Клуб на храбрата шивачка - 22 тема

• 51 232
  • 837
  •   1
Отговори
# 465
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
както вече писах по-горе, тази снимка излезе от брошурата за януари, подобно има и от юли.
забелязала съм, че не винаги има всичко. или ги изкарват поетапно или зареждат различните магазините с различни стоки.
ние имаме горните 10, но в синьо сивата гама.

например бобините за оверлог (по средата), никога не съм виждала.

и това със 73 части също, а пише, че е публикувано преди 6 дена

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 16:06 от st. Dobri

# 466
Момичета, бях питала наскоро за твърдо подлепващо за чантички от плат. Дадохте ми добри предложения. Успях да стигна до Аксиома при едно от пътуванита ни, та си набавих 4 вида подлепващо Grinning, различни дебелини. Сега остава да намеря и време да се пробвам кое  от тях ще ми сврши работа.
Имам друг въпрос сега. В старите теми помня, че има пачуърк правещи. Много ми е мерак да се пробвам с едно покривало за леглото на дъщерята. Вмомента си търся подходящи парчета/десени. От ранфорса има най-голям избор, но ме притеснява свиването след пране. И в този ред на мисли, дали няма да е удачно да го накисна преди шиене и ако да, то като го нарежа или преди да нарежа квадратите. Ако не го накисна дали няма да се набръчкат шевовете после при пране и сушене?
Избрала съм си най-елементарната техника с квадрати за начало и сигурно още ще питам като го започна Grin

# 467
  • София
Еха, супер! Надявам се, в най-близкия ни да ги има! Аз се чудех дали универсалните, полиестерни на KWM, които ги има в "Била" са подходящи, като за начало?

# 468
  • София
Момичета, бях питала наскоро за твърдо подлепващо за чантички от плат. Дадохте ми добри предложения. Успях да стигна до Аксиома при едно от пътуванита ни, та си набавих 4 вида подлепващо Grinning, различни дебелини. Сега остава да намеря и време да се пробвам кое  от тях ще ми сврши работа.
Имам друг въпрос сега. В старите теми помня, че има пачуърк правещи. Много ми е мерак да се пробвам с едно покривало за леглото на дъщерята. Вмомента си търся подходящи парчета/десени. От ранфорса има най-голям избор, но ме притеснява свиването след пране. И в този ред на мисли, дали няма да е удачно да го накисна преди шиене и ако да, то като го нарежа или преди да нарежа квадратите. Ако не го накисна дали няма да се набръчкат шевовете после при пране и сушене?
Избрала съм си най-елементарната техника с квадрати за начало и сигурно още ще питам като го започна Grin

Първо киснеш/переш, гладиш и после режеш. От опит-грешка го разбрах Grinning
Тъй като около мен няма хора които да им е интересен  пачуърка, си гледам в YouTube. Наскоро ми казаха, че в центъра има руска книжарница в която продават книги за пачуърк (на руски) , а и също може да се поръчат от Русия... стига да се знае заглавието и автора.

# 469
Зори, не се занимавам с пачуърк, отговарям ти по принцип.
Всички платове изпирам преди разкрояване в пералнята на програмата, с която после бих прала ушитата дреха. Някои съм ги прала и по два пъти. Така се свиват преди да ги разкроиш.

Недостатъците са два:
1.След пране трябва да изгладиш плата преди да кроиш. 
2. Може да се разбрида в пералнята. Някой конец може да излезе от барабана и да ти направи проблем с пералнята. За да избегна това, слагам плата да се пере в голяма торба с цип.

# 470
- това е върховната машина!
Дали тази е същата? Или поне близък модел?
https://m.bazar.bg/obiava-30028287/shevna-mashina#&gid=1&pid=3

# 471
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на първи поглед - не.
нашата е Пфаф 260 - изцяло желязна и е стационарна
дали е подобна... в темата само електричар може да каже. Simple Smile
аз съм карачка и трошачка, според любимия.
май повече второто.
Simple Smile

# 472
Феодора, Phloxx, благодаря за съветите. Това с торбата е ценен съвет, нямаше да ми хрумне.
Имам стари списания, но са доста сложни моделите там, едни дребни триъгълничета и ромбчета....Ще се пробвам първо с квадратите и ако ми се получи ще усложня модела.

# 473
Правиш оверлочни тегели, с които да зачистиш краищата на плата и тогава го переш. Няма да се разбрида, а и не ти трябват торби. После кроиш.

# 474
Здравейте Hug решила съм да направя покривало за леглото на дъщеря ми. Тъй като съм абсолютно начинаеща, идеята ми е да ушия нещо като плик, вътре да мушна пълнеж и да го прошия на места.
Вече купих ранфорс, може ли да ми препоръчате какъв пълнеж да сложа, юталин добре ли ще е, каква дебелина да търся, кой сайт ще препоръчате, ще ми трябва ли някакво подлепващо?

# 475
  • София
Момичета, опитвам се да отворя педала, но е занитен отвсякъде. А човечеца от видеото изглежда го отвори лесно? Знаете ли някакъв трик по този въпрос? Simple Smile

# 476
Mira_X, ако е този модел, вземи отвертка и пъхни там, където показва този ерген: https://www.youtube.com/watch?v=aes6k4ciYcI
Ето виж и тази мома как го прави: https://www.youtube.com/watch?v=em_0ss4eyOE
Едно съществено уточнение, 100 процентов мъж съм.

# 477
  • София
Благодаря много elektrichar!

# 478
  • София
Г-жа Шантал, покривало за легло съм правила с няколко слоя вата и отгоре и отдолу памучен плат или промазка отгоре и тегели  на разстояние. Може като квадрати, ромбове. С тигелите отгоре е по-компактно и не се разместват слоевете при пране. Може да се завърши от същия плат, може бие, може бие и къдрички с предпочитана дължина. Бях правила за детско креватче с къдра до земята.

# 479
А как се случват тигелите при по-големи шалтета, като се стигне средата примерно. От ляво е лесно, има място, но отдсно става доста сложно с многото плат. Има ли някакъв трик, който ми убягва?

Общи условия

Активация на акаунт