МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 473
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Мики, има млека специално за деца с проблеми - колики, запек, алергии и т.н. Аз не ги знам много, защото ние сме на обикновенно /да чукна на дърво/. Знам, че Нутрилон Омнео е и за запек и съм чувала добри отзиви от него. Но, ако искаш питай педито ти за предложение Grinning

# 136
Miki, Nutrilon Omneo(Comfort) е точно за това - против запичане и колики. Тя май Катето_Н по-горе беше писала, че го хапват, та сигурно тя ще ти даде най-точно инфо. Ние сме го пили и това, но няколко дни и не забелязах специален ефект.
Но Нутрилона по- принцип си е хубаво мляко.

Ели, Руми, благодаря за бързите отговори - почвам да му слагам, че очето ни днес вече е подуто Sad

# 137
  • In the jungle out there..
Здравейте,
Искам да ви попитам нещо. От известно време ми се струва ,че кърмата ми доста е намаляла и Алекс непрекъснато е гладен буди се нощем и едвам изкарва 3 часа. Затова мисля да опитам поне вечер да му давам АМ да видиме какъв ще е резултата обаче той все още си има проблем с акането и е с нещо като запек който много трудно успяваме от време на врема малко да разхлабиме със пюре от сливи или нещо такова /абе ефекта е минимален пак си е гъсто и твърдо но излиза малко по лесно/ Та въпроса ми е какво АМ да взема изобщо не ги разбирам защото Симона съм я кърмила до 11 месеца и никога не ми се е налагало да купувам . Мисълта ми е ако сте забелязали да има някое което да действа по разхлабващо или поне да не запича моля ви препоръчайте ми.

хубав ден на всички Hug

Мики, моят съвет е да не бързаш да купуваш АМ Naughty Защо реши, че не ти стига кърмата? Ние сме по същия начин - от около месец се буди нощем, нещо което не е правил от 2-месечен, а през деня трудно изкарва 3 часа, но аз го отдавам на комбинацията от зъбоникнене и жегите. И аз си мислех, че ми намалява кърмата, но малкия си наддава прекрасно, т.е. повод за притеснение няма Mr. Green

# 138

май- някоя мам в парка не си е казала, че са болни....  #2gunfire аз ще спра да излизам с "непроверени нефорумни елементи"!!! може ли да ти е/е било болно детето или ти и да не кажеш!!! та в резултат от вчера сме с разтройство и фарингит, че и оченцата ни сълзят и гурлясват, а едното е страшно зачервено... предписаха ни едни капки - Тобрекс, ама като ги купих, в упътването пише да не се дават на деца под 3 г освен в крайно наложителни случаи (цитирам дословно)... та искам да питам мамите, които имаха проблеми очичките на бебчовци - какви капки им слагахте?

smile3532 Щи си позвола да се изсмея само на непроверените нефорумни елементи. smile3532
а сега по въпроса, няма пробле относно Тобрекса, щом спазваш предписанията на лекаря. На дани му предписаха още в края на 1-вия месец.

# 139
благодаря ви много  Hug
kalaza аз все отлагам дохранването с АМ но вече май не става защото не само че огладнява много често ами и след всяко кърмене е нервен и свирепо лапа всичко което хване и явно спира да пуска по някое време защото той много се нервира даже и плаче. А на обяд след зеленчуковото пюре е весел спокоен играе си абе личи си че се наяжда, но от всичко най ме притеснява всъшност че не натдава добре последните месеци все по 300 грама и един сантиметър едвам го докарва май изостанахме доста с разстежа като сравнявам другите бебета той е от най дребните / 6.550 кг. и 63 см/ Педито ни ме дразни защото повтаря че си е добре защото и сестра му била /цитирам- ГРАЦИЛНА/ и слабичка ,но според мен неможе това да е база за сравнение децата са си различни и просто се вижда че той си е гладен ,та затова не ми се иска да я питам нея ,че напоследък нещо много неадекватни съвети ми дава.
Пак ви благодаря за бързите отговори ще пробвам поне вечер само да видиме дали ще искарва по спокойно нощта и така поне ще знам дали найстина има проблем с кърмата.

# 140
  • София
Добро утро, милички,
Борива, аз имах проблем с окото на Бояна преди около 3 месеца и бях със същите съмнения, даже бях пускала темичка в общия форум, независимо, че незабавно я бях завела при едно светило в офталмологията. Помогнаха, единствено бих те посъветвала да спазваш точно предписанието, не, че от една капка в повече нещо ще стане  Hug
Калинче, определено това за разширяването на ханша не е вярно. Тазовите връзки се разхлабват преди раждането, за да мине детето, след това се прибират обратно, единствената разлика е в периода от време, в който се възстановява организма- при някои е по-бавно, но това няма как да го знаеш предварително.
Целувки!

# 141
  • София
Катенце- абсолютно вярно е за фитнеса, ама аз се върнах от морето 52 кила /забременях на 54/ и сега трябва да помисля за стягане, че и мускулите и кожата ми я усещам поотпусната и се дразня   bouquet
Ама за мамите, които имат още да свалят фитнеса не е препоръчителен все още  Hug

# 142
По повод фитнеса и отслабването - няма как да се превърне сланината в мускул. Това е толкова очевидно, че който твърди обратно е пропускал часовете по биология. Просто като се увеличава мускулната маса /тя тежи повече/ и се намаляват сланините обикновено кг си остават същите, но това не значи, че не слабеете! Ако на някой от вас вземат мастните клетки да се превърнат в мускулни и успее да го докаже ще влезе в учебниците по биология и ще стане богат! А фитнеса като всеки спорт води до изпотяване - тоест до изхвърляне на вода и токсини от мастните клетки и от там до намаляване на сланината за сметка на увеличаващите се мускули. То всеки, които ме е виждал каква съм пухкава няма да ми повярва на писанията, но до преди 4-5 години бях 47 кг на 170 см и дотогава съм се занимавала със спорт ужасно много - сега мързела и липсата на свободно време надделяват и затова съм в тоя вид! Иначе другото, което могат да правят пухкавите е да пият ужасно много вода. Когато се пие малко организма си го складира, защото за него това е стресова ситуация, а когато се пие ужасно много организма започва да изхвърля вода отвсякъде /включително и от мастните клетки/ и се слабее... Това е пак съвет, които не спазвам, защото ужасно много мразя вода и течности всякакви - мога да изкарам деня без нито веднъж да се сетя за течности освен кафе! Хайде стига лекции - приятен ден.

# 143
Здравейте , бебчовци и мами!
Аз отново се включвам след месец и половина без нет:( Ние се приместихме в новата квартира и най-сетене вече имаме телефон и нет Grinning Нямам много време да чета това ,което сте изписали през това време и се надявам , че  за повечко хубави неща и по - малко проблеми да е ставало дума.
 Ние сме добре.Стела свикна супер бързо с новото място.Хапва и си расте като гъба , още не се обръща , но мисля ,че и това ще стане скоро , защото така здраво се завърта и аха да се преобърне и вече за миг не я оставам без надзор.От известно време иска само на ръце , да й се говори , да й се обръща постоянно внимание иначе се започва едно мрънкане.
Лек и по-прохлеаден ден на всички  bouquet

# 144
 Нещо много съм се навила да я захранвам feeding  моята. Изобщо няма да чакам. Днес ще ходя да купувам newsm71 пюрета и ще видим. Смятам да започна с плодово, защото няма гаранция, че ако първо е зеленчуковото, после няма да му се мръщи. При всяко дете е строго индивидуално, така четох smile3529. Всичко е много противоречиво. Ще видим.
 За сега лек ден, че Али нещо се сърди smile3516 и да видя дали ще яде  breastfeeding още или ще спим smile3524

# 145
За килограмите и фитнеса и аз съм на мнението на Герчо. Аз винаги съм си била закръглена /е не чак като сега де Tired/ И тренировките и диетите въобще не са ми чужди. Видяла съм и резултатите от различни темпове и програми за трениране. При желание за отслабване е много важно съчетаването на УМЕРЕНА дието и подходяща тренировъчна програма. За мен фитнеса не е най-подходящото място за отслабване. По-скоро за стягане на мускулите и трупане на маса за кльощавите. За отслабване, според мен, са по-подходящи различните видове аеробики, плуване, тичане, колело и всякакви подобни. А ските правят чудеса за нула време, но за жалост, времето е ограничено за тях. И е желателно да се тренира поне през ден по поне 30мин, като за мен най-доброто натоварване е тренировка за о/о час. По-голямото натоварване не е хубаво, защото на следващият ден си като парцал и нямаш сили за ефективна тренировка. Всичко трябва да е с мярка и диетите и спорта Grinning Peace Естествено, както каза Герчо, е много лесно да се дават съвети, но е супер трудно сам да се съобразяваш с тях  Mr. Green Аз за сега съм смъкнала 5 кг, но ми се ще да смъкна поне още 5 Tired

Днес направих за парви път домашно пюре /не броя двата картофа в началото/. Мисля, че станаха доста добре. Направих от картоф и тиквичка от баба ми, защото това на Хип е отврат. Работата ми беше 1 час и станаха 20 бурканчета от 130гр. И от Хип да ме прощават, но тези поне си имат вкус. При положение, че съм слагала само варените зеленчуци и вода. За сега ще караме на готови пюрета, но като станат домашните зеленчуци въобще няма да се замислям. Ще си затворя бурканчета с всякъкви зеленчуци и ще си правя такива комбинации, каквито аз искам. И ще съм сигурна какво има вътре Naughty

# 146
 Да се оплача. За трети път смених памперса на Али с ако и смърди ужасно. Не може да се опише. Като на контейнер през горещ ден ако имате представа. Та сигурно ща не ща ще се изчака със захранването

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 14:13 от neli_iv

# 147
Здравейте, момичета!

Може да ви се стори смешно, но аз да си кажа - купила съм си една лента за глава от Орифлейм, обаче ми е малко малка, та и намерих приложение. Бобко при спане, игра, въртене, си защипва едното ухо, мъж ми все ми повтаря, че щял да е ушат ако не вземем мерки, затова се сетих и му сложих лентата, идеална му е.  Peace
На моя приятелка сестра и, има такива големи клепнали уши, че не можах да повярвам, майка им е връзвала лента на едната, на другата не е и сега момичето НИКОГА не ходи с вързана коса.
Аз се противях, но размислих и сега ще използваме лентичката, тя е памучна, много е удобна за целта.
А относно отслабването, аз сега засега нямам резултат  ooooh! и не ми се коментира ама хич  Tired

# 148
  • София
За килограмите и фитнеса и аз съм на мнението на Герчо. Аз винаги съм си била закръглена /е не чак като сега де Tired/ И тренировките и диетите въобще не са ми чужди. Видяла съм и резултатите от различни темпове и програми за трениране. При желание за отслабване е много важно съчетаването на УМЕРЕНА дието и подходяща тренировъчна програма. За мен фитнеса не е най-подходящото място за отслабване. По-скоро за стягане на мускулите и трупане на маса за кльощавите. За отслабване, според мен, са по-подходящи различните видове аеробики, плуване, тичане, колело и всякакви подобни.
Абе знам, ама по-принцип не се обаждам, за да не се обиди някой  Hug

# 149
  • София
По повод фитнеса и отслабването - няма как да се превърне сланината в мускул. Това е толкова очевидно, че който твърди обратно е пропускал часовете по биология. Просто като се увеличава мускулната маса /тя тежи повече/ и се намаляват сланините обикновено кг си остават същите, но това не значи, че не слабеете! Ако на някой от вас вземат мастните клетки да се превърнат в мускулни и успее да го докаже ще влезе в учебниците по биология и ще стане богат!
Объркала съм цитата- исках да цитирам Герчо, не Весето- сори.

Общи условия

Активация на акаунт