Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 934
  • 793
  •   1
Отговори
# 330
  • Ямбол
Няма такова вече продължаване в СУ или където и да е. Всички кандидатстват.

Според мен няма да е много редно да оставят деца на поправка. Все пак не всеки се справя особено добре с онлайн обучението, а да не говорим за тези които нямат интернет/компютър...
Никой няма да оставя на поправка заради липса на компютър. Този, който не е успял да се включи или не може да навакса, т.е. да има необходимия минимум от знания и умения, ще има възможност да го направи в дните след извънредното положение.

# 331
  • Бургас
Дори и да продължи в същото училище пак има кандидатстване след 7 клас, не се продължава автоматично. Навсякъде се кандидатства и то от доста години вече. Оп, Лиляна ме е изпреварила.

Дори и по мое време (90-те), когато основното беше до 8клас за да продължиш в същото училище трябваше да се подадат документи за кандидатстване, защото се водеше гимназия.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 12:18 от Irene Adler

# 332
Здравейте, детето ми влиза през телефон в Тиймс,от апликацията на приложението, но някой път не му излиза, че има час, кара някой съученик да го приасъедини, на какво може да се дължи този проблем, да не би приложението да е по орязано, в сравнение, ако се влиза през браузер?

# 333
  • Бургас
По-орязано е разбира се. То няма как да включат всичко там. Иначе ние не сме имали такъв проблем през телефона.

# 334
За да продължиш в същото обикновено средно училище, критерий ... Няма. Всеки подал, влиза. Знам, че ме разбирате, защо изпадате в излишни детайли? Борбата не е за обикновените паралелки, а за конкретни училища.

# 335
  • Бургас
Въпроса е принципен. Дали е много желано или изобщо нежелано училище, кандидатстване има.

# 336
За да продължиш в същото обикновено средно училище, критерий ... Няма. Всеки подал, влиза. Знам, че ме разбирате, защо изпадате в излишни детайли? Борбата не е за обикновените паралелки, а за конкретни училища.

Това пък изобщо не е вярно. Не за всеки има място дори и в обикновеното квартално СУ. Да не говорим, че и в тях има паралелки с различни профили и за някои от тях минималния бал за прием хич не е нисък.

# 337
  • София
Как така няма критерии за СУ?  В 7 клас трябва да участват в общото класиране на база НВО и балообразуващи оценки, дори и за кварталните СУ. Прочетете малко. Информацията е на една ръка разстояние.

Да, за някои паралелки в СУ балът може да е нисък, но критерии, кандидатстване и класиране има.

# 338
  • Пловдив
Темите за образование и кандидатстване са ми интересни, макар че не ме засягат пряко, и отвреме навреме хвърлям по едно око. Та в миналигодишната седмокласна тема имаше случай на ученик, който искал да си продължи в същото квартално училище, в което е, без някакви особени претенции, че и някаква учителка казала, че техните ученици ги приемали с предимство (?!). Родителите бяха посочили само това училище в желанията и детето се оказа с по-нисък бал и неприето никъде. Та е хубаво човек повече да се интересува от кандидатстването, че да си спести подобни съвсем излишни неприятни емоции.

# 339
  • София
Първо родителите трябва да си напишат домашното, а не да разчитат на приказките на РУО или на учителите дори. Съвсем личен опит - ако не бяха седмокласните и образователни теми тук, а бях слушала някои учители на децата си, моите щяха да видят добро училище, ама друг път. Зная за деца, които при много високи оценки, но с несериозни родители, изпуснаха първо класиране и накрая ги приеха в някакви смотани училища. Така родителите опропастяват шансовете на децата си.

# 340
  • Бургас
"Добро училище" е много разтегливо и субективно понятие. По мое време английската гимназия в града се считаше за най-доброто училище. Хората, които аз познавам завършили това училище по това време станаха наркомани и пропадняци. Някои деца нямат умствения капацитет да се справят с болните амбиции на родителите си.
Аз съм завършила най-обикновено селско училище, което не ми попречи в последствие да стана програмист. Имам съученици лекари и зъборекари, както и юристи.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:57 от Irene Adler

# 341
Irene, да, за селското училище от едно време съм съгласна. Но за кварталните училища преди 20 години не е същото. В големите градове умните и способни деца често влизат в елитни училища, а в квартала остават другите. Както стана и с моя близка, на която и се подиграваха, че учи като и пълнеха гуменките с вода и я обиждаха. А в моето училище се състезавахме кой учи и знае повече.
Сега не е много по-различно.
Детето кандидатства не само и не толкова заради престижа, а заради знанията и социалната среда, в която ще попадне.
В големите градове опасността от наркотици е реална. Дори в квартално училище. За селските училища в днешно време не знам, но подозирам, че и до там са достигнали наркотиците.

# 342
  • Бургас
Моето дете (4клас) учи в квартално училище, което не се счита да елитно. Интересното е, че до сега има няколко случая на ученици, дошли от други училища (елитни) при нас, защото очакванията на родителите не са се оправдали или е имало някакви конфликти.
Иначе да, предполагам, че в селата с преобладаващи малцинства положението в училищата им е доста зле.

# 343
Туй с наркотиците инелитните училища ми е като киселото грозде Simple Smile
Пропадняци има навсякъде, в елитните училища, вярвай ми, са много по-малко...

# 344
  • Бургас
Туй с наркотиците инелитните училища ми е като киселото грозде

Аз не твърдя, че всички са такива, просто хората които познавах. Говоря за 90-те все пак.
Няма как да става въпрос за кисело грозде хаха, все пак съм математик и нямам афинитет към езикови гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт