Неусетно половин година мина с НОЕМВРИйската дружина

• 12 837
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
аз имам комбинирана кокличка Чиполино- има си калъф, което не пропуска вятър и дъжд и смятам, че не е нужен специален зимен кош- според мен тези колички вършат работа само когато бебето е малко и когато е зима. За лятото и когато детето може да седи много по- удобни са леките летни колички

жени, помпата е  такава - тази, която си намерих за 40 лв дори е в гаранция до края на месеца

sdsm, според мен помпата е нужна най- вече в началото, веднага след раждането на бебето

# 76
djein, добре дошла! Леко бременеене.

iviche, много ти прилича съкровището, да ти е жива и здрава, страхотни рисунки.

ЦвететУ, за тази помпа на Авент съм чувала само хубави неща. Браво за успешната покупка.

А за количката аз ще гледам дали вози добре, а също и да е лека, защото тук, в Бургас ще е като бягане с препятствия - улиците са ужасни.

# 77
Момичета,
виждам че обсъждате количките вече.
Позволете ми да се включа с едно предложение - количките Кенгуро http://www.cangaroo-bg.com/ . Това което знам за тях е че са от ценовия клас на Чиполино (малко по-евтини според мен), но пък и малко по-качествени. Старите им модели мамите по клубовете много ги хвалят.
Аз ходих до склада им (на Илиянци, склад 1070 ако не се лъжа). Направи ми впечатление, че повечето им модели са пълни копия на известни модели на маркови колички. Според мен си заслужават следните модели : Виктория, Сабина, Даяна. Аз се спрях на модела Даяна заради следните и предимства - много лека (7кг.),евтина (178 лв.), много маневрена, средно големи колела, много лесно се трансформира от лятна в зимна, мнооого голям сенник, голям кош за багаж, лесно се сгъва на чадър, изобщо - много удобна количка. Вече 2 седмици я ползваме интензивно с баткото - наистина ми е много удобна. С тази количка няма да имам нужда от покупка на отделна лятна, единствено може би трябва едно зимно чувалче за количка за съвсем новородено бебче. Дано да излезе качествена.
Бях си харесала преди това модела им Ексес, но като я видях на живо се разочаровах - огромна, тежка, 2 неудобни и огромни коша...изобщо не си струва според мен.

Аз забравих да спомена, че към модела Даяна (а вероятно и към други модели) може да се закрепи кошница за кола (около 60-70 лева). Ние не си взехме, защото си имаме кошница от баткото, но това е голямо удобство - кошницата и количката да са съвместими.

Последна редакция: нд, 13 авг 2006, 16:21 от Анонимен

# 78
   Ей, Мишенце, много готини колички  Peace! Май ще се възползвам от твоето предложение и ще посетя този магазин на Илиянци! И на мен тези трите които си написала най-ми харесаха! Аз лично триколките не ги харесвам, защото ми приличат на инвалидни столове  Sick!
   Приятна почивка в оставащата част от неделята!   bouquet

# 79
Вчера ги гледахме и ние тези и харесахме Виктория - 230лв. Аз предпочитам да е с една голяма дръжка, а не 2 малки - доколкото разбрах по-лесно се вдига отпред и за дръжката при носене по стълби примерно. А тази има и отстрани една дръжка, за която се хваща когато е празна количката  (до колата примерно).

# 80
здравейте и от мен мамчета,мина поне час докато ви изчета-нямаше ме цяла седмичка ,а някои от вас вече споделят за покупки :thinking:1-во да се похваля бях на моренце и плациках дупенце-ще сложа снимки да видите и вие хипопотам на плажа,ама нали си се чувствах добре и имах даже мускулна от плуването хич не ми пукаше ,че ме гледат hahahaЕ вече съм си тук и да ви споделя-мен ме е
страх да пазарувам толкова рано  ,но за сметка на това си имам подараци-кенгуру,чесало за зъбки и лигавниче:)много са сладки
     Иначе относно мазането аз от самото начало си се мажа с кокона майка и съм много доволна GrinningБебо рита все повече и повече,което ме успокоява обаче кажете случва ли ви се да чуствате тежест ниско доло без болка само си тежи сяках всеки момент  ще падне newsm78 и още нещо нощем почти не мога да заспя от изтръпване на краката ми  даже незнам и как да опиша чуството някак ми става нервно и ме кара постоянно да ги опъвам и изпуквам -много неприятно CryДано някои успее да ми помогне в тая насока baby_neutralА аз утре стъм на ЖК и малко се притеснявам че от предния месец съм качила 2гк-общо 12 и  доки пак ще ми се кара-ама какво да сторя аз ям малко незнам от какво ги качвам #Cussing out
МАМИ МАИ СЕ РАЗПРИКАЗВАХ АМА КАКВО ДА НАПРАВЯ ТОЛКОВА МИ ЛИПСВАХТЕ newsm51ДАНО НЯКОИ УСПЕЕ ДА МИ ПОМОГНЕ ЗА МОИТЕ ПРОБЛЕМчЕТА-

Последна редакция: нд, 13 авг 2006, 15:38 от klukarkata

# 81
  • София
Клюки това с изтръпването на краката най-вероятно е поради липса на магнезий. Питай утре доки!
А количките наистина не са лоши. И аз утре съм на ЖК и нямам търпение вече, защото не съм си виждала шушулчето от 6 юли. Като се прибера ще пиша.
Чао мамета и много поздрави на бебчовците в коремчетата.  bouquet 

# 82
количиките Кенгуру и на мен ми харесаха като ги гледах преди 2 седмици на Илиенци, когато ходихме да купуваоме за Ран и бебето нова лятна количка- всъщност те са на фирма Мони- такава е и тази, която купихме и съм много доволна- маневрена, лека, удобна и изглежда много здрава- като я поползвам няколоко месеца ще видим какво ще излезе- обаче не препоръчвам кошниците им за кола- като на Чиполино са - с други думи неудобни! В това отношение Чико и Бреви са на светлинни години от Мони- а това е важно  за безопастността на бебето и мисля, че там не трябва да се пестят пари. Иначе ние още не сме купили нищо за бебето, защото си имаме почти всичко от баткото- той йвсе пак е на 1 г. и 4м. - за сега предвиждаме само нов бебешки матрак, за да го сложим в кошарата за игра- там ще спи Ран- бебето ще е в леглото- междудругото в новия мебелен магазин Кам на околовръстното до технополис струва само 40 лв!  ще купим още комплект шишета на авент- 4 бр+ залъгалка+ четка за миене- 45 лв, бейбифон на Чиполино- 65 лв- ако не си намеря тук във форума някой да продава, активна гимнастика- 60 лв, комплект за изписване и ново бельо- ами май тоава е- дрешки ще купим 1-2 най- много- имаме с купища от Ран и Мария- повечето са обличани по 1-2 пъти и дори не са още излязли от мода  Winkтолкова бързо израстват децата, а и повечето хора като идват да видят бебето и носят дрешка-

# 83
Добро утро мацки!
Клюки, като четох за схващането на краката ти, освен за липса на магнезий, се сетих и за усещането сякаш мравки ми лазят по бедрата, и не мога да стоя на едно място... При мен се получава обикновено на театър Simple Smile когато не мога да се размърдам и разходя. На мен ми помага малко разходка, или няколко клякания .. Може би бъркам и става въпрос за друго усещане Simple Smile
Аз днес бях в групата на оплакващите се.. ама постинга го затворих без да искам. Боля ме глава (може би високо кръвно), уличния електронен кантар показа 56 кг, което означава +4 кг/месец.... което е доста, и ако са такива темповете - за още 3 и половина мес. стават + 15 кг.... Ама в сряда на консултация, доки ще каже как сме с бебо, и тогава ще се вайкам по-обстойно Simple Smile
Май ще се разхождам повече !
Иначе в събота получихме покани за две сватби (26.08. /02.09.) смятам да се разкърша смело на хорото.
Лека седмица на всички и много положителни емоции!!!

# 84
Здравейте мами,
най- сетне решихме да кръстим дъщеря ми. Тя е вече на 8 1/2 год. Не съм много наясно с традицията, а и кръстницата също. 
Нали кръстницата подарява дрехи /в случая може би ще бъде рокля/. А от нас кръстницата получава подарък. И кога се подаряват? В църквата като питахме, ми казаха само за олио, хавлии, сапун и свещи.
Моля, споделете какво знаете.

# 85
Здравейте мами,
най- сетне решихме да кръстим дъщеря ми. Тя е вече на 8 1/2 год. Не съм много наясно с традицията, а и кръстницата също. 
Нали кръстницата подарява дрехи /в случая може би ще бъде рокля/. А от нас кръстницата получава подарък. И кога се подаряват? В църквата като питахме, ми казаха само за олио, хавлии, сапун и свещи.
Моля, споделете какво знаете.

идеята на дрехите е да се облече от горе до долу с всичко малката -нали вече е кръстена и е нов човек-трябват й нови дрехи-по традиция трябва да има и белъо и нови чорапи и обувки освен роклята-,но това е традицията-всеки си решава сам според финансовите възможности разбира се-подарява се и задължително кръстче-символ на вярата,която приема и то се освещава по време на церемонията-не е задължително да е златно или сребърно,но внимавайте да е православно(има по магазините и други вариации-не съм много наясно с разликата)-новите дрехи се обличат веднага след церемонията-при по-малките нали ги събличат голички и ги топят във вода,а при по-големите им мият само крачетата и малко по главата-трябва ви и нова кърпа -пак е от кръстницата-така е по принцип-а как ще го направите вие и кой какво ще купи си решавате
а нещата които са ви казали от църквата обикновенно остават там като дарение
това е -дано съм помогнала поне малко-успех в приготовленията и скоро да се похвалиш с християнче Hug

# 86
Здравейте мами,

За пазаренето - още нито нещо съм купила, нито пък съм набелязала... но ще трябва да започна поне с огледите newsm78

Изтръпване на краката - предимно вечер като спя, един от двата крака ми изтръпва жестоко, чак съм ревала от болки. Имам чувството, че вътре в областта на прасеца нещо се разкъсва, пръстите на краката ми се сковават и болката ми се забива направо в мозъка. Ужасно е и в интерес на истината макар и в различна степен болката си остава и на следващата сутрин. Минава след много болезнена разтривка и разтъпкване.  Нямам представа от какво е. Дали наистина от липса на Магнезий? Та аз от Април не съм го спирала Магнерота, само намалих вече дозата от 3*2 на 3*1. 

за кръщенето    - и аз кръстих моя син големичък - на четири и половина. Значи по принцип от бабите знам кръстницата трябва да облече от главата до петите детето, освен дрешки според сезона, бельо, чорапи, обувки и т.н. По време на ритуала нали се къпят децата и след това се обличат с дрехите донесени от кръстницата. Като са по-големи обаче не ги събличат в църквата. А кръщелника съответно облича кръстницата / само не знам тя кога се предрешва, нашата си дойде в църквата с дрешките който си избра, а ние й купихме/ . За подаръка нямам идея по традиция дали е задължителен, мисля че замества в днешно време обличането на кръстницата. Аз лично послушах бабите и облякох сестра ми, която бе кръстница. А скоро ходих на кръщене, подаръка на кръстницата го връчиха официално в ресторанта, където бяхме поканени да се почерпим.
Разбира се, зависи от възможностите и уговорката с кръстницата кой какво да купува.

олеееееее поувлякох се

# 87
Здравейте и от мен  Laughing нямаше ме два дни и се написали страшно много. Видях, че говорите за колички, аз си харесах комбинирана количка с два коша, ама незнам дали има смисъл, моля мамите с опит да дадат съвет  Praynig
Иначе утре сме на консултация и чакам с нетърпение доки да каже как сме с бебо, че в събота ще венчаваме едни приятели  Wink и трябва да сме във форма - кръстници сме все пак.
Чао от мен и приятен ден   bouquet

# 88
 Моята приятелка има комбинирана на Маг Ингланд триколка и е много доволна.Аз също се замислям за колича ама покрай ремонта не ми остава време Rolling Eyes

# 89
...ходихме да купуваоме за Ран и бебето нова лятна количка- всъщност те са на фирма Мони- такава е и тази, която купихме и съм много доволна- маневрена, лека, удобна и изглежда много здрава- като я поползвам няколоко месеца ще видим какво ще излезе-

Цвети, една моя приятелка също си е купила от тези на Мони, само че комбинирана и никак не е доволна от нея Sad дано вашата да не се раздрънка. Иначе за лека и маневрена е ОК, но за 1 месец изглежда все едно е извозила 15 бебета.

Общи условия

Активация на акаунт