мрънкаща леля, защото не разбирам милото момиче.
Защо да не я споделя, тя не е обществена тайна, била съм в същото положение и щях да съм благодарна, ако имаше кой да ме насочи, но преди почти 10 години не се говореше много за тези аборти. Тогава също не споделих с родителите си и не съжалявам, така го усетих, така го направих. Просто има и такива моменти, случват се и такива неща.

# 744
Явно аз живея в друг свят... Щом да даваш съвет, че да правиш медикаментозен аборт БЕЗ знанието на родителите ти се смята за абсолютно нормално...
И не, тук не е проблем на обществото, тук е проблем на комуникацията дете- родител.
Правете аборти, но не се хвалете с тях! Продължавам да твърдя, че форумът не е място за решаване на създалата се ситуация!

# 745
Явно аз живея в друг свят... Щом да даваш съвет, че да правиш медикаментозен аборт БЕЗ знанието на родителите ти се смята за абсолютно нормално...
И не, тук не е проблем на обществото, тук е проблем на комуникацията дете- родител.
Правете аборти, но не се хвалете с тях! Продължавам да твърдя, че форумът не е място за решаване на създалата се ситуация!

Абсолютно съм съгласна с теб!

# 746
Момичето е младо и е направило голяма грешка. Някои вече и дадоха съвет да говори с майка си и да се види бързо с лекар, за да се прецени какво може да се направи.
За съжаление форума е пълен със съвети, човек ще реши че всички са най малко с докторска степен по медицина Stuck Out Tongue.

# 747
Случват се и такива грешки, не е правилно, но пък и никой не е тръгнал да се хвали, по-скоро да сподели опит, ако е минал през същото нещо. Просто се случват и такива неща.

# 748
Здравейте, имам питане към тези които са/били с подут корем и газове по време на бременност. В 8г.с. съм и от около седмица лягам и ставам с подут корем, газове нямам толкова. По принцип АГ ми каза, че е нормално и ако имам такъв проблем да пия нещо си, даже не го запомни, защото не искам да се тъпча с хапчета. Проблема е, че имам болки почти постоянно, които се "местят" по целия корем ту в средата, ту отстрани и понякога към бъбреците и започвам да се притеснявам да не би да има някакъв проблем. На АГ съм в четвъртък, предполагам че е хубаво да отида и на друг лекар, само че не знам какъв и къде. Аз дори не мога да си обясня къде са ми болките точно, не са нещо нетърпимо, но тази тежест в корема постоянно не знам дали е нормална. Никога преди не съм била толкова дълго с подут корем. Някоя дали се е сблъсквала с подобна ситуация?

# 749
А ходиш ли редовно до тоалетна ?

Общи условия

Активация на акаунт