Неусетно половин година мина с НОЕМВРИйската дружина

• 12 838
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговорите.
И аз горе-долу така си представях нещата за кръщенето.
Само не ми е ясно, как ще я преобличаме там. Дъщеря ми вече е голяма и в църквата само крачетата се потапят във водата. Може би след ритуала, преди почерпката.

# 91
Здравейте, мамки Simple Smile
Май много народ правим ремонти... Ние даже се изнесохме при свеки, че от прах, спиране на вода и майстори не се живее.
Тука се вижда половината ни баня http://images09.snimka.bg/001043406-big.jpg - дизайн мой Simple Smile надявам се до довечера да е цяла Wink... Всъщност, досега сме сложили към 100 квадрата теракот, разбихме двете бани и сменихме водопроводната инсталация... остава ни още една баня и да сглобим и сложим кухненските шкафчета... уффф за боядисването съвсем забравих  Sick ... Що ли говоря в множествено число, като аз само се тъпча и дремя на хлад незнам Wink
Както и да е- до първи септември плана е да си се върнем в ремонтираната къщичка Simple Smile

В тоя ред на мисли- за детска стая още изобщо не мисля... А установих, че нещо дето го мислих за детско креватче, всъщност било кошарка- много ме бива просто! Ама тия решетки на дървените креватчета са ужасно подтискащи... верно че по-добре със тях, отколкото без тях, де...

А шезлонг- да се люлее бебето, докато майка му прави нещо друго мислите ли, че е добре да се купува по-навреме?

Много ми е рано тука- още няма 6 сутринта и пиша малко на пресекулки...
Поздрави на всички, и да се пазите!!!   bouquet

# 92
Един познат много ми похвали тяхната количка - Чико Пикап. Каза, че струвала преди година 250 лв. и наистина изглеждаше доста удобна: казаха ми, че тези с единична гума не били много удобни, защото трябва да повдигаш цялата количка като искаш да правиш някаква маневра. А при тези с двойни колелета те се завъртат и няма нужда да повдигаш. За триколката ми казаха, че например за разходка през зимата, когато обикновено има коловози в снега, не е много удобна, защото трябва да си разравя собствен коловоз. Важно било как се сгъва, дали на чадър или надолу, за да може да я слагаш в багажника на колата. Важно било също дали има две дръжки за бутане или една обща - така можело с една ръка да я буташ, а не задължително с двете. Изобщо, то цяла наука ми се видя избора на количка  newsm78

# 93
  • София
Здравейте и от мен. Бързам да се похваля, защото се връщам сега от ЖК. Изследванията на кръв и урина са ми идеални newsm10. Доки дори ме измайтапи, че тези стойности не са характерни за натурална софийска мама, а за някоя родопчанка расла цял живит на чист въздух, а не по мръсните софийски улици Laughing Иначе бебко доста е пораснал. Отговаря си на седмиците и е вече 820 гр.  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 Е килограмите ми не са малко, но ще му мисля после.

# 94
Браво за хубавите новини от прегледите!  Grinning

sdsm с теб май сме се разминали днес в Шейново някъде по коридорите...
Аз бях там от 9ч. до 11ч. Чаках моята си докторка, че излиза за 1 месец в отпуска и исках да ни види преди това.
И аз съм по-спокойна след прегледа. Бебчо е заформил 1 кг. Simple Smile

# 95
  • София
Luchia определено сме се разминали. Моят час беше 9.30. До 10.15 бях в болницата, а след това в района пих кафенце с Ивето и после си купихме по една нова блузка, за да сме хубави мами за малките мъжлета в коремчетата ни. А ти при коя лекарка ходиш? Може и да съм те питала ама помня ли newsm78

# 96
  • The wild, wild west
Здравейте момичета!
Нас пък ни посъветваха да купим ето това:
http://www.amazon.com/gp/product/B00008XL2W/104-6298828-2316728?v=glance.

Предполагам, че има и в България някакъв подобен вариант. На него се щраква седалката за колата и с едно чувалче за бебета изглежда ето така:

http://community.webshots.com/photo/287706729/1295555276060513675ZOkImS

Ние изкарахме зимните дни по този начин. Беше ни много удобно, защото е ужасно леко, маневрено и устойчиво. Просто идея.   bouquet

П.С. Разбира се, след като израсте детето седалката за колата, трябва да се купи друга количка, но повечето хора така или иначе им се налага да купят поне още една количка по-късно, било защото първата се е счупила, не е удобна, или пък нещо друго.

# 97
Ето ме на линия, майчета! След едноседмична почивка в къщи пак съм на работа, но не знам как ще ми понесат жегите тези дни...В петък бяхме на преглед и всичко с беборанчо беше наред.
След някоя седмица мисля да започнем вече с пазаруването - на креватче, количка, дрешки  - ако трябва да се попълни нещо от гардероба на баткото.
Лека вечер и приятна почивка!

# 98
   Здравейте,мам4ета

Ве4е няколко дена не мога да публикувам отговор в ноемврийската ни теми4ка.Незнам защо така.
     Иви4е,на патерици,но все пак 4естит рожден ден на малката принцеса,все така да те радва.
     sdms,luchia     ,радам се за големите бебоци,да дават така до края.
     Шоколадкина,със стол4ето за кола е добре,но най много 2 или 3 4аса е препоръ4ително да седи бебето в него.
     Аз съм си избрала ето този модел коли4ка   от три 4асти   http://www.elcorteingles.es/multitienda/producto/producto.asp?hd … 0331&tpam=ssc     Много време стояхме в магазина и гледахме и сглобявахме и разглобявахме модели.Тази ни се стори лека,маневрена и удобна.Сгъва се на 4адър,което за нас е задължително заради малкия багажник.Другото,което гледахме е да е с една дръжка,защото от вси4ки мнения,който 4ухме стигнахме до извода,4е така е по удобно(нали имаме и ку4е та отвреме наврме,ще ми трябва едната ръка Laughing)След време ще се види дали сме уцелии в избора.Модела е Jane,тоест тукашен.
     Сега не излизам по магазините да купувам нищо защото малко съм в домашен арест заради контракций и след тридневно лежане в болница на системи.Та не ми разрешават и ку4ето да изведа на разходка.Пазаруването ще е за септември Grinning.
     За болките в прасците ве4е в няколко списания 4етох 4е е добре пове4ко бнани да се ядат.
     Крем си бях купила на Мустела 9 мес,но имах огромни обриви със сърбежи от нея и я спрях.Сега досвършвам вси4ки запо4нати и полупразни кремове който имах вкъщи,4е бях насъбрала пет такива шишета.Не са специални а бременни,но все пак.То дали ще ни излезнат стрий зависи от това дали кожата е от еласти4ните,а моята не е.Сутрин и ве4ер се мажа,но маи се появи една стрийка на гърдите Cry.Здраве да е,това да ми е проблема.Татето казва,4е той пък е запо4нал да оплешивява Grinning.Така се опитва да ми вдига настроението.
     В4ера ни беше първата годишнина от сватбата.Много прекрасно си го изкарахме сватбения ден.Искам пак  ;-)4ерпя ви виртуално една торти4ка newsm38
     Лек ден на вси4ки мам4ета и бебоци.

# 99
  • на странно място ......
Здравейте мамчета,
бих искала да се консултирам с вас по един проблем, не знам какво съм яла тези дни но ми излязоха едни гадни алергични пъпчоци, дали има опасност да ги предам на беба като вид алергия! На доктор няма да ходя със сигурност защото хапчета и кортизонови препарати няма да взимам, но ми е малко притеснено дали бебето може да развие например същата алергия? Ще съм благодарна да чуя (прочета) вашето мнение?

# 100
  • София
Здравейте и от мен! На всички с поводи за празнуване, честито!  bouquet

Sbruny,  не се притеснявай, мисля, че така алергия не се предава. Питай все пак доктора с какво да се мажеш.

Мили дами, забелязахте ли, че в нашия подфорум (септември-декември) вече има първи бебета Hug

Да са живи и здрави те и майките им, следват октомврийки и после сме ние наред!!!

Още една от най-близките ми приятелки има 2 чертички и съм много щастлива - като че ли повлякох крак - тя е за април, а друга - за януари!

Дай Боже още добри новини!!!

# 101
  • София
Оффф.

Кажете, моля, как ми виждате лентичката, че тук при мен се е застопорила на 25 седмици и 4 дни, затова и я смених, ама тая също така я виждам. Странно.

# 102
  • София
Friki  ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО ХУБАВИ МИГОВЕ ЗАЕДНО, А НОЕМВРИ СЛАДКО БЕБЧЕ В РЪЦЕ  newsm51
Sbruni аз също мисля като София, че няма как тази алергия да се предаде на бебо, но за твое успокоение говори с доки. Peace
А наистина при септемврийките вече има бебчета. Много ми става мило като видя това. При нас може би Фрики ще е първа newsm78

# 103
  • София
София лентичката ти е 26 с. и 1 д.

# 104
Здравейте,мамчета и от ман! Simple Smile
Много се радвам,че засега всички сме добре и бебетата и ние   bouquet
На нас с бебо ни е много топло....ох,направо ми иде да хвана към някой балкан Joy

София ,лентичкакта ти е вече на 26 с. и 1 д.

Общи условия

Активация на акаунт