Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 981
  • 793
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
И как точно ще се определи кои са “работили сериозно и кои не”? Неясните указания създават предпоставка за пълно бездействие и на тези, които не са се помръднали...

Може би единия критерий ще бъде до къде са стигнали по програмата. Дали са доста назад или се движат по план.

# 271
Защото някои госпожи, включили се миналата седмица с уроци, много бързо ще решат че вече са се преработили, за сметка на други, които работят активно и съвестно още от началото.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 11:47 от second

# 272
При нас обавиха, че ще има разтоварващи часове и консултации. Иначе, учителите всеки ден прават отчети за взет материал, отсъстващи, домашни. Поне така казват и наистшна преподават, изпитват и доватэдомашни със срок

# 273
В Пловдив нещата стоят така :

"Господине,ще учим ли следващата седмица?"

"Още нищо не е сигурно,но мисля,че да."

В режим на изчакване сме. Според мен е по - добре да учат. Така или иначе има много пропуски.
Някак не ми се струва логично да се почива, защото те и без това имат малко занятия. Нищо в момента не е в нормален режим,не виждам пречка да си учат. А колкото до висенето на електронни устройства и евентуално "почивка" от тях...това си е персонално вече.

# 274
Да вземат да забранят работата с таблетите и РС-та и да задължат децата по 1 час да са навън да съберат витамин Д. Ех, мечти, мечти....

# 275
  • Между гори и планини
Днес питах директорката за другата седмица. Каза , че ще имат по 3 часа на ден - математика, БЕЛ, музика/физическо/рисуване... От 2 седмици имат такива "леки" предмети, които и децата отчитат за загуба на време. По физическо ги кара да правят упражнения, но реално не ги вижда. Днес като каза - бягане на място - викам - сакън! Ей сега дребния падна в мазата 🙄 По рисуване, цял час празни приказки, после пращане на рисунки по пощата, по музика слушат рок от 70те, няма лошо, но вместо да стои вкъщи, а вън е 20°, предпочитам да е на двора. Другата седмица да си имат БЕЛ и математика и да оставят децата малко извън компютъра. Толкова стоене пред него за 3 седмици, сина ми не е правил за 14 години.

# 276
  • shumen
Целика,за мен не е загуба на време това,защото не уча с него.Ако трябваше да уча с него не знам кога щях да си свърша другата работа.
Ваканция няма да имат разбрах аз.

# 277
Е аз за първи клас говоря. То кво има да се учи толкова...

# 278
  • shumen
Моето е в 1 клас,но си имат всичко както си е по програма почти.Аз работя и да уча с него е абсурд,а и в къщи работа имам.

# 279
Моят син днес се жалва, че ваканцията щяла да е само четири дни. До колкото разбрах ще си карат часовете по програма идната седмица.

# 280
  • Ямбол
Има нова заповед и заради нея утре може да има промяна.
При нас поне се реши само 12 клас да учат.

# 281
А дано, ама надали!

# 282
  • Sofia
Има нова заповед и заради нея утре може да има промяна.
При нас поне се реши само 12 клас да учат.

Лиляна, и при нас ще учат само 12 клас следващата седмица.

# 283
Моето е в 1 клас,но си имат всичко както си е по програма почти.Аз работя и да уча с него е абсурд,а и в къщи работа имам.

И нашите си имат всичко, но си учат когато си искат. Аз също работя, тя си пише, после проверявам. Предпочитам да е така защото като ходеше на училище, имаше пропуски. 28 деца са в класа, няма как учител да обърне внимание на всяко едно.

# 284
Другата седмица ние учим на пълна програма. Никаква ваканция за децата.

Общи условия

Активация на акаунт