Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 985
  • 793
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Има указания, да има ангажираност на учениците 4 часа на ден с нещо леко.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8416847
Какво ще предложат на учениците си, решават училищата, според възможностите и учителите си.

Това е от два дни. С днешната заповед официално ваканцията е от 17-ти до 20-ти.

# 256
  • Ямбол
Това е идеята - да стоят вкъщи, а не да излязат по улиците.
А заповед има - ваканция от 17 до 20 април.

# 257
  • European Union
Каква ваканция е това? Това са почивни дни в Република България. Защо не кажат, че ваканция няма, а пишат глупости. Всеки път е така.
Да се занимават учениците с нещо по-леко, за да не излизат навън. По-голяма глупост в последните дни не бях чувала, а съм чувала много. Тези деца са си у дома, защо трябва някой да ги забавлява. Искат да кажат, че аз не мога да накарам детето да си стои вкъщи, но учителката му може.

# 258
  • Между гори и планини
Това е идеята - да стоят вкъщи, а не да излязат по улиците.
А заповед има - ваканция от 17 до 20 април.
Само заради това ли? Ние си имаме двор, времето чудно, детето цял ден вътре пред компютъра, сутрин училище, следобед домашни. И на тях им трябва малко витамин Д.

# 259
  • Ямбол
Не знам дали е само заради това, но някъде може би са доста назад и могат да наваксат, другаде не са имали някои предмети, трети друго и така.

# 260
  • Бургас
Според мен това е за да се навакса от грипната ваканция, която имаха февруари.

# 261
Това е за да се оправдаят заплатите на които не работят ефективно. Дали има 15 процента от учителите, които преподават качествено.
При нас се оказа че са подновили занимания по интереси. Познайте колко ефективно ще е. Всяка сряда 15-16 часа ви чакам във фейсбук, който има въпроси. Щото Г-жата си има план да приключи до средата на май. Просто 😂

# 262
Ние не сме спирали със занимания по интереси, но при нас само дават задачи, както по всичко друго.

# 263
  • European Union
Според мен това е за да се навакса от грипната ваканция, която имаха февруари.
Моите деца не са имали ваканция февруари. Първата грипна ваканция, в която излязохме беше на 5 март.

Допълвам се. Има ново указание. Училищата, които са работили сериозно през тези 3 седмици, могат да помислят за разтоварване на учениците. Има шанс да забраня таблета и компютъра за една седмица.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 10:07 от Кети В

# 264
И как точно ще се определи кои са “работили сериозно и кои не”? Неясните указания създават предпоставка за пълно бездействие и на тези, които не са се помръднали...

# 265
  • Пловдив
Сега едната госпожа им казала, че цялата седм.са в почивка Simple Smile

# 266
На нашите 8кл - вчера казаха, че ще имат само консултации, който иска, другата седмица.
На дребните 1кл - ще им дават по-малко неща за правене, но ще има по нещо всеки ден.

Всичко е мармалад Simple Smile Всеки преподава и тълкува както си иска Simple Smile Ама то и по принцип е така, и без ИП и ДО...

# 267
  • Между гори и планини
И при нас учителите казват, че ще се видят след Великден. Нямам идея какво ще правят другата седмица, може би консултации, работа с психолог, но само по желание. Нашите работят здраво още от ден първи на обявеното онлайн обучение. Само два дена имаха преговор и започнаха с изпитване, тестове, много домашни и проекти. Моя син вчера има 5 нови оценки.

# 268
  • Ямбол
И как точно ще се определи кои са “работили сериозно и кои не”? Неясните указания създават предпоставка за пълно бездействие и на тези, които не са се помръднали...
Директорът ще реши за училището и ще издаде заповед.

# 269
Точно така. Всеки директор решава за училището. При нас ще се учи

Общи условия

Активация на акаунт