Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 398
  • 793
  •   1
Отговори
# 195
  • shumen
При моя в 1 клас са по 40 минутки най-много.
Нашите са с Зум последно.

# 196
  • Между гори и планини
Нашите имат часове по 45 минути и 15 почивка. Миналата седмица имаха по 4 часа, тази по 5 на ден. По математика пращаме на имейл домашното, до 30 Мин учителката връща отговор, дали са верни, а ако има грешки, къде са. И в час обръща внимание на тези които са затруднили децата. По другите предмети казват в час от кого са получили проект, или домашно, но лично на имейл отговарят за оценка, похвала, благодарят за добре свършената работа. Явно зависи от учителите. На моя синковец му е добре, защото обича да прави проекти, два дена вече се рови, за да направи проекта по история. А преди не му беше много любима. Освен това, докато са в час сега се чува само гласа на учителя, няма разсейване от съученици, както в училище.
П.п нашия класен не знае нищо още за великденска ваканция ...

# 197
Моят син от една седмица са с Тиймс.Той и още едно дете от класа обаче все още чакат за код.Питам класната-"ми той понеже дойде декември  в училището ни,ще дойде до седмица неговия код"....Еми още няма такъв код.и другото момче също.То дойде през януари.
Не знам какво да правя вече,към кой да се обърна?

# 198
Пишете мейл на директора на училището. Трябва да има учител, който да отговаря за тези неща, обикновено е преподавател по компютърни технологии, информатика или някой друг. Аз чаках одобрение за достъп на родител до школо, на едното дете, в началото на учебната година цели два месеца. Писах на директора, и о, чудо! На следващия ден осигуриха достъп. В момент, в който бяха минали вече само на електронен дневник.

# 199
  • Варна
За малките ученици 1-3 клас обсъждано ли е удължаване на учебната година? Аз лично, не виждам причина за това.

# 200
При нас върви като заплаха само. Който не качва домашни в класруум....

# 201
Не разбирам връзката с това кое дете кога е записано в училището,за да получи кода.Ако има такава, то тогава ние ще получим заветния код след два месеца,т.е. когато свърши учебната година.Вчера класната е написала в месинджъра,че тези,които не са в Тиймс ,ще учат лятото.

# 202
  • София-Младост

Barsa
Бих писала веднага на директор. Не знам от къде идват тези кодове, но в момента твоето дете няма равни права с останалите...и по-лошото е, че сякаш учителката работи в тази посока. "Вчера класната е написала в месинджъра,че тези,които не са в Тиймс ,ще учат лятото. "...това тя еднолично го решава, така ли...брех

# 203
  • Ямбол
Не е еднолично, Ала-Бала. Има закон, според който, ако не може да се оформи оценка, трябва да се окаже допълнителна подкрепа. Тези, които са по някаква причина невключени в ДО, няма как да бъдат оформени, върху материала от ДО. Затова не е измислица на учителите, а си е съвсем реално.

# 204
  • Варна
Според мен класната просто ги сплашва.

# 205
  • София-Младост
Ясно, не го знаех това.
Но в случая детето иска да се включи, а от среща няма подкрепа, е моето мнение.

# 206
  • Пловдив
Нашата пък тръгна да им обяснява къде да гледат списъка за кандидатстване я сайта на РУО Head Band

# 207
Разбира се, че няма. Има само препоръки. Не се ли научихте, че мненията на Румка не са достоверни?
Лиляно моме, аз писах за заповед в нашето си училище. И за него училище си е напълно достоверно.
В твоя тон, все едно аз да кажа:
"Не се ли научихте, че Лиляна пак коментира преди да прочете?"

# 208
Не разбирам как става това издаване на кодовете.Казва че Министерството ги издава.Би трябвало като училището подаде списък на класа ,всички да получат.Той е там от преди ИП,не след него.Та не разбирам връзката с това кога е записан.

# 209
  • Ямбол
Ясно, не го знаех това.
Но в случая детето иска да се включи, а от среща няма подкрепа, е моето мнение.
В случая с детето без код - съгласна съм с теб, да се обадят за получаване на код. Вероятно не е бил актуализиран Образецът им в системата, когато са генерирани кодовете, затова сега няма.
А иначе аз обясних само за заплахата, че който не се включва, ще учи лятото, без да включвам частния случай за липса на код.

По отношение на заповедите - няма как да има заповед в училище, която да противоречи на заповед на Министър. Затова съм сигурна, че заповед с категорична забрана няма. Или ако има, ще ми бъде интересно да я прочета.

Общи условия

Активация на акаунт