МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 473
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
По повод фитнеса и отслабването - няма как да се превърне сланината в мускул. Това е толкова очевидно, че който твърди обратно е пропускал часовете по биология. Просто като се увеличава мускулната маса /тя тежи повече/ и се намаляват сланините обикновено кг си остават същите, но това не значи, че не слабеете! Ако на някой от вас вземат мастните клетки да се превърнат в мускулни и успее да го докаже ще влезе в учебниците по биология и ще стане богат!
Объркала съм цитата- исках да цитирам Герчо, не Весето- сори.
добре де  Joy идеята е, че не сваляш сантиметри, а не че сланината става мускули  Joy , както и да е  Joy подробности

# 151
  • София
Здравейте,маминки! Hug
Днес бяхме на консултация,резултата е -9кг. и 57,5см.,май сме в челните редици по дебелина. Laughingбиха ни и последния пентаксим,за сега Дани е добре,мисля,че няма да има странични ефекти.Днес дадох морковче на Хип,след неуспеха с картофа, но пак имаше физиономия на погнуса,явно моето дете няма да си пада по зеленчуците,въпреки,че още не е пробвал плодово пюре, ми отказва зеленчуковото.Ще видя как ще е при смесените зеленчуци,може пък да му харесат. newsm78
цунки за сега,че Господаря ме зове! Grinning

# 152
 Да кажа, че изследването е в норма. Сега само ще изчакам какво ще каже педито и ще започнем със захранването ако може.

# 153
Дали може и ние да се включим в тази темичка? Скоро ще мога да стигам по-редовно до компютър и ще се радвам да мога да си бъбря с вас.

Дъщеря ми Миряна се роди на 9 март.

Още се опитвам да я кърмя, но от самото й раждане й давам и бебешко мляко (не бях знаела че е възможно така). Сега размишлявам дали не е по-добре да започна да й давам кисело мляко. Знам, че бебешките формули са специално направени и т.н., ама като няма никакъв вкус... Иначе направихме проба с пюре от моркови, и от зелен фасул, но мисля да не бързам много. Педиатъра е във ваканция през август, та не мога да се допитам какво точно да правя.   chef

# 154

Аз сега имам друго притеснение-от повече от 5 дни Янето ака тъмнозелено. SadСпрях й всички възможни зелени зеленчуци и плодове....няма резултат.Вечра дори хапна тиква с картоф и обикновено след това акото и е оранжево,но вечра пак си беше зелено. newsm78Иначе,няма разстройство...нормална консистенция,ака 2 пъти на ден,весела е,не мисля,че е настинала...Може ли да е от жегите???? newsm78нямам друга идея....

На кутията на нашето мляко специално пишеше, че се получава зелено оцветяване на акото. Може и вашето да е такова Sick

# 155
chumbi добре дошла  Hug
Мнението ми е че за кисело мляко е много рано и не мисля че е добра идея да му даваш.
А това че на теб ти е безвкусно не значи че и за бебка е така  Crazy /опитвала ли си кърмата  Sick ужас ама те си я харесват/

# 156
Здравейте, момичета!

На моя приятелка сестра и, има такива големи клепнали уши, че не можах да повярвам, майка им е връзвала лента на едната, на другата не е и сега момичето НИКОГА не ходи с вързана коса.
Аз се противях, но размислих и сега ще използваме лентичката, тя е памучна, много е удобна за целта.

Абе да ти кажа честно това си е ген - аз съм се родила с клепнали уши и съм била нон стоп с кърпа или шапка - като резултат на 18 години си направих пластична операция, че да ги приберат, че ми бяха перпендикулярни на главата. Дотогава никога не си бях връзвала косата, а след операцията не си я отвързвам за повече от 30 мин, дори спя вързана. сега на иван също са леко клепнали ама.... нищо не може да се направи - още като се роди ги лепих с лепенки /некви памучни/ и нищо - ефекта е 10 мин след сваляне на лепенката и след това ефекта умира та престанах да се занимавам с глупости. дано има ефект при теб, но това е до форма на ушната мида и е трудно да се коригира. Ако положението се влоши при иван като стане на 18 под ножа! Това е! И по  повод пластиките - някой проверявал ли е колко струва пластика на стриите - казаха ми към 2500лв ама трябвало да се чака година и половина от раждането и да си с тегло не повече от 70 кг /което с тези темпове няма как да докарам/. че при мен положението с тях е плачевно - кожата ми е буквално раздрана и имам сигурно едни 20 см2, които ако се изрежат ще е чудно.... Ама ако ще се оперирам и при второ раждане ще стане същото май ще се гръмна!
Цитат на: EkaterinaM
[/quote
добре де  Joy идеята е, че не сваляш сантиметри, а не че сланината става мускули  Joy , както и да е  Joy подробности

Мнееее, сантиметри се свалят  Naughty ама кг не. Ама тая работа не е мързеливи като мене.. май ще си се мъча с домашния вибро колан пред телевизора с надеждата, че може и някога да по прибера шкембака...

# 157
Днес бяхме на консултация,резултата е -9кг. и 57,5см.,

Тася, предполагам, че сте 67,5 Mr. Green Едва ли за половин година сте пораснали с 7-8 см Mr. Green Joy

Добре дошла на мама Чумби Hug

Днес дадох на Маги от моите произведения с тиквичките и ги яде повече то тези на Хип, но пак не беше много очарована. Картофа и моркова си го яде повече. Явно няма да сме от привържениците на тиквичките за сега. Мисля другата седмица да я пробвам с тиква.

# 158
  • София
Оф-ф-ф!Веси права си,сбъркала съм в бързината. ooooh!
За ушичките и аз мисля,че си е до ген и ленти и лепенки едва ли ще помогнат,но може да се пробва за успокоение.
chumbi,добре дошла! Hug

# 159
Чумби, кисело мляко преди 10 месец не трябва да се дава, същото важи и за прясно мляко, много е вероятно да се появят алергии, това че АМ не е вкусно как го реши? Пусни търсачката и ще видиш доста теми по въпроса, а що се касае до отчетния форум на мартенските бебета, никоя майка не се е "похвалила" че е давала на бебето си кисело мляко.

Мики, предполагам че си пробвала, но аз да си кажа, пробва ли да увеличиш лактацията - повече течности, овесени ядки и пр.

Веси, права си че кърменето не е лъжица за всяка уста, аз лично изпитвам удоволствие, независмо от проблемите, които имахме.освен това кърменето на поискване, далеч не е толкова хаотично, Али например вече си има часови интервали, в които огладнява, е не е точно на секундата , но горе-долу с 1 час разлика.

Браво на Дани на Тася Hugмай и ние ви гоним по размери, ама след седмица ще се похваля.

# 160
Веси, права си че кърменето не е лъжица за всяка уста, аз лично изпитвам удоволствие, независмо от проблемите, които имахме.освен това кърменето на поискване, далеч не е толкова хаотично, Али например вече си има часови интервали, в които огладнява, е не е точно на секундата , но горе-долу с 1 час разлика.

Определено е така. Аз хвърлих голям зор да се кърмим колкот се може по-дълго време, но това е двустранен процес и трябва и бебето да участва. Не става само да ти тече в устата. Но, от това което съм чела в кърмаческия, останах с впечапление, че едва ли не, ако не кърмиш на поискване няма как да имаш кърма. Но днес питах всички мами около мен, които кърмят и си хранят децата по режим и ги кърмят без проблем вече 7-8 месеца. Съмнявам се да има мама /особено за първи път/, която да не е имала проблеми или притеснения в началото с кърменето. Но при мен проблема не беше в липсанта желание, ами просто Маги почти не сучеше Tired Със следващото пак ще се пробвам да се кърмим, но аз определено ще си следвам схемата за хранене по режим. Като казвам режим нямам предвид, че ще дебна до минута. Аз и сега я храня +/- 30-40мин в зависимост от ситуацията. Като си спомня в началото как си навивах часовника в 6 сутринта, за да се храним Laughing Мина сигурно месец, докато се осъзная, че няма нужда да будя детето сутрин ами да си спя спокойно и тя да ме буди Grinning

# 161
Веси, права си че кърменето не е лъжица за всяка уста...
...ако не кърмиш на поискване няма как да имаш кърма...

При кърменето "търсенето определя предлагането" !

# 162
...като резултат на 18 години си направих пластична операция, че да ги приберат, че ми бяха перпендикулярни на главата.

newsm47

Ген си е! newsm10

# 163
За ушенцата май до някъде е ген ,но докато хрущяла е мек има варянт до известна степен да се корегира. На дъщеря ми ушите бяха клепнали като се родо и особено едното ама толкова ,че на всичкото отгоре чак го згъваше напред като лежи и положението беше направо трагично и тъй като беше лятно бебе нямаше как да и слагам шапки  та ги лепях  и сега са и идеални.
Дейзи за кърмата опитах и ядки и чай на хип и лук и какво ли още не ама  Tired не става .Снощи му направих в крайна сметка АМ и просто неможехме да му се нарадваме толкова беше спокоен весел просто детето имаше друг вид. Стана ми много мъчно защото  разбрах колко време съм го мъчила да седи гладен от зор да е на кърма та сега със сигурност ще го дохранвам ама се чудя дали след всяко ядене да му давам и АМ или едно ядене АМ едно кърма   bouquet Знаете ли дали има някъкво значение схемата и как е най добре ?

Тася вие сте си шампиони  #Crazy браво  Heart Eyes Алекс сигурно 9 кг. ще е на годинка особено като се има в предвид как го държах гладен и колко малко натдаде за последните 3 месеца  Sad

# 164
  • София
Miki3, ние през деня сме на кърма, а вечер давам АМ, като преди това й давам да суче, като има вечери в които се е събрала повече кърма и тогава яде съвсем малко Ам, но има и вечери в които нямам почти нищо в гърдите и тогава си изяжда всичкото адапте. Аз съм хранила винаги на поискване и затова до сега не мога да кажа точно колко са ни храненията. Когато е нервна и не може да заспи й давам да  си цокне и тя заспива, това май не се води хранене  newsm78, но предпочитам така, отколкото да я разнасям с часове.  Сина ми не искаше да суче и аз съм се цедила 8 месеца, с еда помпа тип "спринцовка" беше малък кошмар.
Лек и безпроблемен ден от нас! Hug

Общи условия

Активация на акаунт