Клуб на храбрата шивачка - 22 тема

• 50 986
  • 837
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,скоро си купих шевна машина и вече мога да кажа,че правя прав тегел.Искам да зашия около 2 см спукано яке под мишницата ,но не знам откъде да го разпоря за да вляза отвътре.Как ли не го въртях,като излято е,не личи къде са го завършили като са го шили.От къде е най-удачно да го порна,моля за съвет.

# 691
  • София
Здравейте,скоро си купих шевна машина и вече мога да кажа,че правя прав тегел.Искам да зашия около 2 см спукано яке под мишницата ,но не знам откъде да го разпоря за да вляза отвътре.Как ли не го въртях,като излято е,не личи къде са го завършили като са го шили.От къде е най-удачно да го порна,моля за съвет.
През хастара на ръкава, обикновено там се затваря.

# 692
kave, ако е спукано точно по шева, най-лесно е да го зашиеш на ръка. Не си заслужава усилията да разпаряш. Подбери здрав конец в близък цвят ( добре е на 2 ката) и пришивай точно в ръбовете, където е прегънат плата с т.нар. матрачен бод ( таен шев). Като понятие съм го срещала при съединяване на плетки, но е същия тип зашиване - бодеш ту от едната страна, ту от другата, иглата за новото бодене минава отдолу. Така конецът няма да се вижда. Накрая с малък, но здрав възел точно между двете страни в процепа, за да не се вижда.
Дано успях да обясня.

Ето тук е показан - първият, с който зашиват дънките:

Ако е спукано на друго място, пак е най-лесно на ръка, но тогава трябва да подложиш и подлепващо отдолу.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 11:35 от Diorela

# 693
ок,на ръка ще е,ако стане грозно ще го нося на шивачка ,тя да се оправя Blush

# 694
Къде е спуканото? Я дай снимка, така само гадаем.
А както ти казаха, можеш да разпориш хастара в ръкава, от там да зашиеш на машина и после на ръка да зашиеш хастара.
Мястото, от където се обръща, е с точно такъв скрит шев, затова не го откриваш.

# 695
  • София
А както ти казаха, можеш да разпориш хастара в ръкава, от там да зашиеш на машина и после на ръка да зашиеш хастара.
Някой якета ги затварят в подгъва и затова няма никъде на якето да личи къде е затворено, виждала съм и в джоба даже да е затворено.

# 696
Някой якета ги затварят в подгъва и затова няма никъде на якето да личи къде е затворено, виждала съм и в джоба даже да е затворено.

Точно така направих,разпорих малко под ръкава,заших на машината,а после на ръка хастара по начина от клипа,получи се много добре,нищо не личи.Благодаря за съветите.

# 697
  • БГ
Здравейте, вече втори ден се опитвам да направя свястна питлица, но без успех 😄 мисля че на крачето му липсва придатъка който да напусне push бутона. Машината е element by pfaff от Лидъл. Ето снимка на крачето.

# 698
"Здравейте, вече втори ден се опитвам да направя свястна питлица, но без успех 😄 мисля че на крачето му липсва придатъка който да напусне push бутона. Машината е element by pfaff от Лидъл. Ето снимка на крачето"

Здравей One_Love,
аз съм с Bernette sew go 5 и имам лостче, което пускам винаги, когато правя илик. Намира се зад лостчето за автоматичната вдевачка. Пускам го надолу и включвам програмата за илик. До колкото разбирам, то служи, за да  ограничи дължината на илика.

# 699
One_Love много странно, защото резервното краче за Сингер е точно като твоето: https://www.onparts.bg/krache-za-avtomatichen-ilik-v-edin-hod-singer/
От друга страна, виж крачето за Сингер има два чопа: https://www.youtube.com/watch?v=JOImaKwv4fU&list=RDCMUC3Fggg … OVElA&index=1
Като спуснеш пуш стерженът, като опре до чопа, се обръща хода на илика. Не помня точно, но май на Джаноми този пуш стержен, освен, че се спуска надолу, натиска се и назад. Не можеш ли да снимаш видео, може и да разберем къде е проблемът?

# 700
Здравейте, най - после открих време да пусна снимки на моя проблем. Това е прав тегел, червеният конец е долен. Внезапно започна да шие така - криви го сама и е грозен. Машината е стар Naumann.
Ще бъда много благодарна на насоки за оправянето и.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 13:54 от silver pearl

# 701
Здравей, silver pearl! Смени иглата и ако нямаш 70, постави 80! Стегни малко конецът на иглата! Машината нищо не криви, а кривиш ти. Стъпката на шевът я направи на 3,5 мм., снимай в едър план фокусирано налице и наопаки ако не ти харесва! Тези дунавски вълни са от ръката ти, а не от машината. Разправям аз да ползвате крачето за скрит шев, ама кой да ме слуша? Купуваш си един присъединителен механизъм: https://www.axioma-hobby-shop.com/prisaedinitelen-mahanizam
след това си купуваш това: https://www.olx.bg/ad/krache-peta-za-skrit-bod-s-metalen-ogranic … Z.html#82bbc17eeb
Развиваш винтът на крачето, позиционираш иглата и шиеш идеално прави и еднаквоотдалечени шевове. Като завиеш този винт, можеш да направиш паралелен на първият шев и ще изглежда като шито с двуиглова машина.

# 702
Не е от ръката ми. Никога преди не е правила такъв проблем. Аз питах преди тук - беше започнала да шие вълнообразен, вместо прав. Няколко пъти въртях копчето с бодовете и се оправи, но е такъв. Сложих 70, затегнах и ето го резултата. Не е добре.

Втората снимка не е много ясна, но така шиеше преди.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 15:27 от silver pearl

# 703
Стегни още конецът на иглата! На такъв рехав плат, не очаквай да имаш идеален тегел. Ако не е стегнат пак конецът, при спуснато краче и раздяната игла, ще дърпаш и стягаш едновременно конеца! Трябва да чувстваш все по-трудно дърпането. Ако не се стяга, значи, че има нещо в бремзата. Сега вече си вдени подходящ по цвят конец и ще стягаш, докато ти хареса! Ако не ти харесва и налице, затегни малко совалката!

# 704
  • София
Silver pearl, на мен така ми прави понякога машината, когато не ѝ " харесва" плата.
Можеш ли да сложиш друг плат и с него да видиш как шие, имам предвид коренно различен от този.

Общи условия

Активация на акаунт