Клуб на храбрата шивачка - 22 тема

• 50 997
  • 837
  •   1
Отговори
# 645
Страхотна раница!!! Направо ми останаха очите в нея.
И на мен ми се мъдри от време на време мисълта да ушия на дъщеря ми, но дори до модел не съм стигнала още, нещо ме мързи. А и дойде студеното време за плетки...

# 646
  • София
Приятелката на сина ми имаше нужда от ремонт на нейната раничка. Дадох ѝ парче от вълнения плат да си го нарисува и ѝ подмених скъсаното. Много ми хареса как стана. Те пък ми подариха боички за текстил и четки и така започна да се заражда идеята за русувана раничка. Чак сега ми се избистри идеята какво да рисувам, че ми е за първи път. Най-лесни са торбите с дълги дръжки и за рисуване и за шиене, но ме боли гърбът като мъкна само на едното рамо. Иначе от дънки имам ушити една малка чанта и една голяма плажна, която ползвам и за пътна чанта обикновено. Пак са тотални рециклачки. Утре може да ги снимам да ви ги покажа и тях.

# 647
Идеята с телът  от закачалката от химическо е право в 10-ката! Поздравления!

# 648
  • София
Ето и дънковите ми произведения. Малка чанта с много джобчета. Уших си я за морето, че в тълпата не е много препоръчително да си носиш ценностите в раничка.

Отзад

Отвътре

Плажната чанта (чашата е за мащаб)

Оранжавото е от едни много любими дънки на Rifle. Сърце не ми даде просто да ги изхвърля и се получи това.

# 649
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Привет,

тъкмо успях да открадва време да шия и машината не иска.

Проблемът е в долния конец, някъде се закача и отдолу става салата.
Развих пластината, почистих добре, смазах доколкото мога, но проблемът остана.
Конци и игли също смених.

# 650
Мже и да греша (след час-два вадя машината и може и аз да търся съвет), но все ми се върти в главата, че когато проблемът е отдолу, виновникът е горният конец.... Дали не е хлабав?

# 651
Asyalein, проблемът ти е в това, че конецът на иглата не е влязъл на точното място. Повдигни крачето! Раздени конецът на иглата напълно! Вдени всичко точно по инструкция! Стягането на иглата да е на 4 - 4,5! Пробвай и ако не ти харесва, снимай и пиши кое е лице и кое е опаки!

# 652
Всичко това го направих.
Конецът закача някъде.
Като махнах пластината видях, че е наранена, точно където влиза иглата даже имаше малко ръбче, явно като съм шила и счупила игла се е получило. Опитах се да го загладя, но другаде е проблема. Горният конец се закача някъде около совалката. Не излиза, а остава прискрипан.

На снимките горния тигел е що годе нормалния, долният е салатата, но всъщност долния конец го няма, това е насъбран горен (пробвах с друг цвят).

После ще снимам пластината.

# 653
Опитай да повъртиш машината на празен ход, без никакви конци и пак почисти совалката. При мен така се оправи такъв проблем. Понякога навлизали малки боклучета, които пречат, а не се виждат и така излизали.

# 654
Диорела, три пъти разглобявам долу, няма как нещо да е останало.

# 655
  • Бургас
mlv, браво, момиче! Уникални чанти. А тази, с капака , е от много мъдрите чанти, според мен. Елегантни и защитени от чужди лапи.

# 656
Asyalein, първото нещо което ще направиш, е да полираш нараненото място на плочката! Най-добре това става с малка диамантена пиличка, но и с фина шкурка ще стане. Сега наистина видях, че въобще няма друг конец, а само на иглата. Това значи, че като си счупила игла, вероятно иглодържачът се е изместил нагоре и сега трябва да направиш центровка на машината. Обяснението е дълго и дори не си помисляй да се отказваш, за да не си хабя думите напразно! Постави ЧИСТО НОВА ИГЛА 90! Развий болтчетата на зъбите и ги махни! Понякога това е доста трудно и то, ако не се го правила друг път. Ако поне едното се развие, а другото не иска, завърти зъбите наляво и то ще се развие! Вземи силно осветление! Челник е най-подходящ. Махни совалката! Постави програма на най-широк зиг заг! Завърти машината на ръка в правилната посока, докато иглата влезе вдясно и започне да се вдига нагоре! Когато острата част на грайфера се доближи плътно до иглата, трябва да се намира на един милиметър над горната част на отвора й. Сигурен съм, че иглата е по-нагоре и ти трябва да оправиш това. Това става като развиеш капачето, което се намира над иглата! То е с един, или два винта. Ще видиш как е стегнат иглодържачът и трябва да се охлаби, но не много. Може да е с отвертка, може да е с имбус (шестограмен ключ). Стегнато е доста и иска усилие. Ако е за отвертка, трябва да е здрава. Спускаш иглодържачът да се намира на такова разстояние. Ако мислиш, че ще ти е трудно, повикай мъж да направи това деяние, но след това, на него ще присъдя четвърти разряд майстор на шевни машини, а не на теб. Затяга се, сглобяваш всичко и пробваш на зиг заг! Ако има някакво прескачане, ще спуснеш още съвсееем мъничко и пак пробваш. Може да ти се стори много трудно, но не е чак толкова. Другият вариант е да търсиш майстор, който ще ти върти няколко месеца червата, ще те обръсне на сухо, а дали машината няма да прескача е под въпрос. Ако нещо не ти е ясно, пиши и ще ти търся видео. И да не оставиш машината да отлежава, а аз да не мога да спя, знаейки, че може да стане за 10 минути! Не чупи пръсти вайкайки се, защото сама си виновна шиейки дебел плат, на бързи обороти.

# 657
Благодаря за обяснението. Стигнах до зъбите и не намирам отверката! Трябва мъжът ми да се прибере да я изрови.
Ето снимка на иглата, тръгва нагоре:

Откъде трябва да е 1мм разстоянието?

Ето две снимки. Кой болт да развия, за да напасна иглодържача?

# 658
Добре тогава. Не махай зъбите! Завърти двата черни палеца единият наляво, а другия - надясно! Виждат се ясно част от тях на първата снимка долу. Наклони машината леко назад, за да не падне грайфера! Махни металният пръстен. Върти както ти казах и гледай. Виж как показва този руский мастер на 10:03 мин.: https://www.youtube.com/watch?v=H82UUCcByL4
Казва му носик челнока, което значи нослето на грайфера. На десният такт, този носик трябва да е на един милиметър над отвора на иглата. Вижда се идеално. Ако е по-нагоре, смъкни иглата дотам, но ако е по-надолу ще трябва да се вдига иглодържача. Направи това и снимай твоето положение в момента, както показва този мастер да видим ние что произходит с тази караджейка!

# 659
Приятелката на сина ми имаше нужда от ремонт на нейната раничка. Дадох ѝ парче от вълнения плат да си го нарисува и ѝ подмених скъсаното. Много ми хареса как стана. Те пък ми подариха боички за текстил и четки и така започна да се заражда идеята за русувана раничка. Чак сега ми се избистри идеята какво да рисувам, че ми е за първи път. Най-лесни са торбите с дълги дръжки и за рисуване и за шиене, но ме боли гърбът като мъкна само на едното рамо. Иначе от дънки имам ушити една малка чанта и една голяма плажна, която ползвам и за пътна чанта обикновено. Пак са тотални рециклачки. Утре може да ги снимам да ви ги покажа и тях.
Златни ръце имаш, но по-важното - откраднах си идея! Продължи да ни бъдеш полезна на мен и стотици като мен, които само четем и се ограмотяваме! Innocent

Общи условия

Активация на акаунт