Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 988
  • 793
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
На коя платформа?

# 241
# 242
  • София
Да споделя и моя проблем, ако може някой да даде съвет.
В Школо виртуална стая, включихме се, камерата работи, чуваме, виждаме, но микрофонът не работи. Долната част на екрана на стаята - натискам стрелката до микрофона и test, но не се чува нищо. Отворих настройките на компютъра и микрофона, /sounds/ тествах, има звук, всичко е ок. С win 10 и хром сме, ако има значение. Писах на Школо във ФБ преди два дена, отговориха - ще се свържем с вас, но досега не са. Иначе впечатлението ми е, че е губене на време - и аз и детето си губим времето, сега с тази ВКС, и преди особено докато заработи това Школо преди 3 седмици

# 243
  • Бургас

И ние сме на Тиймс, но всичко се вижда. А какво точно виждат децата, които не виждат споделения екран?

# 244
Има ли официално изявление за ваканция др.седмица?

# 245
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако вече е коментирано.  Въпросът ми е следния:
Част от децата не виждат споделения от учителката екран в Тиймс. Как може да коригира това?
Сърдечно благодаря на отзовалите се!🙂
Същият проблем и при нас.

# 246
Не. Мисля, че 4 почивни дни ще има т.е петък- понеделник

# 247
  • София-Младост
Не. Мисля, че 4 почивни дни ще има т.е петък- понеделник
Все още е само проект и нищо официално.
"Учениците няма да имат пролетна ваканция, ще почиват само по време на великденските празници. Дните от предварително планираната ваканция от 13 до 16 април ще се използват за консултации, компенсиране на пропуските и занимания по интереси.

Обсъжда се съботните дни да бъдат използвани за занимания по интереси, музика, изобразително изкуство, спорт, за психологическа подкрепа."

# 248
Питам, защото нашата госпожа заяви че от 13 до 20 е ваканция и няма да има никакви часове.

# 249
Ние работим в школо след като беше голям зор да се регистрираме в ТИЙМ.
Не знам дали министъра е наясно как върви обучението, но е пълен ХАОС при нас. Става една говорилня, родителите готвят, гледат ТВ, викат по по-малките си деца, става микрофония.  Изобщо загубата не време е пълна.  Добре, че сме 1 клас, че нямаме история, биология, география, физика и т.н., че трябваше е по нощите да учим.
Ужасно звучи.
Ние пък изобщо не работим, аз преподавам по подадено от госпожата. Е да де, ама и работя.
Не знам, в Гьоте институт се проведе часа по немски и нямаше никаква какафония. От преподавателя зависи и от организацията. А може би и от мотивацията на учениците и родителите, аз разбира се ще стоя до нея, когато се случва това, какво готвене, какви други деца...
И при нас са с виртуална класна стая, но в нея учителките публикуват видеа и ние гледаме. В първи клас ми се струва загуба на време работа в реално време.
Загуба на време за децата, но печалба на време за мен, аз все пак трябва и да работя. Освен ако не смяташ, че работата е загуба на време де.

# 250
  • Пловдив
Питам, защото нашата госпожа заяви че от 13 до 20 е ваканция и няма да има никакви часове.
иска и се Joy

# 251
  • Бургас
Заповедта на министъра излезе. Ваканцията ще е от 17.04 до 20.04.

# 252
  • Ямбол
Има указания, да има ангажираност на учениците 4 часа на ден с нещо леко.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8416847
Какво ще предложат на учениците си, решават училищата, според възможностите и учителите си.

# 253
Е указания са, не заповед, т.е. всеки си прави каквото си иска.

# 254
  • Между гори и планини
Като ги затрупат с домашни и проекти, децата пак няма да почиват, пак ще са над уроците.

Общи условия

Активация на акаунт