Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 933
  • 793
  •   1
Отговори
# 345
Не училището, а преподавателите са важни. Повечето „елитни” училища са с незаслужени „титли”.
Наркомани има навсякъде и спасение от тях няма.

# 346
  • София
За да продължиш в същото обикновено средно училище, критерий ... Няма. Всеки подал, влиза. Знам, че ме разбирате, защо изпадате в излишни детайли? Борбата не е за обикновените паралелки, а за конкретни училища.
За "обикновеното средно училище", каквото и да означава това, критерият е същият, като за топ гимназиите - приемен бал, формиран от точките от НВО и годишните оценки по два предмета, приравнени в точки, като основната тежест има НВО. И процедурата е същата - подава се заявление за централизирано класиране за гимназиите. И тези детайли се явяват важни, защото ако не подадеш каквото трябва и където трябва /а то не е в училището, в което искаш да си останеш/, не участваш в класирането и накрая РУО ще те разпредели някъде, където прецени.

# 347
  • Майничка
... защото ако не подадеш каквото трябва и където трябва /а то не е в училището, в което искаш да си останеш/, не участваш в класирането и накрая РУО ще те разпредели някъде, където прецени.

Това пък откъде дойде? Такъв принцип на разпределение, по преценка от РУО, няма. Ако не се събере паралелка там, където си класиран, могат да те консултират за алтернатива, но дотам. Което не пречи да те глобят, ако детето е подлежащо, но не е записано и не посещава училище.Simple Smile

# 348
За да продължиш в същото обикновено средно училище, критерий ... Няма. Всеки подал, влиза. Знам, че ме разбирате, защо изпадате в излишни детайли? Борбата не е за обикновените паралелки, а за конкретни училища.
За "обикновеното средно училище", каквото и да означава това, критерият е същият, като за топ гимназиите - приемен бал, формиран от точките от НВО и годишните оценки по два предмета, приравнени в точки, като основната тежест има НВО. И процедурата е същата - подава се заявление за централизирано класиране за гимназиите. И тези детайли се явяват важни, защото ако не подадеш каквото трябва и където трябва /а то не е в училището, в което искаш да си останеш/, не участваш в класирането и накрая РУО ще те разпредели някъде, където прецени.

И последно уточнение, където и да си ще имаш специален предмет - било готвене, било език, било счетоводство.

# 349
Ами добре, хубаво Wink благодаря за всички отговори. Аз продължавам, че за обикновеното СУ, вече уточнихме за него, нямаш проблем да бъдеш приет. Сложното е в МГ, ЕГ, в тези училища.
 За другите не ме притеснява резултатът от матурата на синковеца, там съм уверена, че ще го приемат.
А първоначалният ми пост касаеше притеснение за Мг, ЕГ.

Но да, инак сте прави. Макар че сега не се знае дали пак така ще се кандидатства, може да е само онлайн опцията?

# 350
Ами, то от известно време онлайн се кандидатства. От миналата година е само електронно, независимо кой ти обработва заявлението.

# 351
При нас имаше някакви сбирки в училищата. Мисля, че беше, че можеш да идеш на място, и някой там да ти помогне да подадеш електронно. Сега сигурно няма да я има тази помощ?

# 352
Здравейте!
Ще се опитам да си формулирам въпроса, дано ми се получи.
Децата са в трети клас, втора смяна втория срок.
Досега си учеха дистанционно сутрин- имаха по 3 учебни часа.
От 21.04. започват нормални часове следобед. 13.00- 17.15- класната ни уведоми в групата във фейса.
30 мин. час, 15 мин. междучасие, без час на класа и ФВ.
Не може ли да си останат сутрин часовете? Всяко уч- ще за себе си ли решава, или има издадена заповед?
Понеже в други уч- ща, в които третокласниците са втора смяна, по принцип, ще си учат сутрин.
Доста деца от нашия клас  имат платени извънкласни занимания онлайн следобед- езици и т. н., и трябва да се стиковат нещата.
Та, въпросът ми е, ако някой може да отговори- има ли заповед, или е по усмотрение на директорите?
Благодаря предварително.

# 353
  • Ямбол
Няма заповед, както реши училището.
Можеш да организираш родителите на класа и да отправите общо предложение до директора.

# 354
Да, точно с родителите се заговорихме, та реших да питам тук, понеже една майка предложи същото.
Благодаря, Лиляна!

Светли празници на всички!

# 355
  • София
Предвид обстановката - срещали ли сте онлайн уроци за начинаещи (А и Б) - пиано (на български)? Попаднах на 1-2 но не знам колко са систематизирани.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 16:12 от Starrydream

# 356
Предвид обстановката - срещали ли сте онлайн уроци за начинаещи (А и Б) - пиано (на български)? Попаднах на 1-2 но не знам колко са систематизирани.
Само да кажа, че темата е за основните и средни училища.

# 357
  • sofia
Всяко училище само си преценява как да структурира програмата в днешните времена на такъв вид обучение. Зависи от предишната програма и до колко часа са продължавали часовете, както и от класа на детето, защото до 7 клас са задължени да имат само по 6 часа на ден. Мисля, че в по-голямата част от училищата почивките са твърде големи и се  губи много време, въпреки че това е с цел запазване на очите.

# 358
  • София
В училището на малкия ми син часовете са сутрин, както им е програмата в училище на едносменен режим са.
В училището на големия този срок са втора смяна и на ден имат по 2-3 часа онлайн останалото е самоподготовка.

# 359
  • София
Аз твърдя, че децата трябва да учат сутрин. Моята дъщеря учи сутрин от 8 до 2, за което се радвам, защото децата са по-продуктивни по това време на деня. Не разбирам единствено, защо учителите смятат, че децата имат много свободно време и им дават много повече домашни отпреди.

Общи условия

Активация на акаунт