Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 898
  • 793
  •   1
Отговори
# 390
Факт е, че което дете е било организирано в училище, и сега у тях е такова. Моите са си били блейки винаги, но са умни деца. Единият има 3 за първия срок по география, но там целият клас е с нисък успех. На примерната матура има почти 100 точки, което е почти топ резултат в класа. Нищо, че е лентай
😃
Малкият ми и в училище имаше проблеми с английския, и сега е така. Но аз изземвам функциите на госпожата, налага се, защото инак той не е много организиран и се разсейва. Основно защото е малък.

# 391

Прави ми впечатление, че масово родителите качват заданията на децата, учат заедно с тях. А нямат никаква представа какво правят по цяла вечер на телефоните. Вече почти съм я убедила, че не трябва да кликва на всеки линк, изпратен от приятелките ѝ, но ми отне страшно много време. Снимат се, разменят клипчета, направо е страшно. Засега са още малки и сравнително защитени в групите, в които комуникират. Но ми се струва, че се изпуска моментът да им се обясни колко опасности ги дебнат онлайн.

Госпожата по ИТ им прати линк на видео на български с такава насоченост. Моят беше дост впечатлен. Ако имате желание мога да потърся и шерна линка тук.

# 392
Мен не ме интересува колко получава учителката и колко часа работи на ден.Важното е за тези 30мин.час в ДО да обясни урока,че да стане ясно на детето.

# 393
Е за първи клас мисля че и аз мога да обясня урока, за да е ясен на детето. Можеше да чете и да смята до 20 и преди да тръгне на училище. За какво и е да ходи на училище тогава? За какво да им се плаща на учителите?

# 394
А някой замисля ли се, че учителите също имат деца?
Аз също искам всеки ден и час да съм на живо, но през това време детето ми реве, страда, че не обръщам внимание.
И тогава остава презентацията, видеото и т.н.
Не съм против връзка в реално време, постоянно отговарям на въпросите, дори в събота и неделя. Не приветствам колегите, които не проверяват заданията, аз поправям всяка запетая и връщам.
Но считам, че тук има хора, които мислят учителите за стари моми и ергени, които нямат деца и семейство и са длъжни да поставят работата си над всичко.

# 395
Не говоря за първи клас,а дете в 6кл.А за по-горния пост като знае вашето дете за първи клас и може да вземете функциите на учителката направо си го учете вие ,за да не плащате на учителите.По тази логика лекувайте детето само защото плащате заплатите на лекарите

# 396
Не говоря за първи клас,а дете в 6кл.А за по-горния пост като знае вашето дете за първи клас и може да вземете функциите на учителката направо си го учете вие ,за да не плащате на учителите.По тази логика лекувайте детето само защото плащате заплатите на лекарите

Лекувам си го сама, но няма как да го уча сама, защото нямам възможност да се занимавам с всички необходими процедури, за да го правя.

Нашата класна има внуци, но не е яко тя да си гледа внучката, за да може майката да работи за сметка на родителите на учениците и.

# 397
Много разочаровано звучите. Вашето дете по- специално ли е от останалите в класа?
Ако съм една учителка, не бих искала да имам родител с подобно мислене в класа си.
Евала на учителите от мен.
Доволна, недоволна, стараят се хората.
Те дори повече работят, но има единици, които не могат да го осмислят.
Жалко.

# 398
Аз не разбирам, какво се очаква от ДО в първи клас. Моето мнение е че този, който се е включвал в живота на детето си пълноценно, дали уроци или организиране на игри и свободно време не мрънка за пропуските на ДО.
Да не забравяме, че това е новост така както за нас и нашите деца, но и за учителите. А и нашата учебна програма не е пригодена за този вид обучение.

# 399
Как реши, че не е пригодена??
Съвсем точна си е и става.
Истината е, ще може би 20-30 процента макс от учителите са пригодени за онлайн среда, и може би до към 60-70 процента от родителите.

Проблемите са най-очевадни ако се случи пригоден родител с непригоден учител.
Всичко останало си мисля, че спада в графата "горе-долу", ама то и в училище е така. Там половината време е загуба на време.

# 400
  • пак там
Голямо мрънкане.

# 401
То ако нямаше проблеми, нямаше да я има и тази тема. Чак пък голямо мрънкане не е. Даже сме си много добре с домашното обучение, но се случва да се афектирам от някои неща. Като цяло гледам да не обръщам внимание на минусите на класната, защото ще е такава още 3 години и ме е страх това да не се отрази на детето.

# 402
Ако има минуси, които виждаш в 1 клас, повярвай ми до 4ти ще са нарастнали неимоверно..

# 403
Ако има минуси, които виждаш в 1 клас, повярвай ми до 4ти ще са нарастнали неимоверно..

Еми ще трябва да търпя и да гледам само положителната страна на нещата явно.

# 404

Еми ще трябва да търпя и да гледам само положителната страна на нещата явно.
Що пък вие нямате ли си кусури 🙄

Общи условия

Активация на акаунт