Неусетно половин година мина с НОЕМВРИйската дружина

• 12 859
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Friki, честита годишнина! Още дълго време да бъдете щастливи заедно и да си народите куп дечица!!!  Hug
Sbruny, питай доки все пак! Наистина не ми се струва, че е редно да пиеш някакви противоалергични хапове, но поне с нещо да се мажеш.
София, наред ти се вижда лентичката - 26 седмици и 1 ден, нали? Повредата май е в твоя телевизор  Laughing

# 106
 аз сега се връщам от консултация по ЗК-за пореден път искам да кажа колко съм доволан от лекаря и да благодаря на Цвети ,че ми го препоръча-толкова много време ми отдели,то не беше мерене на кръвно,мерене на корем и на кг.,проверка на урината на място за белтък-подробно гледане на бебка-и той си каза тежката дума ,че е момиче-дори ми се скара ,че съм забравила да ида на зъболекар за зъбен статус-ма наистина бях забравила-за другия път го гставихме-да кажа 4е също така ми се обади на мобилния да ми каже кога излиза отпуска и да ме пита кога ми е удобно да отида-просто страхотен професионалист-и тва всичко за 0 лева Shocked
това което ме притесни обаче е факта че според него ми е ниско закрепена плацентата-понеже бях ей така в недоумение Shocked-човека ми нарисува подробно и ми обясни какво сзначи тва,как се е получило и вероятни рискове-каза ми че ако прокървя да отида в болница,но не било задължително -можело сама да се повдигне-това ми го каза и предния път-обаче странно че като питах другата лекарка дето ходя ниско ли ми е плацентата-тя каза 4е е ок newsm78-да се надяваме че всичко ще е ок-не мисля да се шашкам излишно(естествено веднага го използвах в моя полза-понеже мъжа ми се попритесни повече и от мен-използвах случая да му кажа 4е това означава че трябва много да ме глези и да ми угажда-хи хи хи и той милия каза"всичко каквото кажеш" Mr. Green-ми така де-сега ни се е паднало нали? Party)
айде че се поувлякох-целувки по тумбаците - и се пазете Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 107
Здравейте мамчета и от мен!
Дълго време не бях влизала тук. От 31 юли съм в болничен и тъй като нямам още PC в къщи, много ми лиспвахте  Hug. Но сега разбирам предимството да не ходиш на работа - вярно, топло ми е, но сега имам време да чета, да мисля повече за бебчето в корема ми, да се радвам на таткото Simple Smile и най-вече да си поспивам когато си поискам. За моя радост с издаването на болничен нямаше проблеми,,само шефовете май не са свикнали с мисълта, че няма да се връщам въобще в офиса  newsm78

Lina_d, за кръщенето - моя опит: Когато ставах кръстница, предварително питах и се уговорих с майката на детенцето, дали иска аз да му купя дрехите, да плащам за кръщенето и т,н,...това тя ще каже. В моя случай, питахме в църквата дали ще го къпят целия,,и всички подробности. Обикновено, освен хавлия, сапун и олио (бутилка), исат и бял чаршаф, както и бутилка вино. За моя кръщелник аз избрах и купих кръстче и верижка,,която му остава за цял живот спомен,,както и детска илюстрована библия (има едно много приятно, луксозно и разказвателно издание). Освен почерпката след ритуала някъде на заведение, според мен е добра идея покръстеният да почерпи и в храма (освен ако кръщенето не е в някоя специална стая, както например правят в манастирите,,,но дори и тогава на свещеника и присъстващите с вас е хубаво да се даде нещо) - хората наоколо. Стига да не са някакви пости,,,може да се почерпи с бонбони, плодове и каквото искате.. Когато кръстиха мен самата, преди 3 години,,бяха пости и аз черпих с грозде и малини Simple Smile

Били, днес ходихме със съпруга ми да се образоваме за количките. Наистина е доста трудно, ако нямаш някой с теб да те посъветва. Една близка приятелка с 2 деца беше с нас и ми казваше кое е важно и кое не, но пак се чувствам доста затруднена. Тя например ми препоръчва триколките (но само такива, чиито предна гума се върти на 360" градуса. Много са убодни наистина!!! Но тези на Queeny са и доста скъпи  Cry Доколкото разбрах от нея, количките на Cangaroo, имитират моделите на Queeny и Chicco, но тя каза, че не е доволна от тях. В крайна сметка направих следните изводи:
1. По-добре малко по-скъпа количка, комбинирана (зима/лято) включваща или кош (порт бебе) или столче за кола, както и дъждобран, покривало за краката, чанта (не е толкова важно) и голям багажник;
2. Много е важно как ще се излиза на разходка, и как ще се сваля количката. Ако например (както е при мен), няма асансьор, по-добре е да се търси лека количка (до 10 кг);
3. За предпочитане е гумите да се помпят и да са по-големи - това прави количката по-преходна за нашите пълни с дупки пътища,,,а и катко май Цвети беше писала, тези с малки, двойни колелета са трудни за водене, ,когато има сняг.
4. Важно е да може кошът да се обръща, и (според мен) дръжките да са свързани (по-лесно е за бутане с една ръка) и да се регулира височината им.
5. Важно е и да може покривалото на количката да се движи в различни позиции и лятото да служи за сенник.
6. Стъпаолото за краката също трябва да позволява регулация.

Остава въпросът коя количка все пак съчетава тези неща и е на достъпна или приемлива цена. От майките с които съм говорила, за Chipolino няма добри отзиви. Чух че са добри тези на Мак Инглънд и Hauck . Иначе днес разглеждах на CAM, Chicco, Queeny ,но цените тръгват от 500 лв нагоре  Shocked
Sbruny, отиди за тази алергия на лекар. Отсега мога да ти кажа, че е препоръчително да се мажеш единствено с Алергозан, а хапчетата които в краен случай можеш да приемаш се наричат, Клемастин (ако съм запомнила правилно).

Карил, алергията ми от слънцето засега е уж под контрол. Купих си слънцезащитен фактор 30 на ROC със специална формула за алергия, и засега онзи ужасният сърбеж не се е появил. Живот и здраве, утре заминаваме на пътешествие край черноморието и ще събера малко тен, най-после.

Момичета, имам един въпрос: на вас досега колко пъти са ви пускали изследвания за урина там където сте на ЖК? Питам тези от вас, които в началото изследванията им са били в нормата. Защото аз съм вече във 2 триместър, а май няма да ми пускат чак докато не настъпи моментът за раждане,,, и се чудя дали сама да не си пусна в някоя лаборатория.

И още един въпрос? Вярно ли е, че онзи ден са съобщили по новините, че майките чиито деца се родят 135 дена преди нова година няма да се възползват от промените в кодекса на труда засягащи болничните по майчинство?  Close

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 19:41 от ronja

# 108
Здравейте, мамчета! smile3525
...няколко дни не съм се появявала, а почивните дни ходихме в Шумен при баба ми    car003и вчера като се прибрахме просто нямах сили да седна пред компютъра  typeuu...на това отгоре и бойлера ни се скапа...добре поне, че се бяхме изкъпали...  bath1

ronja, по въпроса за изследванията - на мен са ми пускали един път урина ( първия триместър), всичко беше идеално и до момента се чувствам така и доки каза, че ако искам може да ми се направят изследвания, но според него няма смисъл само да ме дупчат след като се чувствам и изглеждам добре...
...доколкото разбрах за промените за майчинството, за да получаваш 90% от заплатата си трябва към 1 януари 2006г. да не са изтекли 135 дни, т.е. 45 дни болнични преди термина и 90 дни след това...мисля, че правилно съм го разбрала, а и мъжът ми по този начин го разбра...

friki, честита годишнина! Пожелания за много положителни емоции и едно сладко съкровище през октомври или ноември!  1dating... Two Hearts

...на ЖК съм другата седмица, но вече нямам търпение, защото все още незнаем пола на беб4о...ама много срамежлив се оказа...иначе пък е много шавлив...прави ми впечатление, че получавам контракции вечер като се прибера и вляза в банята да се къпя...  bath
...схващанията в прасците като че ли позатихнаха, но от седмица получавам схващане на лявата страна на дупето... Flushed...на моменти направо не мога да си стъпя на левия крак...някой да знае лек за този вид схващания...

# 109
ronja, благодаря за отговора!
Относно  майчинството във форума това се разисква и се действа, така че и майките, чиито деца не са навършили 9 месеца към 01.01.2007 да се възползват от промяната. Има тема:
ВИЖ ТУК!

Изследвания започнах да си пускам сама, защото при последната ми кръвна картина бях с нисък хемоглобин и следващата  си пуснах сама. В Бургас струва 3 лв. И урина си пускам, защото се бях подула и се проверявах за албумин. Пак 3 лв. За съжаление, независимо че си плащаме осигуровките, се налага да плащаме. Но това са евтини изследвания. Аз имам друго заболяване и сега по време на бременност всеки месец трябва да се изследвам, и естествено за моя сметка, защото по касата не ми се полага.

# 110
      Здравейте,мамчета!Стягате ли се за голямата жега?Аз прекарах един страхотен уикенд в планината,който удължих до днес,та утре чак не ми се връща в задушния офис,но още малко,смятам да си взема отпуска от 7 септември,за да подготвя първокласника и да купя нещо и за беба.Първото нещо,което съм решила да взема за нея е матрак,защото ще ползваме леглото на баткото,казвайте кои са най-добрите?
     Исках да питам също ехографа ли,на който ви гледат опредя с такава точност теглото на плода,защото на мен тук само ми казаха,че е по-едричка?
      Целувки по коремчетата и успешна седмица!

# 111
И още един въпрос? Вярно ли е, че онзи ден са съобщили по новините, че майките чиито деца се родят 135 дена преди нова година няма да се възползват от промените в кодекса на труда засягащи болничните по майчинство?  Close
Ronja, точно обратното. Единствено майките на тези бебета, които са родени 135 дена преди 01.01.2007 г. ще могат да се възползват от промените в закона.

# 112
           Исках да питам също ехографа ли,на който ви гледат опредя с такава точност теглото на плода,защото на мен тук само ми казаха,че е по-едричка?

Raliar, Ако е заредена програма за гледане на бебета - мисля че автоматично определя тегло, по дължината на бебето. Пак по зададена програма, в зависимост от сантиметрите определя вероятен термин. Вероятно на твоята лекарка й показва термин, който е преди термина, изчислен от датата на последния цикъл, и затова "бебто се развива по-едро за седмиците си".
Чувала съм доста големи разлики в изчислените и реални килограми на новородени - зависи от апарата и точносттта на замерване. Wink
Мина, дори не с бебета родени 135 дни преди 01.01.2007, а мами на които болничния "45 дни преди раждането" е започнал 135 дни преди 01.01.07, тоест първи болничен след 19 август. Ние сме вътре, кофти за тези, дето сега излизат, и ще го изтърват за седмица -две.... и за тези дето сега раждат....

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 23:47 от Вени

# 113

Мина, дори не с бебета родени 135 дни преди 01.01.2007, а мами на които болничния "45 дни преди раждането" е започнал 135 дни преди 01.01.07, тоест първи болничен след 19 август. Ние сме вътре, кофти за тези, дето сега излизат, и ще го изтърват за седмица -две.... и за тези дето сега раждат....

Точно това имах предвид в предния си пост. Приятелката ми чиито термин е на 15 септември и е излязла в болничен за раждане явно няма да ползва промените   #Cussing out

Lina, благодаря за отговора. Май ще отида и аз да си пусна едни изследвания, за всеки случай, да се успокоя, че всичко е наред.

# 114
Добро утро, момичета! Flowers Rose Flowers Sunflower

raliar, на мен също всеки път ми казват различно и не определят точните килограми. Например последния път (миналия понеделник) доки ми каза, че бебо вече е около килограм. Колкото до това дали върви напред с развитието, доки каза че е много относително да се определи, защото това се определяло от размера на главичката му, а тя не всеки път може да се хване в реални размери, защото бебо е в движение, т.е. относително е... На мен са ми казвали дата 18 ноември, 29 октомври и 26 октомври като евентуално раждане след измерване главичката на бебо, но доки каза че ще се придържаме към изчисления термин, който е 11 ноември...

Хайде, спорен newsm10 и прохладен ден   Nature Partly Sunnyот мен! Тази седмица нещо много трудно ставам сутрин и хич не ми се ходи на работа,  atworkама пък сред хората ми е добре...вкъщи ми е скучно...

# 115
Честит имен ден на всички Марии! Да сте живи и здрави, лека бременност и Богородица да е пример за майчинство за всички!   bouquet

# 116
Честито на всички Марии!!

Ние вчера бяхме на един чуден излет- точно от другата страна на Витоша -при извора на струма- нямаше никакви хора-беше супер!

Да си кажа последно мнението за количките- аз лично съветвам мамите, които им е първо бебе да си купят по- скъпичка количка- другите може и да изглеждат добре, но дали са здрави не знам- ние имаме Чиполино- през нея са минали 2 бебета и още толкова ще изкара поне- но е тежка и неудобна. За това си купихме и лятна- първата беше куче марка- много удобна- щяхме още да си я караме- но баща ми мина с колата през нея без да иска- и за това взехме нова- но не се хвърлихме на по- скъпите, защото няма смисъл- ще я ползваме само няколко месеца и то с новата бебка- Ран вече почти не иска и да я види, камо ли да седне- нашата е ето  такава  - струва 75 лв, другите летни колички на Мони бяха по 40 лв- не че си я хваля, ама изглежда класа над останалите на същата фирма- има много екстри, които за тия пари не може да си купиш от друга фирма

лина- твоето детенце вече е голямо и няма да го събличат в църквата- просто ще й топнат краката и трябва да има нови чорапи и обувки или ако са сандали без обувки- това не пречи да й купите нова рокля за кръщенето разбира се Simple Smile

и аз тази седмица ще ходя на консултация- моя доктор се върна от отпуска и нямам търпение да видя мъника

# 117
Добро утро, мацки!

Честито на всички именнички - да им бъде живо и здраво името!

На мен на всяка ЖК ми пускат изследвания - ПКК и урина, а през месец и антитела, защото съм 0(-).  Мисля, че ЗК поема тези изследвания всеки месец, защото при нас ги пускат всеки месец на всяка бременна, а не само на тези с проблемни показатели.

Raliar, и ние смятаме да ползваме креватчето на баткото с ново матраче. Четох някъде, че кокосовите матраци били най-добри. Нека и мамите с по-малки батковци и каки също да споделят - че са по-напред с новостите. А, иначе, вашият батко вълнува ли се от предстоящия първи учебен ден? Нашият вече няма търпение, но пък е много притеснен да не би, докато е на училище, да изпусне раждането на бебето....Последният бисер, който изръси, беше, че искал да бъде жена, за да може да дойде с мен и да присъства на раждането на бебето (понеже му обясних, че него няма да го пуснат)  Joy
За количкте - ние имаме от баткото комбинирана на Hauck, от която бях много доволна, а също и лятна на същата фирма, та мисля тях да си използвам.
Лек ден от нас  Hug

# 118
Точно това имах предвид като пишех този пост, но явно много ми се е спяло...

# 119
    Честит имен ден на всички именнички   bouquet! Да си носят името със здраве дълги години!
   Пам, синът ти ме разби  smile3532! Моят пък изобщо не се интересува от бебето и раждането  Tired! Нито пък тръпне в очакване на първия учебен ден, щото сега ще е втори клас и знае що е то училище  Crazy! Виж миналата година нямаше търпение!
  Приятен и успешен ден на всички   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт