Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 928
  • 793
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Това и аз го забелязвам като тенденция. Да не коментирам, че миналата седмица трябваше да имат олекотена програма. Дойдоха няколко задачи по български, по  език и от госпожата по математика, която изрично каза, че е отпуска над 30 задачи и още матеряли от кан Академия.
Истината е, че доста се уморяват на компютъра и след това още 5-6 часа за да си свършат задачите онлайн ми се струват неоснователни....
А племенника които е трети клас има сутрин занималня от 8-11.30, следят ги дали са онлайн с включена камера и пишат домашните онлайн. После от 13.30 -17.30  с междучасия си имат часове. После правят анкета на родителите...
Вместо вечерта поне да е за семейството, те проверяват и отговарят дали са проследили заданията.

# 361
Защо не пишете, учите ли 😃
Днес у дома изкараха по 2 предмета онлайн, и ги оставих да се мотаят на двора. Толкова бе слънчев днешният ден! А аз седя вътре и ми е едно такова депресарско.
МОН казаха че май ще завършват онлайн. (Или поне се подготвя почвата за това).
Късни матури за 7 и 12 клас. Ако не проведат матурите, всяко училище щяло само да си прави критериите и изпитите.

Гимназии и ВУЗ, това имах предвид.
От интервюто останах с впечатлението, че може да махнат след 4 клас и да обявят нулев прием където има 5 клас (както едното ми дете влезе в ПМГ след 4 клас. Сега все едно, да няма такава възможност).
На сайта на вестник Труд.

# 362
При нас е ужасссссссссТ.  Във вторник дадоха домашни по всички предмети  ( не броя музиката,  физическото и ТП) , и така цяла седмица детето се опитва да ги приключи, обаче те валят още и по бел и по мат и по лит и по английски. Днес преоброих домашните му за сб и неделя. От днес са дадени отново по бел, лит, мат, чп, география, история преговор, английски, информационни проектни два проекта по рисуване ( на нас това ни е специалния предмет ) . не знам как ще му стигне времето, направо го ожалих гОркия. Как ви се вижда- за мен е възмутително.

# 363
  • Пловдив
При нас е ужасссссссссТ.  Във вторник дадоха домашни по всички предмети  ( не броя музиката,  физическото и ТП) , и така цяла седмица детето се опитва да ги приключи, обаче те валят още и по бел и по мат и по лит и по английски. Днес преоброих домашните му за сб и неделя. От днес са дадени отново по бел, лит, мат, чп, география, история преговор, английски, информационни проектни два проекта по рисуване ( на нас това ни е специалния предмет ) . не знам как ще му стигне времето, направо го ожалих. Как ви се вижда. За мене възмутително.
Възмутително е меко казано,нямам думи просто...С 2 ученички съм,но чак такова чудо досега не ни се е случвало...Преди 2 дни имахме онлайн родителска среща,ако ви предстои такава обърнете внимание на класната за проблема...все пак отглеждаме деца,а не роботи.А честно казано винаги съм се ядосвала,че цялото обучение е насочено  в зубрене на суха материя,а не е насочено в прагматично мислене и поставяне на децата в реални житейски ситуации.Като цяло половината ни учители са в пенсионна възраст,живеят си във времето когато и аз съм била ученичка и това е...

# 364
[При това увеличение на заплатите на учителите чак полвината да са пенсионери направо ме очудва?Мечтая си децата да тръгнат на училище.Нарадвахме се на ДО.Друго е детето да има  контакт с учителите,а не онлайн.

# 365
  • shumen
При моето също беше натоварена тази седмица откъм учене и домашни нищо,че е 1 клас.До преди ваканцията миналата седмица поне за Събота и Неделя нямаха домашни,но днеска и класната им и госпожата от занималнята им дадоха за този уикенд домашни.Оказа се,че има деца са забравили да пишат под диктовка и се ядосаха много и двете госпожи и сами си казаха,че ще им дават повече домашни и ще им правят диктовки.Не знам за детето,но аз едва издържам с това онлайн обучение.

# 366
На мен пък ми е супер ДО (с 1 клас е песен 😁) . След първите 1-2 седмици нагласяне, вече супер бързо се оправяме с материала с дребната и има време за всиииичко. Не правя гимнастики из града училище-занималня.
Аз си работя, тя си пише. Правим заедно по някое време упражнения за физическо, толкоз дупене не ми се е случвало откак аз бях ученичка. На обяд правят диктовки, следва проверка и обяснение на грешките. После разхождаме кучето за малко двете. След обед имат винаги творческа задача я да рисуват, я нещо да майсторят - тя си твори, аз си работя. Пускаме си и музикален фон с песничките по програма.. и други по наш избор 😁
На ден снимам по 12-15 страници писания, къде от помагала, къде в тетрадката... Не е като да не им дават Simple Smile
Даже цялата история ми идва малко дежаву - когато тя се роди, пуснах батко й в 1 клас (на 6). Пак работех от вкъщи, учех с първокласник, щото не ходеше на занималня, ама имах и екстра бебе (и така 1+2 клас) Simple Smile
Ем, сега имам екстра куче (поне е по-самостоятелно 😁😁😁)

# 367
Мен започна да ме дразни това, че класната за минути работа на ден взема заплата, а аз и върша другата работа. Иначе ми е добре, въпреки, че понякога ми е много трудно, защото например двете ми деца ме искат в различни стаи по едно и също време.

# 368
  • Ямбол
Това е работата на класната да каже какво да се прави и за тази работа взема заплата, не за това какво ще прави ученикът и ако той не може - майка му.
Той и лекарят ти казва как да се лекуваш, пише рецепта и не стои до теб по време на лечението, освен в в тежки случаи, но то и при учениците има тежки варианти и им казват СОП.

# 369
Лиляна права си. Обаче поради каква причина сега е повече това, което трябва да се прави, сравнено с преди, когато ходеха на училище? Моето дете, писала съм, в момента решава и прави много повече упражнения в работа в клас от преди. Тя пише, пише, добре, решава задачи, за нея си е, но детската ръка все още не е тренирана достатъчно. Най- малкото боли я.

# 370
  • Ямбол
Изглежда ти повече, защото това, което преди беше в училище, сега е вкъщи, като се добави и домашната ти се вижда двойно. Докато преди си виждала само домашната.
Сега даваме и това, което е трябвало да се свърши в училище. На мен също ми идва много отгоре, защото не мога да обхвана целия клас както е в класна стая и трябва да следя всеки поотделно. Когато са в училище виждам всички наведнъж кой докъде е и какво е направил. От компютъра не е същото.

# 371
Е, аз сравнявам само това, което е така нареченото работа в клас сега и преди. Домашното е отделно. Домашното е в същия обем. Моето дете не ходеше на занималня. Аз мога да сравня изписаните страници преди и сега. Тетрадките са пред мен.

# 372
  • Ямбол
Работата в клас много често минава в дискусия, но поради асинхронизацията на моменти, е необходимо това, което се дискутира и повтаря за запаметяване, сега да се записва и обемът расте. Има и други причини разбира се, но те са сходни и аналогични.

# 373
Е, аз сравнявам само това, което е така нареченото работа в клас сега и преди. Домашното е отделно. Домашното е в същия обем. Моето дете не ходеше на занималня. Аз мога да сравня изписаните страници преди и сега. Тетрадките са пред мен.
Материалът напред в годината и нагоре по класовете става все повече. Нормално е обемът да нараства.

В началото на 1 клас и моята пишеха малко, тепърва учеха букви, цифри.. Сега пишат по 1-2 страници диктовка и още толкова преписват някое стихотворение от Читанката. поне по 5 стр. задачи от помагала се решават. Не съм си и помисляла да сравнявам с началото на годината Simple Smile

# 374
Когато започна дистанционното обучение, децата бяха почти с десет, дванадесет урока по-назад, сравнено с програмата за втори клас, която вървеше по БНТ2. Сега се изравниха. Всеки ден нов урок и не им остава нито време за преговор, нито за затвърждаване на знанията. Годината е почти към края, всичко е на бързо, от сега усещам, че лятната ваканция ще трябва да продължим с домашното обучение.

Общи условия

Активация на акаунт